Експерти започват разследване на катастрофата на Местан

Това е четвърти случай на тежък инцидент на това кръстовище
16 апр 2019 10:45, Красимир Ангелов
40

Експерти от Института за пътна безопасност ще направят собствен оглед и разследване на мястото на катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Още по темата
Пред Bulgaria ON AIR кметът на Кирково Шинаси Сюлейман коментира, че това е четвърти случай на тежък пътен инцидент на същото кръстовище за последните две години. "Откакто се отвори проходът "Маказа" трафикът е много натоварен. Призовавам всички, минаващи от там, да бъдат много внимателни", каза той.

"Трябва да изчакаме компетентните органи да си свършат работата, за да разберем чия е била вината за катастрофата", отбеляза Шинаси Сюлейман.

Роднините на пострадалото семейство са в шок след случилото се.

В студиото на "България сутрин" Диана Русинова от Института за пътна безопасност бе категорична, че кръстовището, на което 6-месечното бебе загина, е негодно за съвременна употреба.

"Намерихме доста данни за наличие на пътнотранспортни произшествия там. От декември 2017 г. до момента има двама загинали и осем ранени", отсече тя. По думите ѝ е немислимо да се разчита само и единствено на добрата преценка на водачите, тъй като всеки един има различна такава. И организаторът на движението е този, който трябва да мисли за това.

"Тези, които въвеждат един път в експлоатация, трябва да могат да гарантират нашата безопасност", категорична бе Русинова.

Според първите изводи на експертите, в този район има недопустимо безхаберие от страна на стопанина на пътя относно пътните знаци за обозначаване на разклона и въвеждането на ограничения.

Лютви Местан беше освободен от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева. Той е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега като отиде в турското посолство да се оплаче, и като прати жена си на погребението /достатъчно са дебелооки /, .....и случаят е притихнал и приключен.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
виновно е кръстовището, виновна е АПИ, виновен е трафика, виновно е бебчето - лека му пръст ! има само един невинен, разбира се !
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експертите да не се чудят, ами да започват да пишат - времето е виновно, духало е вятър, имало е облаци, висока влажност, ланшния сняг не се е стопил. Готово. Аз ли да им го мисля? Няма виновни. Най-много Ким Чен Ун да е виновен ... или Костов в краен случай. Да ви имам и експертите, разследващите, прокуратурата, съда и държавата ....
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лютви е опериран от съвест (за да е политик) и ще си продължи живота по старо му.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак пък експерти...! Това ако бях аз щеше ли да има независимо разследване!? Ще го изкарат почти невинен,ще се разкае и толкоз! Държавата пак ще е виновна,пътя ще го поправят!
8
0
 
7
 
! Отговори
ДРЕВНИЯ ПРИНЦИП преди 5 години
ЗЪБ за ЗЪБ, ОКО ЗА ОКО никой не е отменял
7
0
 
16
 
! Отговори
МАЙ НАКРАЯ преди 5 години
ще изкарат виновно бебето...
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще изкарат кръстовището винвно.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе защо постоянно канят тия некадърници от измисленото НПО с гръмко име "Институт за пътна безопасност" по всички телевизии? Там няма ни един компетентен специалист по пътна безопасност. Например въпросната г-жа Русинува е с образование по бизнес администрация и си няма и хабер от пътна безопасност.
4
0
 
5
 
! Отговори
Лудко преди 5 години
До АнонименНай-вероятно вече е в турско
3
1
 
15
 
! Отговори
АКО СА СЪЩИТЕ преди 5 години
ИКСПЕРТИ, дето разследваха смърта на 20 души с автобуса на завоя, по-добре да не си правят труда , а да чакат обаждане ОТГОРЕ какво да пишат....
2
0
 
17
 
! Отговори
Започва се! преди 5 години
Започват да се урдурдисват версии за убийството на детето!? Ще изкарат кръстовището за виновно, заради него е станала катастрофата!? Този заспал *** е дремел и натресъл другата кола, убил е бебето и сега шикалкави.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не избяга и покрие само