Медици от няколко града излязоха на протест в Бургас

Недоволството им е породено от лошите условия на работа
17 апр 2019 19:53, Красимир Ангелов
5

Медицински работници от няколко града - Бургас, Сливен, Айтос и Карнобат, се събраха на пореден протест пред държавната болница в Бургас. Към тях се присъедини и омбудстманът Мая Манолова.

Недоволството на медиците не стихва, въпреки решението на правителството да отпусне 50 милиона лева за увеличаване на заплатите им. Илия Илчевски е рентгенов лаборант. От Северна Македония е, но е завършил медицина в България и е останал да работи тук. Сега обаче разчита на помощ от родителите, за да живее достойно, разказва историята му Bulgaria ON AIR.

Медицинските работници не са съгласни с обещаните от правителството 900 лв. стартова заплата. Те посочиха, че в болниците заради липса на кадри работят сестри в пенсионна възраст и пенсионерки.

По думите на Мая Манолова има опит да се настройват едни срещу други медицински специалисти от държавни и частни болници, както и лекари срещу сестри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
iwe преди 5 години
аз ги подкрепям...заслужават по-високи заплати, в интерес на всички ни е, това е благородна професия
4
2
 
3
 
! Отговори
Златко преди 5 години
Демокрацията не е идеална, но по добро няма. Иначе България докато се изчисти от миналото и влезе в бъдещето ще минат доста поколения - все пак сме >100 години назад.
3
0
 
20
 
! Отговори
Статистик преди 5 години
За последните 11 години България я напуснаха 4970 лекари и нито един митничар.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пък как неразбраха че не ги вземат на сериозно. През седмица или две протестират и нищо.Излезе някой мазник каже 2 изречение и раята се връща на полето.Пффф, научете се как се прави протест
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в чужбина ви "чакат с нетърпение", там плащат много! аааааа, забравих да ви кажа : там трябва да сте квалифицирани, трябва и език да знаете, не се ходи до кафето през работно време, а и трябва да работите! може да кандидатствате за гледачки на възрастни хора, но пак трябва език, работа,.....