В Поморие гневни на идея да дарят 5000 евро за "Нотр Дам"

Предложението така и не бе гласувано в Общинския съвет
19 апр 2019 09:15, Петя Славова
175

Общинският съвет в Поморие отказа да гласува 5 000 евро дарение за възстановяването на парижката катедрала "Нотр Дам". Предложението беше внесено от кмета на морския град, предаде Bulgaria ON AIR.

Причината за отказа е, че в социалните мрежи се появиха негативни коментари за това , че общините трябва да помагат за нашите светини, а французите ще се справят сами.

Още по темата
В морското градче приемат дарението повече като символичен акт на съпричастност за опазване на културно–историческите и религиозни ценности. Осъзнават, че на фона на събраният милиард за реставрацията на катедралата сумата е малка, но е от сърце.

Според художника Милчо Талев обаче, общините трябва да се грижат и за нашите духовни средища.

В същото време студенти от специалност "Архитектура“ във Варненския свободен университет изявиха желание да се включат в реставрацията на храма. Те вече са изпратили писмо до кмета на Париж Ан Идалго.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
3
 
! Отговори
Социопат преди 5 години
5000 Е е наема за една сергия за едно лято кво ни занимавате.Апропо в Северна Ирландия тече улична война има убита журналистка,но по важно е едни 5 к Е -парата ,парата и пак парата както е казал Наполеон ....
92
10
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Въпреки ,че съм атеист , искам църквите и джамиите да не се рушат , а да се запазят като паментици на наивността на хората ! Когато минавам с внуците си покрай някоя църква и джамия ,да казвам на внуците си - вижте ,тук са се събирали наивните хора и са вярвали в някакви си измислени богове ! Предполагам ,че много българи казват на децата си и на внуците си - вижте ,това е паметника на руския войник ,окупаторът на България ! Всичко на този свят трябва да се запази ,за да се обяснява на децата ..
91
3
 
21
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До привет от ГерманияА кои ти е казал, че имаш право да коментираш кои, как и защо си харчи парите? Я си гледай социалката в Германия и не коментирай неща които ама грам не те засягат. Живееш ли в България? Не! Плащаш ли данъци? Не! Значи трябва да ти забранят да гласуваш в България и да ти забранят да се обаждаш за неща които не са в компетенцията ти! Като започнеш да живееш тук и да плащаш данъци тогава ще се обаждаш! Не сме те питали какво да правите в Германия!
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще направят пълен ремонт и реставрация на българската светиня на свободата - църквата Александър Невски?Не ви ли е срам?
89
0
 
12
 
! Отговори
Панов преди 5 години
Забравих - по-добре да ги дадат на оня човечец, дето му изгоря колата, и да му платят лечението с тях, ще има 1000 пъти по-голям смисъл и положителен ефект. Щот франзелите сигурно дори нямат идея, че това се е случило, а и да знаеха, много ги е грижа.
88
1
 
15
 
! Отговори
Панов преди 5 години
Че те франзелите ако нямат пари, да си построят няколко катедрали, кой ще има? Все едно да пратите 5000Е на Германия, заради икономическите мигранти. Срамота!!! Вместо с тия пари да хванат да асфалтират някоя и друга уличка в града, ама без да краднат с г.зовете си.
87
0
 
3
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До TNTА какво е бе некадърник? Gender - Пол! Това е значението - какъв пол си! Gender - Male or Female! Пол - Мъж или Жена! А останалото е нарицателно за ония кукута които не си пият хапчетата и се определят за миещи машини, бургии и тем подобни психично болни!
86
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметът сам да дари сумата! От джоба си! От общото е лесно.. и се прави имидж безплатно!
85
1
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До минаващТипична черта на туркохлебарката, преписва си чужди заслуги и се мисли за човек! Сега и Света София в Константинопол сигурно ще изкараш построена от австралопитеците нали? Единствения град които прилича на нещо в Хлебарколандия е Константинопол и то защото не е строен от вас, а сте го заварили готов и в типичен комунистически стил само сте го пребоядисали и готово, ето и вие вече сте направили нещо за света. Колкото до пророка ти - женен за дете, повече не ми трябва да знам!
84
3
 
0
 
! Отговори
TNT преди 5 години
До iceblast88Бях убеден и се оказах прав - ти не знаеш какво е ***!!! Успокоителното за теб е, че 90% от хората не знаят а и не искат да разберат. Важното е да се бият в гърдите: ***, ***!!! Поздрави!
83
4
 
2
 
! Отговори
TNT преди 5 години
Не е поблем някой да откаже да дари. Нито трябва да се обяснява, нито да се оправдава. Дарението е доброволен акт. Щом Поморие не искат - не е проблем. Но доводите, които заливат медиите (без да е необходимо да се обосновава такова решение за отказ ) са меко казано отчайващи и красноречиви за нивото на обществото ни. Тъжна картинка.
82
1
 
0
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До TNTХахаха, хайде да не спорим за данъци, че си много бос щом вярваш на стъкмистиката, че София хранила държавата. По документи може и да е така, ама то и по документи ти се водиш един пол, а явно се самоопределяш за друг. Така, че документите не ги гледай, то по БВП се водят доста неща, ама износа друго казва!
81
1
 
3
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До TNTДжендър е пол. Но се използва и като обидна дума за такива като теб драга дето не са наясно със себе си днес какъв пол са!Колкото до олицетворението за съвременния българин?Благодаря ти, че искаш да изкараш всички българи замислени повече за децата с нужда от операция отколкото за някакви си 5 камъка на майната си, ако наистина всички бяхме така, то нямаше да ги има доста от проблемите ни!А ти си типично олицетворение на безполов феминист, бездетен при това щом катедралата е важна за теб!
80
5
 
1
 
! Отговори
TNT преди 5 години
До iceblast88Относно данъците. В България само няколко града, които са "на плюс". Не знам, дали Поморие е от тях. Провери го, очевидно те вълнува. Само да ти кажа, че София, градът в който плащам данъци се "прощава" с почти 70% от приходите си да ги дава на останалата част от България.
79
1
 
3
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До привет от ГерманияТи си много, ама много зле в главата!Камъните са по ценни от живота на едно дете за теб? Нищо да не знам за теб, само по това ще позная, че си ром!За вас децата не са нищо повече от *** и затова мислиш така!Детето е дете, то става такова каквото го възпиташ, а има доста семейства които са добри, но са имали лошия късмет децата им да се родят с болест която не се лекува в България!И за теб е по важно на Франция да помогнем отколкото на такова дете?Добре, че си в Германия
78
5
 
2
 
! Отговори
TNT преди 5 години
До iceblast88Ти си типично олицетворение на съвременния българин! Между другото, убеден съм, че не знаеш смисъла на думата "***". Провери в интернет, поне това да научиш!!!
77
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук е момента да се попита кога френската държава е дарявала средства на български общини за справяне с последиците от бедствия? На Община Мизия и бяха отказани средства дори от бюджета на ЕС, специално предвидени по това перо! Възстановяване на щетите от наводнението се пое изцяло от републиканския бюджет. Няколко месеца по-късно ЕС компенсира с няколко милиона евро собствениците на къщи с напукани мазилки на о. Кефалония след заметресение от 3-та степен! Ето това е да си втора ръка европеец!
76
20
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До iceblast88Нали казах ,когато българинът трябва да помогне на някой ,започва да търси причини за да не помогне ! За някакви си 5000 евро независимо дали от общината или държавата ще станете за резил пред целия ЕС ,защото всички членки дадоха своя принос и помогнаха на Франция ,която също е част от ЕС , само вие се дърпате назад !А и глупави пъроси задаваш ,кое било по-ценно ,5 камъка или живота на дете ?! Ами ако това дете е потенциален престъпник ?! Ази бих съжалявал ,че му е спасен живота
75
2
 
20
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Голямо реване, голямо плакане за това, че данъкоплатците предпочитат с техните скромни пари да се оправи канализацията в родния им град вместо да се помогне за някаква си катедрала на майната си! Къде бяхте да ревете когато се събират пари за операции на деца? Защо тогава не ревете, че трябвало да се помогне? Къде бяхте тогава бе *** идеалисти? С чужда пита помен искате да правите! Като сте толкова загрижени за катедралата защо не сте направили СМС кампания и не си дарите заплатата за нея?
74
1
 
16
 
! Отговори
Европедерал преди 5 години
Бойко да прояви съпричастност и да дари 100 000 000 евро по примера на френския бизнесмен. Нека да покаже какъв голям франкофон е!