Военни обезвредиха боеприпаси, открити в Русе и Харманли

Корозирала граната е била намерена близо до детска площадка
19 апр 2019 06:00, Василия Пейчева
2
Военни обезвредиха боеприпаси, открити в Русе и Харманли
Снимка: Архив, Министерство на отбраната

Военнослужещи от Сухопътните войски транспортираха и обезвредиха невзривени боеприпаси, открити в градовете Русе и Харманли на 18 април, съобщиха от Министерството на отбраната.

Специализиран модул за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия от Националния военен университет (НВУ) "Васил Левски" транспортира и обезвреди корозирал бронебоен снаряд. Боеприпасът е бил открит на 17 април в източната промишлена зона на града край река Дунав. Днес следобед той бе разузнат, транспортиран и обезвреден от специализиран екип от шестима военнослужещи.

Утре работата на модула от НВУ ще продължи на същото място, тъй като там са открити още два снаряда и една мина.

В град Харманли около 17,30 часа на 17 април в тревна площ, близо до детска площадка, е била открита силно корозирала граната. На място днес е изпратен специализиран модул от четирима военнослужещи от формированието на Сухопътните войски в Хасково, който иззе невзривения боеприпас и го транспортира до полигон "Добрич", където е унищожен.

До пристигането на модулните формирования местата, на които са открити боеприпасите, са били отцепени и охранявани от органите на МВР.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари