Безопасно ли е кръстовището при Загорско, или смъртоносно?

АПИ твърдят, че кръстовището е безопасно, специалистите - обратно
Обновена: 17 апр 2019 09:00 | 16 апр 2019 17:30,
36
Безопасно ли е кръстовището при Загорско, или смъртоносно?
Снимка: pixaBay

По повод пътния инцидент в неделя, в който участва лидерът на ДОСТ Лютви Местан, Агенция "Пътна инфрастуктура" обясни, че кръстовището  е проектирано, построено и сигнализирано по всички правила на нормативната уредба, съобщава Dir.bg.

Проектът за пътна сигнализация е изготвен съобразно Закона за движение по пътищата и е съгласуван от "Пътна полиция".

Средно на денонощие в участъка преминават над 5000 превозни средства и от пускането на отсечката в експлоатация през 2014 г. досега в района на кръстовището при село Загорско няма пътни инциденти, твърдят от Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Въпреки това на пръв поглед излизат някои нередности: „Първото е, че преди кръстовището няма знак за ограничение на скоростта. Второто е, че е поставен знак "Стоп", но няма хубава видимост, защото от едната страна имаме завой", алармира вчера Богдан Милчев от Института по пътна безопасност.

Според Милчев при случая с Местан не става въпрос кой участва в инцидента, а организацията на пътя при разклона за село Закорско повишава аналогично риска от тежки произшествия. „Кръстовището е смъртоносно", беше категоричен той.

Диана Русинова от Института за пътна безопасност наблегна на необходимостта от спешни мерки за обезопасяване на кръстовищата в района.

"Трябва да се направи ревизия на пътната инфраструктура в спешен порядък и да се изработят мерки, в които да се инвестира, за да може пътищата да осигуряват безопасност. Има неща, за които трябва да се помисли, извън самия инцидент", коментира тя в интервю пред БНР.

Мерките за сигурност включват поставяне на няколко знака и преправяне на пътната маркировка.

"Това няма да е нещо, което ще струва милиарди. Това ще е нещо, което дори може да се окаже, че е някаква смешна сума от порядъка на 5 - 20 хил. лв.".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Откъм... преди 5 години
...Кърджали видимостта е на критичната граница - между 90 и 110 метра / според височината на автомобила и шофьора/, Това предопределя критично време за реакция - при 90 км/ч разрешена скорост - около 3,5 - 4 секунди. При над 120 - под 3 секунди.При тези условия липсата на ограничение на скоростта от порядъка на 60 км/ч е истинско престъпление!
32
2
 
2
 
! Отговори
Сп??нс преди 5 години
Пак да поспамя, ама тези от пътното да вземат да се разходят по Западна Европа, па да видят как са решени подобни кръстовища. Светофар, кръгово, полукръгово, легнали полицаи, радари и т.н. , и да не ни убеждават че с малко бяла боя и ще се оправи опасния участък.
31
1
 
4
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Какво е било атмосферното налягане по това време ?
30
4
 
7
 
! Отговори
До до е как бе преди 5 години
Момче , къде си взимал книжка върни е обратно щото си опасност за другите и за себе си Местан е убиец и човек ойто е надценил възможностите си като шофиьор , знак стоп не е да спреш за 1 секунда и да се огледаш , изключване от скорост поне 30 сек чакаш докато не си 100 процента сигурен че няма да отнемеш предимството елементарно е и ограничение от 60 км да има пак същата работа едно бебе е убито от политик на когото много му знаеше устата
29
2
 
2
 
! Отговори
Даут Чаушоглу преди 5 години
На пет анасонлийки, всяко кръстовище става опасно.
28
5
 
1
 
! Отговори
до е как бе преди 5 години
ясно че си пиредния отворко, но ако беше ти на мястото на Местаня друга песен щеше да пееш. Не го харесвам като етнос и политик но в случая съм на негива страна относно кофти организираното Т образно кръстовище.
27
4
 
12
 
! Отговори
Е как бе преди 5 години
То сега ще докажат, че слънцето е било под такъв ъгъл, че е заслепило местан, а пък по същото време Костов е отправял клетви към него, и затова се е случила катастрофата. В мутристан така.
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21, ако баба тиА ти, чувал ли си за "съвина" при причиняване на смърт по непредпазливост?
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е единственото място с безумно изпълнение от АПИ. Просто се кара по-спокойно и проблеми няма. А тоя случай и единия натискал и другия натискал, накрая Местанчо да полежи в панделата и ще се научи и той да е спокоен шофЕр.
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан е стар шофьор и познава пътищата в района! Най вероятно е бил пиян или дрогиран, но умело ни го спестиха! Казаха, че кръвната проба е отрицателна, Ааа ЗАЩО при смъртен случай не му е направена проба за наркотици!!!??? Това не е държава, нищо не работи в Бойковата ***! Всичко е корупция и мафия, тоя дерибей Местан си прави номерата от 15 години и накрая уби и човек! Пфу
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По главния рът е задължително да има две табели за указание , че следва кръстовище без предимство. С което да напомня на водачите за ограничение на скороста. Този главен път не е магистрала. И АПИ е не е само длъжна да "съгласува " с Полицията. А да си монтира указателни и задължитевни знаци на Видимо место.
22
4
 
14
 
! Отговори
21, ако баба ти преди 5 години
имаше топки, щеше да й викаш дядо!? Какво е било в другата кола не е важно, факт е, че Местан не е спазил правилника и е засякал и пребил невинни хора. А дали дето е било в столче, или в скута на майка си, това не е важно в случая. Ако Местан е спазил правилника, нямаше да има катастрофа!
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До19. БМВ Кога се е движило по главен път с предимство под100 км/ч. Или по изключение само това БМВ Е карало с 80 км/ч
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До20. Ами ако десето не е било вързано в кошчето и се е преметало вътре в купето . Ще тежи на твоето съвест за това ти писане.
19
3
 
14
 
! Отговори
Гледайте кръстовищет преди 5 години
о в тубата, идеално е, знаците се виждат отдалеч, има видимост, най съвременно кръстовище е! Местан просто не е преценил, че може да мине преди идващата кола, а и може да си мисли, че навсякъде е с предимство!? Напълно виновен е, даже и да не го вкарат в затвора, това дете ще тежи на съвестта му, ако изобщо има такава!
18
3
 
6
 
! Отговори
??? преди 5 години
До жо:Свидетелят е бил поне на10метра зад колата на Местан.4пъти си връщах интервюто.В него той каза,че Бмв-то се е движило с180-200км.Не знам как го е приценил.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма опасни кръстовища нито пътища. Опасни са Многомозъчните с по 2 гънки в мозъчните си кори. Едната им гънка е да пазят равновесие а другата да ходят по голема нужда. 40 години съм по пътищата не само в БГ а й по света. Нямам нито едно произшествие. Но когато съм на пътя цялото ми внимание е върху пътната обстановка знаците и съобразителноста. Неможеш ли да се концентрираш не ти ли работи съобразителноста и предвидимоста по добре слезте и се качете *** влак или автобус.
16
2
 
2
 
! Отговори
Ццдхйг преди 5 години
Цинизъм.....
15
2
 
12
 
! Отговори
Домусоолу преди 5 години
Срам....но никой не е изненадан от предстоящия експертен ....толкова е пошло, че....хората се смеят на спи - маши и експертизи, защото са ви яли попарата
14
3
 
19
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 5 години
Ако мислите,че Местан ще бъде осъден,значи сте най-големите наивници на света...