10 лв. наем в Столипиново, но в жилището няма ток, вода...

В някои апартаменти дори вратите и прозорците са разбити
40
10 лв. наем в Столипиново, но в жилището няма ток, вода...
Снимка: Кадър Нова тв

Нуждаещи се семейства плащат по 10 - 15 лева наем за общинско жилище в пловдивския квартал "Столипиново", но пък в апартаментите им няма ток, вода, а понякога дори прозорци и врати.

Към момента на построяването си блоковете в квартала не са се различавали по нищо от другите райони в Пловдив, но през години наемателите са ги разбили.  Въпреки това и сега се намират хора, които се наставят там и успяват да се справят някак.

Семейството на Шабан Симеонов е едно от тях. Той, съпругата му и децата им носят туби с вода и разчитат само на тях. Душ и миква дори нямат.

В тяхното жилище има обаче ток.

"Нямаше никакви кабели, ние сме го прекарали този кабел, ходихме в Енергото, казаха ни, че те са до таблото долу, всичко друго нагоре си е наша грижа“, обясни Шабан пред Нова телевизия.

Той е намерил решение на проблема като е прекарал кабел, които идва извън блока. Въпреки това всеки месец си плаща тока.

Агнес, който също няма вода, си е купила автоматична пералня. Уредът пере без да е свързан към водопровод, защото жената изсипва водата с бутилка.

Въпреки че е намерила начин да използва пералнята с ръчно зареждане, тя се оплака, че това е петата, която купува, защото все се чупели.

Господин Митко, който с помпа се захранва до петия етаж, обаче е останал без пералня. Водата, което достига до жилището му е е твърде малко и уредът се е повредил.

Едно от жилищата в същия блок пък изглежда като истински оазис на фона на повечето съседни. Но дори в луксозната баня на въпросния дом няма вода.

Новодомците са подали писмено заявление в районната администрация за настаняване.

От общината обясняват, че изрично е посочено, че жилищата са негодни за ползване по предназначението си т.е те са разбити или недовършени.

Ако обаче мераклиите да се настанят в тях решат, че имат готовност да наемат това жилище и ако то няма ток или вода, те са длъжни да си открият партиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
26
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Данък и такса смет в Пловдив на подобен апартамент е повече от 120 лв годишно , така че 10 лв на месец е ПРОСТО НЕВЪЗМОЖЕН наем за какъвто и да е апартамент
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За десет лева и това им е много, те сами са си изкъртили апартаментите сага искат друг да им плаща.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те в този сайт толкова си могат.
5
1
 
40
 
! Отговори
Защо общинатаДопуска преди 5 години
нови жилищни блокове да бъдат съсипани за няколко години и впоследствие да се предлагат в този вид?Колко пъти ще предлагаме комисии ежегодно да инспектират състоянието на общинските жилища в районите с проблемно население и когато забележат вандалско стопанисване, да изискват заплащане на щетите плюс глоба? Докога оправданието ще е "социално слаб, неплатежоспобен"? Като няма пари, ще отработи принудително това, което дължи!При повторно допусната вандалщина, завинаги да губи право на общинско ж
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или не трябва да питаме, как така си плаща тока като няма партида??????????????
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госсподина,Господин Митко ,да станедомоуправител,да събере пари и биеедна сонда.Така целият квартал ще имавода,а даже ще продават.Ще заменятвода с ток.Да купи туи ,да насади цветя,да боядиса и подреди каручките.Да пристрои кафене и да си живеят катоолигарсите в Бояна.
2
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо няма прозорци и врати?Да не би строителя да е забравил да ги сложи?
1
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората направиха колите да вървят сами и кацнаха на Марс, тук се занимават с на шабан автоматичната пералня, която пере без ток и вода.