За Великден: Уж българско агнешко се оказа македонско?!

Било предназначено за Гърция, но от там го върнали, и...
21 апр 2019 12:05, Петя Славова
182
За Великден: Уж българско агнешко се оказа македонско?!
Снимка: архив, Булфото

Преди отбелязването на Великден български производители видяха нарушения в продажбите на агнешко месо в големите търговски вериги.

Още по темата

От овцевъдната и козевъдна организация и държавата посъветваха да намерим българското месо. От там вече приеха регламент – червен печат за чуждо месо, син за българско. От организацията обаче имат съмнения за печатите и дадоха за пример македонско месо, което се продава в българската търговска мрежа.

"Има някакво подобие на печат. Подали сме сигнал и очакваме Агенцията по храните да си свърши работата", коментира пред Нова тв Симеон Караколев. "Това е нереално по-ниска цена. Било е предназначено за Гърция, но гръцките търговци са го върнали и те са го пратили тук", предполага Караколев.

За потребителя излиза само с 20-30 стотинки по-малко. "Превръщаме се в консуматорска нация", предупреждава специалистът. По думите му, у нас има достатъчно българско месо за празника. "Българските овцевъди спокойно могат да нахранят българския народ", категоричен бе той.

"Извършваме проверки преди всички празници. Започнали сме проверки още от 15-и. Получихме сигнали за нечетлив печат и веднага направихме проверки. В единия обект установихме месо, отгледано в България с необходимите документи, както и новозеландско месо също с необходимите документи.

В другия обект установяваме агнешко с нечетлив печат на три от трупчетата. Там, където установим нечетлив печат, го възбраняваме", заяви д-р Станимир Спасов, областна дирекция по безопасност на храните. Той увери, че от агенцията ще направят всички необходими проверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност наистина има няколко български фирми, които произвеждат и продават десетки тонове черен хайвер от есетра и моруна. Имат си ноухауто, произвеждат, продават, печелят. Държавата повече им пречи отколкото помага.
137
9
 
16
 
! Отговори
Модерни роби преди 5 години
За цигари и алкохол харчите пари като луди.Дойде ли ред да купувате агнешко умувате и смятате до стотинката.Балкански манталитет.
136
5
 
20
 
! Отговори
Четящ преди 5 години
Тази истерия с "купувайте българското" се върна като бумеранг. Хората се опитаха да купуват български продукти...ама те скъпи и некачествени. Домата ни с вкус на пластмаса, защото сорта му трае повече. Простете, но македонския домат си е баш вкусния домат! Същото се отнася за всичко друго.
135
4
 
17
 
! Отговори
Овчар преди 5 години
И като е македонско какво ? Поне има шанс да е пасло на ливада , а да не е замразено новозеландско каквото ни пробутват като българско! Изобщо, има ли вариант - избягвам българските продукти!
134
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонското е по-хубаво от нащо.
133
8
 
12
 
! Отговори
Точка преди 5 години
Ако е македноско купувам,ако е българско подминавам! Просто на *** вяра нямам.
132
6
 
13
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Щом е македонско, значи си е българско.
131
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 133Направо ме втрещи. "Първи сме по износ на черен хайвер" !! Ъ?? Ко? На "черен хайвер" от цаца ли?? Или май изобщо не знаеш що е то "черен хайвер:(
130
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото няма субсидия от държавата на Б.Б който раздава пари като почне да му пари на гащите .Отивам за Коледа на село при моите родители и им викам нали ще вземете телешко от *** кой си пък те ми казват той продаде всичко и замина за Испания е това е българското продаваш всичко и заминаваш защото Б.Б правителство а и другите са все тая .Знаете ли обаче че ние сме първи по износ на черен хайвер втори по износ на гъши дроб ,лавандулата ни е по-добра от тази на Франция -но сме все така бедни
129
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонското агне е блеело на български диалект.
128
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ни се иска но не е македонско е но е най-доброто от всички останали точно защото още не са в ЕС
127
3
 
24
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Ами, не виждам разликата....все е българско....
126
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българското скотовъдство и земеделие все повече се превръща в блед спомен. *** народ- проста и бедна държава.
125
6
 
29
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Че Македония си е България. Македония и България са едно цяло!
124
7
 
18
 
! Отговори
www преди 5 години
КАТО ГИ ПРИЕМАТ В ЕВРОПА ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА И МАКЕДОНСКО - КАКТО ВЕЧЕ НЯМА БЪЛГАРСКО.....
123
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ КУПУВАЙТЕ НЕКА ФАЛИРВАТ
122
3
 
12
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
До Анонимен 119 И аз предпочитам македонското. Не са членове на ЕС и НАТО.Така де !
121
3
 
18
 
! Отговори
Абсурд преди 5 години
Е то пак е българско
120
7
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"резолюция":-Ако все още,след повече от 10 години не сте разбрали че ШАЙКАТА "герб" ЗАГРОБВА България и я влече усърдно към ДЪНОТО НА СЪВРЕМЕННАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ,значи...значи заслужавате съдбата си..
119
9
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен119ти може да предпочиташ и "македонски" ч е п да ти набутат отзад,но ИСТИНАТА е,че НАШИТЕ-БЪЛГАРСКИ плодове и зеленчуци са едни от НАЙ-КАЧЕСТВЕНИТЕ в света!!!!!..Друг е въпроса,че .."Некои сили искат да унищожат България,да я нема"...както се изрази доста живописно Тато преди две десетилетия..