"Пътна полиция" със засилени проверки по пътищата

Ще проверяват водачите за алкохол и колани
17 апр 2019 08:38, Петя Славова
13
"Пътна полиция" със засилени проверки по пътищата
Снимка: архив, Булфото

Започват засилени проверки на "Пътна полиция" за неправоспособни водачи и за използването на обезопасителни средства, съобщават от МВР.

От днес до 24 април ще се осъществява засилен контрол на водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, правоспособност и използването на обезопасителни средства.

Специален акцент ще бъде поставен към водачите на мотоциклети. При тях ще се следи за правоспособност, използването на обезопасителни средства от самите водачи и спътниците им и правилното поставяне на регистрационни табели.

Според изискванията на Наредба № I-45 от 24 март 2000 г., регистрационните табели. на мотоциклетите се поставят само отзад, но така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера.

При проверките на другите моторни превозни средства специално внимание ще се обръща и на правилното използване на обезопасителни средства при привоз на децата. Успоредно с това ще има и засилени проверки за спазването на скоростните режими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
7
 
! Отговори
Бесен преди 5 години
Ай стига с тез колани и светлини бе!Като ми е тъмно си светвам без да ме задължават.Като карам извънградско си слагам колан без да ме гонкат за това.Но в града и посред лято колан и светлини -ай с.....ир!!!
9
1
 
6
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 5 години
Мотористите - КАТ кога най-накрая ще ги принуди да спазват максимално разрешената скорост, а не да прелитат покрай теб, сякаш си спрял, когато се движиш с максимално разрешената скорост?
8
0
 
6
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 5 години
А аз наивно си мислех, че КАТ най-накрая ще започне да следи за спазването на закона за движение по пътищата.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига фантазирахте, редовно си шофирам из Бг и са 10 години са ме спирали точно 2 пъти . вас все ви спират, все рушвети ви взимат... Мноо преигравате.
6
4
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Проблем няма, но простолюдието, поради прословутата си умствена изостаналост, не можете да се сетите, че ако шофирате трезви и си слагате коланите, никой за нищо няма да ви закача.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Т.е. да се разбира, че ще се изкарват пари за празниците!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не иска да е катаджия вече 20% са незаетите места ,като средната заплата е 1000 лева Не вземат подкупи като едно време вече
3
0
 
8
 
! Отговори
Шилето преди 5 години
Вадя си картата и няма проблеми. А като им лъхна на 100 вида манджи, яхнии, спарено и некъпано и припадат....
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имайте предвид че даването на дар е като ухажването на жена. Не е тъй да хвърлиш нещо с пренебрежение. Ако не го спазвате, ще ви дават по новините и пишат по вестниците.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се разбира:В пътна пълиция ще работат от днес до 24-ти.