Пилотът, загинал в Оризари, оставя две дъщери, бил много опитен

Ако машината се беше разбила на стадиона, трагедията - още по-голяма
Обновена: 20 апр 2019 22:55 | 20 апр 2019 17:32, Веселина Йорданова
29
Пилотът, загинал в Оризари, оставя две дъщери, бил много опитен
Кадър: Bulgaria ON AIR

45-годишният Стефан Василски, кйто е пилотирал спортния самолет, паднал днес в Оризари, е бил много опитен.

Това заявиха пред "24 часа" негови колеги от авиоклуба в Белозем. Те са потресени от загубата на двамата им колеги.

Заедно със Стефан е загинал и 18-годишният Валентин от Чирпан, който също е бил член на авиоклуба.

Още по темата
Стефан е собственик на двуместната спортна машина и е от Пловдив.

Той оставя съпруга и две дъщери. По-малката е била миналата година абитуриентка.

На стадиона в Оризари, зад който се е разбил самолетът, пристигна екип от Националната следствена служба в София. Той ще ръководи образуваното следствено дело.

"Ако самолетът се беше разбил на стадиона, трагедията щеше да бъде още по-голяма. По това време там е имало деца и младежи, участници в състезание с дронове", посочи шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. По първоначални данни причината за трагедията е техническа неизправност на самолета.

Крилото му се е отчупило във въздуха и е паднало на метри от едната врата на стадиона. Секунди по-късно самолетът се е превъртял и се е ударил в дигата на река Марица. Стефан и спътникът му са издъхнали на място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че пилотите са опитни о.к обаче кой контролира състоянието на самолетите
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"В Бг всичко е самоделка.Като започнеш от премиера , минеш през целият министерски съвет,..."---Едно уточнение: Премиерът е "недоделка". Правили, са го с лош матр'ял, в условия на строги икономии, та за главата е останало съвсем малко матр'ял ... След това никакви филии с мас не могат да компенсират недоработката ...
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бг всичко е самоделка.Като започнеш от премиера , минеш през целият министерски съвет, фирмаджиите и т.н. та стигнеш до тоя със самолета дето си го направил в задният двор.Ужас.Смешен народ.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да почиват в мир!Онези дето пръскат от въздуха и тровят пчелички си живеят. Няма правда!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До V (18)Самолета е бил самоделка !!!Казаха го в новините по БТВ.Смятай какви кошници фърчат из бг въздушното пространство.Тая демокрация е пагубна за тоя *** народ.
16
11
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
Крилото са откъснало .Ще умря от смях . Кой ги прави тези машини .Крилото трябва да има основно три части .За двумоторен самолет е различно само една част трябва да е пластична .Какъв е бил самолета ??? Това сега е най важно .
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да почива в мир човека! Както се казва.Дават се тия.Които могат да плуват! Падат от небето Опитни летци! Загиват по пътищата .Опитни шофьори! Загиват опитни алпинисти! А бе случва се лошото и това е! А може би е съдба?! Кой да ти каже! -:(
14
11
 
4
 
! Отговори
Проблемът преди 5 години
Всички тия хора можеха да са спасени, ако не беше един льо льо и неговите недорасли глупости ... Ама айде ... Наздраве резонанса на Шуман да ги прости ... Бездействието е много по-престъпно от опити за предотвратяване ...
13
15
 
10
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Извинявам се, че оспамих темата с информация за сатаниста Сталин. Бог да ги прости загиналите и да даде покой на душите им, както и на тези на близките им!
12
19
 
9
 
! Отговори
Додо преди 5 години
И като започнахме темата за Сталин - в крайна сметка, въпреки, че е евреин, евреите си го убиват през 1953г. Има една хипотеза, по която в момента се работи, че във вагона с масонска литература, която червената армия заграбва от Берлин през май, 1945г. Сталин открива нещо, което го променя. Влиза в конфронтация с юдеомасоните в Лондон и Ню Йорк и се отдръпва от тях. Това му коства живота.
11
13
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Ако не започне да се променя аеродинамиката, материалите и технологиите при самолетите няма да се промени нищо. Там се правят конструктивни безобразия .А при гражданската авиация дори няма опит за контрол над въздушни потоци .Не разбирам защо до сега не са променили нищо??Нали плащаме огромни пари за инженери ??? Аз и без аеро тунел виждам че нещата не са направени добре .Стига се до нежелани турболенции ,без никакъв смисъл!!По добре за граждански цели и малки самолети да се направи нов модел ;)
10
18
 
13
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Сталин се е женил 3 пъти, като и трите му жени са еврейски. Говорел е еврейски език (хебрю, йеддиш) перфектно, дори е сред разработчиците на проекта (заедно с Ленин и Троцки) еврейския език да бъде обявен за официален език на Съветския Съюз. Това става с декрет през 1922г. но в крайна сметка осъзнават невъзможността това да се осъществи и се отказват. Въпреки всичко, доскоро се криеше истината, (а и сега се замита) че е евреин. Но това е емпиричен факт. Рода му носи името си от остров Джуга.
9
22
 
14
 
! Отговори
Тихо преди 5 години
46 годишен с 18 годишен младеж, какво ли са правили.
8
10
 
14
 
! Отговори
Батко преди 5 години
Всички са много опитни, но не познават самолетите си. Техническа неизправност понеже се счупило крилото. Явно не е бил достатъчно спортен.
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може опитен но като получи удар в сърце мозък и се е забил.
6
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДодоАбе стига с тези ваши глупости,евреин бил Сталин,вече прекалявате с глупостите!
5
5
 
18
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Пилотите там са много опитни, летях с тях през януари със същия самолет... технически проблем очевидно щом се е разпаднал във въздуха...
4
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз нямам самолет и нямам такива проблеми.....
3
5
 
20
 
! Отговори
изумен преди 5 години
До АнонименЩо за коментар?
2
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опитен но няма мозък