Местан се жали, иска си шофьорската книжка

Лидерът на ДОСТ подал жалба в съда
22 апр 2019 13:25,
100
Местан се жали, иска си шофьорската книжка
Снимка: архив, Булфото

Лютви Местан, обвинен за смъртта на 6-месечно бебе по непредпазливост след катастрофа, е атакувал в съда и друга от наложените му от прокуратурата санкции - взетата шофьорска книжка.

Лидерът на ДОСТ е подал жалба, чрез която настоява магистратите да му върнат свидетелството, съобщава 24 часа. Няколко дни по-рано политикът обжалва гаранцията на стойност 10 000 лева, наложена му от окръжна прокуратура Кърджали.

Още по темата

На 14 април Местан беше обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на разклона за село Загорско край Кърджали и му беше наложена наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер 10 000 лева с постановление от окръжна прокуратура Кърджали.

Две са основните разпоредби на Закона за движение по пътищата, които обвиненият е нарушил - при завой за влизане в път с двупосочно движение, шофьорът трябва да навлезе по възможно най-краткия път в дясната лента и втората - шофьорът, приближаващ се към кръстовище, трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
7
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Като дойде АНТИХРИСТ ще обеси всички политици и родата им до 10 коляно и всичко ще се дава по телевизията. 1. Ще има за кратко пак война като всеки път само, че ще има доста държави намесени.2. После антихрист ще дойде, за да даде привиден мир.3. Няма да мине и месец, АНТИХРИСТ ще разкрие престъпленията на всеки политик от времето на АНТИЧНА Гърция. Ще може само като види човек от списък с 1000 човека да каже, дали заслужаваш да бъдеш убит. Няма да се измъкне нито един политик или роднина на
35
2
 
20
 
! Отговори
Гого преди 5 години
В тази глупавата държава е така
34
1
 
35
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Владимир Зидаров е сигурен, че няма да влезе в затвора, затова си иска и книжката;)))
33
1
 
41
 
! Отговори
Мюсли с кЪкало преди 5 години
Нахален и дебелоок За убийство на дете не се ли влиза в затвора ? А, първо полежи, па като излезеш, ще ти върнат книжката!
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чл.46 ал. 2 от Правилник за прилагане на закона за движение по пътищата е категоричен. Указва, че водача трябва да СПРЕ на знак "Стоп"! Предния знак Б1 "Пропусни движещия се с предимство" не те задължава да спреш, ако не е необходимо.
31
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не разбрах? От снимките се вижда, че е следвал маркировката и се е движил по единсвено възможния път. Другото, там има знак "стоп". При този знак трябва да спреш!!!! Скорост 0 км/ч!!! Знак Б2 "Спри! Пропусни движещите се с предимство!". Какви са тези да е имал възможност да спре? Журналята ли си го измислят или е безумие на някой държавен орган? Явно и на други трябва да се отнемат шофьорските книжки и то без възможност за обжалване!
30
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бре, бре... и сурат!
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че има форумчета, като този да можем си пишем ;дДори и да ни избиваха един по един, пак щяхме да сме тука у форумчето и да пишем, колко е гадна държавата и тн.
28
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно сътворените закони от власт имащите ги застигат. Никой не е вечен . Идва време когато и богопомазаните стават обикновени хора и си сърбат надробената попара.А при положение че си виновен е нагло да имаш претенции. Никой не е застрахован от случелото се. Приеми си съдбата си и наведи глава.Помоли за прошка ако си достоен.
27
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
той и пари ще иска от пострадалите
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава работа ама
25
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
платено правосъдие - накрая ще се измъкне както много други. за милиони няма закони...
24
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този антибългарин и убиец докога ще е на свобода?!? обратно в панделата ВЕДНАГА!
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му я върнат ,има още бебета за газене.
22
3
 
23
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Да подаде жалба пред архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян. Страстната седмица и траурът по повод *** на архиепископ Месроб Мутафян свършиха.
21
4
 
7
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До нострадамовЕтническата му принадлежност е същата като на анонимника 15, ако не е същия, но със сигурност не е по-умен от него. И двамата са щастливци, чеда се не умен, не боли.
20
3
 
35
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
Точно ти да говориш за мозъчни гънки... Дори и най-параноичната теория на конспирацията не би твърдяла, че политически фигури като Доган и премиерът на страната ще спретнат инцидент, при който ще загине бебе, за да натрият носа на Местан. При това инцидентът няма нищо общо с политиката.Пий си хапчетата и не се изказвай.
19
2
 
41
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До НАГЛОСТЗа наглостта на Местан има обяснение,НО НЯМА ОПРАВДАНИЕ!Какво е обяснението ли?Ами той вече се вижда като бъдещ валия на вилает Булга.ристан!Иначе би трябвало да се приеме закон,който отнема правото за управление на МПС ЗАВИНАГИ на всеки причинил ПТП със смъртен изход.Както и ЗАТВОР(ако ще и за малък срок) за управление на автомобил БЕЗ правоспособност!
18
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагъл. А със семейството, което почерни видя ли се? Нещо каза ли им? Някакво съжаление за целият случай изрази ли?
17
2
 
49
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДО МОМЕНТА РАЗБРАХ САМО ЕДНО НЕЩО!!!ПОЛИТИЦИТЕ НЕ СИ ПРИЗНАВАТ!!НИТО ЦВЕТАНОВ НИТО ЦАЧЕВА НИТО МЕСТАН НИТО ДОРИ ИВАНЧЕВА :DТИ ГО ХВАНЕШ БРЪКНАЛ В КАЦАТА С МЕДА ЧАК ДО ЛАКТИТЕ НО ТО ПРОДЪЛЖАВА ДА ОТРИЧА :D