Жителите на Своге: Няколко оставки не са решение!

Без ефективни присъди за катастрофата нямало отговорност
Обновена: 19 апр 2019 08:57 | 19 апр 2019 08:55, Петя Славова
49

След месеци разследвания още седем души получиха обвинение за катастрофата край Своге, която се случи миналия август и взе 20 жертви. Сред посочените за такива са бившият шеф на Пътната агенция - Светослав Глосов и настоящият член на Управителния съвет Дончо Атанасов. С обвинения са и изпълнителният директор на "Трейс" - фирмата, ремонтирала пътя.
Още по темата

Също и техническият ръководител на проекта, директор на дирекция в АПИ и инженерът, осъществявал надзор на строителните дейности и началникът на асфалтовата база. Те ще отговарят за лошото състояние на пътя-убиец.

Глосов и Атанасов са освободени срещу парична гаранция от по 15 хиляди лева. Останалите пък са пуснати, а тяхната гаранция е по 2000лв.

Въпреки новите обвиняеми за катастрофата, жителите на Своге не са удовлетворени, защото според тях при липсата на ефективни присъди, не се поема реална отговорност.

" Смъртта на 20 души на това място струва пари, а няма ефективни присъди. Не може само с парична гаранция да се случват нещата, няколко оставки не решават това нещо", казват хората от Своге.

Гражданите разказаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че участъкът е бил ремонтиран, премахнати са храсти и дървета, които са пречили на видимостта, отстранени са и други дефекти, дори и мантинелата е подменена, но резултатът от това не е очаквания.

"Не може да се слага мантинела на тротоар за пешеходци без изход. Опасностите за пешеходци продължават да съществуват на тези места. Даже по-опасно стана сега с тази мантинела", категорични са хора от Своге и казват, че заради неподходящото поставяне на това ограждение, следващите жертви на този път ще са пешеходци.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: АПИСвогеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб трябва и ще си отиде, но бсп никога не трябва да поемат властта, те са същите
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как до сега по този път са минали над 200 000 автомобила без да се обърнат и пътят не им е бил виновен?Появява се един юнак на автобус,който не се съобразява с пътните знаци и условията за шофиране,обръща рейса и пътят става виновен.
41
1
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Важното е шоколада да не спират да го произвеждат
40
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко автобуса и автомобили се обърнаха там за последните 20 години , че изведнъж асфалтът излезе виновен? Шофьорът да си носи кръста... Ако пътят не е годен за ползване, защо не е затворен за ремонт!?
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не след месеци разследвания, а един месец преди избори. Боже, колко са жалки нашите псевдоуправници.
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
da prastat na nedelno uchiliste svogenskite si shofiori za update.
37
4
 
7
 
! Отговори
по Арнаудова преди 4 години
Служителите по транспорта са лица, които в резултат на техни действия или бездействия се е стигнало до полагане на некачествена настилка. Дадени са документи за изпитвания на пътя, но реални такива не са извършвани. Иначе щеше да се установи, че е слагана друга настилка. Ние повдигаме обвинение за цялостната дейност по ремонтираното платно. Пътната сигнализация е важна. Този знак за ограничение на скоростта от 40 км е трябвало да бъде спазен. Целта е била да се облагодетелства фирмата.
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберите удариха и ЕВН(EVN) с около 900 000 евро,хванаха ги да печатат и фалшиви евра в печатници,с което ощетяват ЕС и т.н.,затова никой от Европа вече не стои зад тях.
35
4
 
6
 
! Отговори
цитат от фрогнюз преди 4 години
Гешев изплю камъчето- присъдата по делото Иванчева спасила неговата оставкаЗам.-главният прокурор Иван Гешев изплю камъчето за необосновано тежките присъди по делото Иванчева. От думите му се разбра, че ако имало оправдателни присъди, трябвало да се хвърлят оставки на зам.-главни прокурори и разтуряне на цялата прокуратура.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Публикуват сметки на български магистрати в чужбина. Същите, които осъдиха Иванчева. Като чух сумите, мисля че Брендо и Че репа са кло шари!
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Репортери без граници: В България нараства съдебният тормоз срещу независими медии.Не гласувайте дори за малки партии,защото те биват притискани или подкупвани от герберите и гласа ви ще отиде на вятъра,гласувайте за БСП директно,трябва да спре терора над българските граждани!
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам че всички плювате ГЕРБ и рейтинга и доверието към партията пада, а БСП все повече се готвят за управление - партия която се доказа многократно в отрицателен аспект. И се замислям че положението не се различава много от времето преди 89-та когато също нямаше политическа алтернатива. Лошото е че българина е луд и ще иде да гласува с идеята "този път ще е различно", а всички знаем че със старите *** нов бардак не става.
31
2
 
10
 
! Отговори
пак от Слатински преди 4 години
Защото да си помислим - суша има в една страна, когато не падат дъждове и температурите са високи. Но има ли суша в пустинята? Не, няма - няма суша в пустинята, защото пустинята Е суша, сушата е другото име на пустинята, нейното естествено състояние. Точно така и у нас стигнахме дотам, че това, което се случва в държавата не е корупция, защото държавата Е корупция, защото корупцията е другото име на днешната ни държава, нейното естествено състояние.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проф. Н. Слатински: Корупцията е другото име на България.Пороят от оставки се опитва да покаже, че имаме индивидуална вина - полакомил се отделният човек, демонстрирал наглост, проявил безочие, превърнал се в плячкаджия - да си ходи!Не, това изобщо не са отделни аморални и безнравствени, алчни и корупционни нарушения на отделни хора!Това е стилът и методът на Партията, това е нейният колективен образ, това е начинът, по който тя употребява властта, това е нейната истинска същност.
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурен съм обаче че тия селски тетки от снимката до една имат на стената в спалните си плакат с лика на Бойко Борисов и когато са сами мас трубират тайно пред него.
28
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
В договорът за ремонт от 2016 година сключен от ГЕРБ за 23 милиона евро, няма изисквания за сцепление на трасето. На 26 август 2018 година, главният прокурор казва, че още през 2017 година Пътна полиция е подала сигнал за зачестили пътни инциденти в този участък, вкл. и при скорост до 40 км/час шофьорите често губели контрол и навлизали в насрещната лента. Спред еди-двама форумни "капацитети" шофьорът е единственият виновен.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При ограничение 40 и силен дъжд, как е взет този завой с близо 60 км/ч и то си с автобус?
26
3
 
12
 
! Отговори
така е преди 4 години
Значи затова АПИ-та впрегнаха всичко възможно, за да попречат на Йончева да инспектира магистралите, да се направи проверка не само на състава на асфалта, но и всички пластове под него. Строителният бизнес изкара техниката, за да протестира против ... опозицията?!Къде и кога е имало такова мало умиe???Само за този участък тия двамата АПИ-та са спестили на Трейс 2 млн. гаранция, защо ли??Сега да не отменят и техните гаранции като на Местан.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора измират постоянно и на герберите изобщо не им пука,ако някой протестира бива смачкан,задавяни са протестиращи,малките партии са подкупвани или се оказва натиск върху тях да се присъединят към герберите,България е в задушителната прегръдка на синия октопод,който и изпива соковете и умира,няма друг начин и друга опозиция освен БСП и ПЕС,гласувайте за ПЕС масово на изборитеТе са толкова нагли,че ограбват България и ЕС,тези българоубийциГласувайте масово за БСП,за да спасите България от смърт
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама всички гласувахте за ГЕРБ, нали.Сега ще си траете и ще се срамувате.