Масови проверки на къщи за гости, сигналите "валят"

До момента са проверени 110 обекта, заяви министър Порожанов
22 апр 2019 11:20,
42
Масови проверки на къщи за гости, сигналите "валят"
Снимка: БулФото
Получени са много сигнали, извършени са над 110 проверки - над 17 % от всички къщи за гости. Десетки хиляди са бенефициентите. Когато има сигнал, той се проверява.
Още по темата
Това каза пред Нова министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. 
 
Повод за думите му е скандалът с вече бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолов, който е проверяван от Прокуратурата и КПКОНПИ за конфликт на интереси при строежа на къща за гости, която е финансирана по европейски проект. 
 
"Правена е проверка при плащането от гледна точка на това как е направена инвестицията. След това не е правена проверка за ползване по предназначение", коментира конкретния случай Порожанов. 
 
"Тук има две теми – дали бенефициентът ползва по предназначение къщата за гости. В конкретния случай бенефициентът е жена – Ана Димитрова. Трябва да бъде проверено дали има конфликт на интереси. Но той формално не стои, защото г-н Манолев не е бенефициент. И дали след като е бил назначен за зам.-министър на туризма, месец преди плащането, е имал конфликт на интереси”, допълни Порожанов.
 
По думите му сега ще бъде направена проверка дали Манолев използва къщата по предназначение, тъй като сигналът във Фонд „Земеделие” е от тези дни.
 
"През 2016 г. публикувахме всички къщи за гости къде се намират, така че да бъдат посещавани от българските граждани,  и с ясното послание – там, където се отказва достъп и не се използват по предназначение, да получаваме сигнали”, обясни министърът.
 
Порожанов разкри и че от 122 проверки на 63 са направени финансови корекции. От тях 32 са за възстановяване на сумите. Общата стойност на направените корекции била за над 10 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези от европа изобщо не ги интересеуват жълтите стотинки дето подхвърлят на хуната като "евро фондове" и "проекти", това си е официален подкуп/разплата за нашите "политици" за това че унишожават народа си и ни държат наведени и надупени. освен това една голяма част те си ги получават от нашето членство след това и от заграбените ни природни богатства и всякакви там лихви по дългове дето им плащаме.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА РАЗБИРА СЕ, МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ И БЕЗ КЬОВЕШИ,ЗА КАКВО НИ Е КЬОВЕШИ НИЕ И САМИ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ,Я ВИЖТЕ ЩО РОМСКИ ОЛИГАРСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ ВКАРАМЕ.ВСИЧКИ РОМСКИ КЪЩИ СА ЗА ГОСТИ,ВРЕМЕННО НАСТАНЯВАНЕ И ПРЕДСТОЯТ НА СЪБАРЯНЕ!!!!!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА РАЗБИРА СЕ, МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ И БЕЗ КЬОВЕШИ,ЗА КАКВО НИ Е КЬОВЕШИ НИЕ И САМИ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ,Я ВИЖТЕ ЩО РОМСКИ ОЛИГАРСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ ВКАРАМЕ
36
0
 
5
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
До Замислен до 17И кво ше стане? Апокалипсис друг път. Ще стане като миналата година. Ще платим от бюджета. А който си е построил вече - здраве и дълъг живот му пожелаваме :D и повече да виси по аптеки и хемодиализи
35
1
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
имам въпрос,моля само сериозни отговори,....ако изобщо некой са наеме да отговори:-Защо министъра на ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ нищи въпроси,свързани с ЕВЕНТУАЛНО НАРУШЕНИЕ и ДАЛАВЕРИ с имоти?!..Това не е ли в обсега на прокуратурата?...Къде се скатава цацата?!?!
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ ОБЯВИ,ЧЕ Е СЪЗДАЛ ПАРТИЯ ЗА ДА СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА НА КОМУНИСТИТЕ, ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА НА ГЕРБ
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно в ГЕРБ, усилено действа нова структура по замазване на разкрити далавери.Резултатите от всички проверки вече ги знаем "НЯМА ДАННИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ"
32
2
 
14
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Край;))) Евреите по принцип са неприятни хора, но аз дори не ги и категоризирам като такива;))) Евреинът има за цел да се докопа до парите ни, и да ги "управлява". Той смята, че гоят е не просто недостоен, но и невежа за това. Затова евреин с мотика, няма. Той е в Далаверата.
31
8
 
8
 
! Отговори
??? преди 4 години
До баба Мара:Не съм за Герб ама точно за Гечев да ми говориш си е голям цинизъм.Не съм и за Бсп ,но помня Виденов как беше изпосталял и как го сготвиха такива като Гечев.По добре си пий гинкобилобата,ако си спомняш къде си я оставила и за какво е и не манипулирай хората за Гечев!
30
0
 
6
 
! Отговори
Казано е преди 4 години
До Анонимен 27Нека си ти приятели. Ама касови бележки трябват. Това е едно от условията.
29
0
 
20
 
! Отговори
Злия преди 4 години
Абе ***, сещате ли се ако раздухате историята в някоя европейска медия, че е въпрос само на няколко дни, да сътворим такъв гръм в европа, че ехото ще заглъхва със седмици :) Що ли имам едно зло усещане, че "биволите" вече работят по темата :)
28
1
 
16
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Прав е предишният коментар, всеки си мисли , аз да сгъна някой лев- то е малко няма да ссе забележи , но са мноооого проекти, много сигнали и рано или късно ще избие от някъде и парите от европа ще ги спрат ,
27
4
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
дано румен гечев влезе в еп да разрови тези еврофондове кои какво е получавалв българия и къде са отишли парите сега се оказа че хемус ще се строи с пари отбюджета
26
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е казано, че една къща за гости е за чужди хора? Не може ли да си имаме едно местенце където да се събираме, тераса с барбекю за съседите не може да има, аве въобще мъка!
25
0
 
13
 
! Отговори
ОЛАФ преди 4 години
Потриваме ръце. Очаквайте ни. Вероятно ще изгорят и дребни тарикати, но това е положението. Не се правете на гърци. Те поне бяха играчи на едро. Ама заради тях вие ще горите здраво.
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възможно ли е изобщо да има право в превзетата от олигархична диктатура държава ?
23
1
 
18
 
! Отговори
Порожанов преди 4 години
Бойко, Бойкоооооо, този съсед в Банкя....., Цецо махна а него не го махаш, защо ли?Да ама Цецо върши работа а Порожанов колкото и да го крият от медиите само щети носи а....
22
1
 
36
 
! Отговори
Замислен до 17 преди 4 години
Даже и в кошмарите си не можете да си представите какво ни очаква! Трябва само един мотивиран сигнал до европейска прокуратура. А то не е въпрос дали, а кога ще се подаде. Вероятно вече е подаден. Трусът ще е колосален! Става дума за огромни европейски пари, които са дадени за хиляди подобни обекти. А тия от "европа" са чувствителни когато се крадат парите им. Вероятно става дума за над милиард евро. Ще е апокалиптично!
21
0
 
39
 
! Отговори
КоКо преди 4 години
Само едно не мога да разбера в една малка държава като България как може да се пръкнат толкова много крадци! Абе скоро ще Ви стрижем до кръв както стригахте целия народ 30 и косур години!
20
0
 
35
 
! Отговори
Манолски преди 4 години
Тоз ми стана много противен с мазнярското си поведение покрай изтреблението в Странджа. На всичкото отгоре се показва като корумпиран измамник