В Поморие гневни на идея да дарят 5000 евро за "Нотр Дам"

Предложението така и не бе гласувано в Общинския съвет
19 апр 2019 09:15, Петя Славова
175

Общинският съвет в Поморие отказа да гласува 5 000 евро дарение за възстановяването на парижката катедрала "Нотр Дам". Предложението беше внесено от кмета на морския град, предаде Bulgaria ON AIR.

Причината за отказа е, че в социалните мрежи се появиха негативни коментари за това , че общините трябва да помагат за нашите светини, а французите ще се справят сами.

Още по темата
В морското градче приемат дарението повече като символичен акт на съпричастност за опазване на културно–историческите и религиозни ценности. Осъзнават, че на фона на събраният милиард за реставрацията на катедралата сумата е малка, но е от сърце.

Според художника Милчо Талев обаче, общините трябва да се грижат и за нашите духовни средища.

В същото време студенти от специалност "Архитектура“ във Варненския свободен университет изявиха желание да се включат в реставрацията на храма. Те вече са изпратили писмо до кмета на Париж Ан Идалго.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая катедрала им носи огромни приходи на франcетата от туризъм и какво ли не и Айфеловата кула все едно да дариш пари на Ротшилд ако му изгори къщата да си построи нова. Да сме богати как да е aма ние сме най-бедни в ЕС и трябва да инвестираме в наши църкви и манастири за ремонти.
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поморийския кмет ще го поканят на сцената на откриването, като основен гост, след ремонта и ще му подарят "Ключът на Париж".Така ли го сънува, кметчето?
11
0
 
4
 
! Отговори
ЕСЕ преди 5 години
ЕСЕ
10
3
 
35
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
1. Преди нашите управляващи да предлагат финансова помощ на Франция трябва да питат данъкоплатците дали ние искаме да се предлага такава!2. Какво ни дреме на нас за някаква си католическа катедрала след като цялата ни държава тъне в руйни?3. Ние да предлагаме финансова помощ на Франция е все едно Сомалия да праща хуманитарна помощ на САЩ!4. Франция малко ли злини ни е направила? Помагала на турците да ни държат в робство, след освобождението накъсаха България на малки парчета и тн.!
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче ако трябва да дадат на нуждаещи се няма да гласуват и 5 евро помощ.Загубена работа!
8
1
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
какви ***-ци сте си избрали в общ съвет пък сега се сърдите не мислите когатогласувате англия и франция ограбваха човечеството векове наред в поморие са сезагрижили за катедралите им нали има юнеско
7
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
B Поморие са атеисти и повечето от СССР. Дарения не са научени да дават. Защото 4-5 поколения са били на ясла на държавата. Научени са в общество с централно управление.
6
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А те - французите , милеят ли за нашите културни ценности, и колко хиляди евра са дарили ? Българи престанете да сте ДУ - *** - ДАВ - ЦИ , ами се грижете за нашите ценности, нашите хора, нашата природа!!!!!
5
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Ако посрещат Путин няма да се възмущаваш така, нали?
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ремонта щял да струва сто и наколко милиона, а са събрани един милиард!Ама щом е от сърце...
3
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме цъфнали и вързали та ще помагаме с 5000 евро на Франция, че оня ден двама милиардери не извадиха 100милиона евро единия и другия 200 милиона та са опряли до нашите 5000евро.
2
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е безобразие, както и близо милион, които властта ще даде за посещението на папата!У нас хората умират в мизерия, а правителството харчи бюджета.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕ В ПОМОРИЕ СИГУРНО СА КАТОЛИЦИ, ТА СА СЕ ДАГРИЖИЛИ ЗА ЕДНА КАТОЛИЧЕСКА КАТЕДРАЛА