В Поморие гневни на идея да дарят 5000 евро за "Нотр Дам"

Предложението така и не бе гласувано в Общинския съвет
19 апр 2019 09:15, Петя Славова
175

Общинският съвет в Поморие отказа да гласува 5 000 евро дарение за възстановяването на парижката катедрала "Нотр Дам". Предложението беше внесено от кмета на морския град, предаде Bulgaria ON AIR.

Причината за отказа е, че в социалните мрежи се появиха негативни коментари за това , че общините трябва да помагат за нашите светини, а французите ще се справят сами.

Още по темата
В морското градче приемат дарението повече като символичен акт на съпричастност за опазване на културно–историческите и религиозни ценности. Осъзнават, че на фона на събраният милиард за реставрацията на катедралата сумата е малка, но е от сърце.

Според художника Милчо Талев обаче, общините трябва да се грижат и за нашите духовни средища.

В същото време студенти от специалност "Архитектура“ във Варненския свободен университет изявиха желание да се включат в реставрацията на храма. Те вече са изпратили писмо до кмета на Париж Ан Идалго.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До привет от ГерманияТи данъци в Поморие плащал ли си?Като не си, нямаш ама грам право да се обаждаш за това дали данъкоплатците са съгласни с дадено решение или предложение на общината! Като започнеш да плащаш данъци там, тогава можеш да се обаждаш!А до тия дето били за да се дарят пари: Като се събират пари за операция на дете защо не ревете, че общините трябвало да помагат? Кое е по ценно бе - живота на едно дете или 5 камъка? И после имате наглостта да обвинявате нас в бездушие? Зверове!
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" френските милиардери по този начин избягват данъчно облагане и дефакто ... ""..............................френските милиардери дефакто наистина искат да помогнат на страната си и го правят безкористно, а *** си подръпва потурките отстрани, подсмърча и си мечтае какво ли би било ако даде една жълтичка, ама не ... по-добре не, ще вземе да се мине.
71
3
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Прочетох, че студенти по архитектура от Варненския свободен искали да помагат за Нотр Дам и ме напуши смях. Като знам какво е качеството на преподаване по архитектура у нас, тия студенти могат най-много (!) да помогнат с товарене на отпадъци.
70
1
 
22
 
! Отговори
1 преди 4 години
Малко ли изоставени църкви има в България, та ще даваме на французите, дето за 2 дни събраха милиард!
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
френските милиардери по този начин избягват данъчно облагане и дефакто прекарват бюджета и си правят рекламаама българина това не го знае
68
2
 
18
 
! Отговори
реалист преди 4 години
"В Поморие гневни на идея да дарят 5000 евро за "Нотр Дам"Може ли да сме толкова ***. Като имате излишни при дарете ги в някой дом или купете кувьози.
67
18
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Сега разбрахте ли се какво представлявате ?!Свикнали се да скубите помощи , а не да помагате ! Свикнали сте да крадете или ако сте малко по-хитри да откривате фирми за цветни метали ,пък ромите да крадат и да ви ги продават на безценица ! Не обичате да работите , пък да не говорим да помогнете на някой ! Дори националните ви герои са престъпници,крадци , изнасилвачи и убийци на деца , а вие им издигате паметници ! Объркан ви е генезиса !
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кмета да прави дарение със собствени собствени средства, а не с обществени.
65
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия гербави соджуци като чуят банкявския вмирисан кренвир да изока някоя глупотевина и се надпреварват да се дакарат пред началствотосигурно има поне 100 места дето тези пари са нужни на българите от помориеабе голяма смрад са това герберите- заляха страната ни отвсякъдечистка трябва и то дълбока
64
0
 
0
 
! Отговори
Mитко преди 4 години
Zastrahovka.
63
1
 
16
 
! Отговори
Oleee преди 4 години
Видяла жабата, че подковават коня и тя си вдигнала крака! Край няма парвенющината в тая държава!
62
1
 
8
 
! Отговори
Поговорка преди 4 години
Да не се правиш на по-католик от папата !
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А споко, брат ! Знам я тая схема - просто ще пратят парите на една от измамните организации за дарения и така просто ще си приберат 5к в джоба. Кви дарения кви 5 лева
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До52 iceblast88Тоя от германия чисти тоалетните в гарата на Мюнхен а ти даже му и отговаряш
59
16
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Ужас! При такава голяма трагедия в страна членка на ЕС , в друга страна пишман членка на ЕС народът негодува защо общината или държавата трябва да дарява толкова много пари ,цели 5000 евро ?! Пази Боже да не ти се наложи българин да ти помага ! Добре ,че има страни като Германия , Австрия и много други с прекрасни народи , а на българите им дай само да просят пари от ЕС ! Махайте се от ЕС колкото може по-бързо ! Референдуми ли ще правите ,кво ще правите не ме интересува , изчезвайте ,вън от ЕС
58
4
 
13
 
! Отговори
ironman преди 4 години
Колко *** трябва да си,че да предложиш такова дарение ?Нима в България няма по-неотложни и наболели проблеми или нуждаещи се?
57
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един достоен, добър, благороден човек би помогнал без да мрънка и без да гледа кой какво да дал кой друг имал нужда и подобни. Разбира се, българинът в масовия случай не е такъв. Това е една заивстлива, крадлива и наглa ***. Псевдо патриот- тропка хорца и се кичи с флага, ама укрива ежедневно данъци, осигурявайки се на минимална заплата. Няма добавена стойност за обществото. Разбира се, не всички са подобни примaти- има и много хора с адекватна ценностна система и нормално мислене.
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А гробарите ще дарят ли апартаментче?С народни пари, помен ще правят...
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прости хора с две думи.
54
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбирате ли по морето що някой изкарват милиони а плащат на персонала си 600 леваПак по същата причина като пишещи тук дето казват ама защо ше помагаме на французите Егоизъма и тесногръдието са едни и същи Да минеш тънко да изцакаш кой колко можеш