В Поморие гневни на идея да дарят 5000 евро за "Нотр Дам"

Предложението така и не бе гласувано в Общинския съвет
19 апр 2019 09:15, Петя Славова
175

10467 гледания   |  Още видео
Общинският съвет в Поморие отказа да гласува 5 000 евро дарение за възстановяването на парижката катедрала "Нотр Дам". Предложението беше внесено от кмета на морския град, предаде Bulgaria ON AIR.

Причината за отказа е, че в социалните мрежи се появиха негативни коментари за това , че общините трябва да помагат за нашите светини, а французите ще се справят сами.

Още по темата
В морското градче приемат дарението повече като символичен акт на съпричастност за опазване на културно–историческите и религиозни ценности. Осъзнават, че на фона на събраният милиард за реставрацията на катедралата сумата е малка, но е от сърце.

Според художника Милчо Талев обаче, общините трябва да се грижат и за нашите духовни средища.

В същото време студенти от специалност "Архитектура“ във Варненския свободен университет изявиха желание да се включат в реставрацията на храма. Те вече са изпратили писмо до кмета на Париж Ан Идалго.


 


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дайте им, че горките французи...даже можем да им изкажем и благодарности за Ньойския договор...Така поне срама ни ще е пълен
116
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
yшанки, кво друго да направят?
115
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 месец
…."Po delata im shte gi poznaete " !!! Mnogo e viarno !!! Ako e reshil da dariava negovi lichni pari ..togava e drugo !!! Ne se uchudvam ,che ne sa go glasuvali !!!
114
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Огнян
тия (Французите) прокарват закон да ни скапят транспортния бизнес

с какво точно ти скапват бизнеса бе каскет омачкан? С това, че искат шофьорите на всяка 4-та седмица да се приберат у дома си ли, а не да спят по 3 месеца в миризливите кабини ли? Да почиват по паркингите, а не по отбивките и да не сepат по храстите ли?
Много си се загрижил за дебелoсepковците, че трябвало да се охарчат за един бус да размени шофьорите.
Що не фалират западните фирми, а само българските?
113
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук гледам има няколко глу-пака, които заявяват, че сме били бедни душици, защото не сме искали да дарим. Въпросът е принципен - на хората в БГ не им пука за някаква *** катедрала, след като виждат, че пътищата и инфраструктурата в градовете и селата им са като след война. А и нашите църкви се разпадат от немотия. Тея глави ги използвате само за равновесие! Видяла жабата, че подковават коня, та вдигнала и тя крак. Мало-умници!
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Френска на французите това е официалната политика на нашите управляващи
111
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много грозен пиар е да даваме пари за Нотр Дам при положение, че над 2 милиона души в страната живеят под прага на бедността. Управляващите като искат да дават от собствените си пари, а не пари които са изсмукани от нас...А колко църкви в БГ са в трагично състояние, колко болници са в трагично състояние...ДА ама ние искаме пак да се подмажем. *** сме и това е
110
2
 
9
 
! Отговори
iceblast88 преди 1 месец
До привет от Германия
И как реши, че ние те обираме?Обират те точно тези които ти подкрепяш в решението им, а не ние данъкоплатците! Хем си с тях, хем сега ревеш, че те крадат.Последно кое от двете е? Като не ти се плаща данък, продавай си имота и няма да те крадат бе, лесно е.
И как пък се самоопредели за нормален?Нещо документ със заверка имаш ли?
Защото така като те гледам страдаш от раздвоение на личността!
До -10
Цинизма е в това да се помага за камъни, а не за деца нуждаещи се от операция
109
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тия 5000 евра им трябват да си купят руски знамена и портрети на Сталин
108
5
 
0
 
! Отговори
привет от Германия преди 1 месец
До адвокат

Няма такова кино ! Щом имаш имот ,независимо дали го ползваш или не , плащаш данък както за имота ,така и данък смет ! Това е положението в България ! България не е като нормалните държави ! Ти как мислиш ,дали от 20 г. насам не съм пробвал да се освободя от данък смет !? Пак ви казвам ,обирате ме ,обирате и стотици хиляди като мене които живеят в чужбина ,а имат имоти в България !
107
1
 
5
 
! Отговори
TNT преди 1 месец
До адвокат

Доколкото знам не те освобождават от такса смет а само я намаляват с часттта за организирано сметоизвозване. Мисля, че няма възможност въобще да не плащаш.
106
1
 
8
 
! Отговори
адвокат преди 1 месец
До привет от Германия

попълваш декларация в общината, че не ползваш имота
и след проверка, че нямаш начислен ток, вода
ще те освободят от данък смет
Продаваш къщата и няма да плащаш данък имот.
елементарно, но за умни хора
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то за вашите 5000 лева не са останали в Франция.
Дръжте си ги в джоба
104
7
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 1 месец
До iceblast88

Добре ,че засегна темата за плащане на данъци !
Не живея в България повече от 20 г. и въпреки това плащам данък сгради и данък смет ! Съгласен съм да плащам данък сгради ,но защо плащам данък смет след като не живея в Бг. , не създавам бокклуци и мръсотия ,казаните ми за смет са празни ! Защо плащам данък смет ,който влиза в твоя джоб ?! Дължите ми много ! Обирате ме и то много нагло и нахално ,типично по български ! Не правя бокклук ,пък плащам данък за бокклука ?!
103
5
 
3
 
! Отговори
-10 преди 1 месец
До привет от Германия

Предпочитам паметника на съветския окупатор да си седи заграден на някоя ливадка и като искам да им разкажа на децата, да ги заведа на тази полянка, да пекнем по едни кебапчета и да им се любуваме на социалистическия реализъм.
102
1
 
8
 
! Отговори
Маляка преди 1 месец
Дарихме 5 милярда лева на КТБ,сега за 5 000Е- една кутия пури от ония дето ги пуше Волен се пеним-народо-психология.....
101
1
 
3
 
! Отговори
-10 преди 1 месец
До iceblast88

Ще ни разкажеш ли за цинизма в помагането?
100
0
 
0
 
! Отговори
-10 преди 1 месец
ХристиЕн-българЩарско ми е!
99
3
 
1
 
! Отговори
привет от Германия преди 1 месец
До iceblast88

Хубаво е да знаете какво мислят нормалните хора за вас !
98
4
 
7
 
! Отговори
Огнян преди 1 месец
И кво - тия (Французите) прокарват закон да ни скапят транспортния бизнес, а ние ще им даряваме и веднага да се нагъзим .. *** долнопробните и глу.пави подлизурковци политици имаме честно ..