ТЕЛК отказват да освидетелства жена, влязла в болница

80-годишната жена била приета по спешност
Обновена: 18 апр 2019 16:15 | 18 апр 2019 16:15,
20
ТЕЛК отказват да освидетелства жена, влязла в болница
Снимка: bTV

ТЕЛК – Хасково отказа да прегледа пациент, защото в деня, в който е трябвало да се яви пред комисията, е бил приет в болница, съобщиха от bTV.

80-годишната Пауна Паунова чакала реда си за ТЕЛК година и половина след тежък инсулт. За жалост, в деня за явяването й пред комисията здравето й се влошава и тя е приета в хасковската болница.

В деня синът й Венко Паунов отива пред комисията вместо нея, носейки папка с епикризи и бележка от болницата, доказваща, че в момента майка му е пациент на болницата, за да не губят ред.

Но от ТЕЛК комисията отказали на Паунов да ги закара, тъй като не било рентабилно да се прави посещение извън кабинета само за един пациент.

"Беше ми казано, че майка ми няма как да бъде прегледана на тази дата", обясни синът.

"При нас няма такава практика, ние си викаме хората на линия да минат, предварително с писма, и даваме решения към момента", посочи председателят на ТЕЛК – Хасково д-р Лиляна Михова.

„Вместо тук да прегледаме 10-15 души, ние трябва да отидем за 1 човек. За един случай това не е рентабилно”, изтъкна д-р Панайот Панайотов, лекар в ТЕЛК – Хасково.

По правилник, ТЕЛК – Хасково посещава пациенти извън кабинета веднъж месечно. За подобни визити обаче се чака с месеци – време, което някои от болните нямат.

Комисията все пак преосмисли позицията си поне за Пауна Паунова и увери, че жената ще бъде прегледана на място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: болницаХасковотелк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Toto преди 5 години
Не се е сетил човека да сложи една стотарка в папката с документи, в силистренско тоя номер минава на 100%.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В болницата я лекуватТЕЛК как да знае с какво диагноза ще я изпишат?Може спокойно да я ощетятБи трябвало да й дадат час след изписването
13
0
 
8
 
! Отговори
ikar преди 5 години
До АнонименМоя близка, която живее в село, трябваше да води майка си, която имаше Паркинсон и още куп болести, през 6 месеца на преглед в града, за което трябваше да намери кола и хора, които да й помагат да качи и свали майка си от колата и т.н. И това при положение, че болестите са нелечими. Добре, че се намери умен човек и отмени тези упражнения.
12
0
 
5
 
! Отговори
ikar преди 5 години
До Киро кофражистаОсвен определяне на нетрудоспособност, ТЕЛК отпускат и известни суми за подпомагане на лицето, което има определен процент инвалидност, в зависимост от състоянието му.
11
1
 
5
 
! Отговори
ИПродължават нвалид преди 5 години
За жалост това е живата истина.Щом си пенсионер инвалид те забравят.И когато попиташ ти казват чакай си реда ,а това значи от умрял писмо да чакаш.Зарязват ни докато си умрем.Това е ТЕЛК.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тези ТЕЛК-ове на 80-годишни?
9
1
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Тия от ТЕЛК направо плачат за освидетелстване...
8
1
 
8
 
! Отговори
митрофан преди 5 години
в бюрото по труда ми казах,че вече викат и предлагат работа на хора с 100% ТЕЛК в не пенсионна възраст..Ако е вярно това,то е нещо узасно.
7
6
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
1. Не е вярна информацията за 1.5г. Ако сте за първи път на ТЕЛК, съобщението за датата пристига около два месеца след подаването на молбата и около два месеца преди самото явяване. При следващите явявания съобщението пристига около два месеца преди датата за явяване без да подавате молба.2. Домашното посещение се заявява предварително, но не по-късно от един месец преди датата.3. "Благините" от ТЕЛК-а включват безплатна годишна винетка, карта за градския транспорт с намаление и т.н.
6
14
 
13
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 5 години
Не разбирам....за какво и е на 80-годишна да ходи на ТЕЛК ?ТЕЛК дава процент неработоспособност.....тя отсега нататък смята да работи ли?
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За здравите ТЕЛК -платен и група 1 или2 инвалид , а за болните 3група , защото не си плащат !
4
2
 
25
 
! Отговори
Цецо наглия преди 5 години
"Ние си викаме хората да дойдат..."Ами ако човека е инвалид или на легло както в случая, кво праим... Я си размърдайте мързеливите *** и си вършете работата, че ще играе тоягата...
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат свободни места. Всичките са заети от наши, ваши и от ония тъмнолилавите. Пък и от 80 годишната баба няма какво да прилапат както във Варна или в Силистра, които са явните случаи.
2
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ-то всичко е "докарано" до абсурд!Човек с ампутиран крак трябва да доказва, че е инвалид - и то всяка година пред комисия!И за какъв "чесън" да плащам данък "здравеопазване"?
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цирк...