На 6 участъка, 134 км: "Хемус" до Велико Търново през 2023 година

Даден бе символичен старт на новата отсечка
23 апр 2019 14:40, Красимир Ангелов
68
На 6 участъка, 134 км: "Хемус" до Велико Търново през 2023 година
Снимка: БТА

До 2023 г. трябва да бъде готов целият участък на магистрала "Хемус" от "Боаза" до пътя Русе - Велико Търново, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Тя припомни, че за този 134-километров участък правителството в края на миналата година е осигурило 1,12 млрд. лв. без ДДС. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД.

Самата Петя Аврамова участва в символичния старт на строежа на първите три участъка от трасето, заедно с премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, заместникът й Николай Нанков и председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Трасето е разделено на общо шест участъка, като първата копка бе на първия, който започва от Боаза и ще е до пресичането с пътя Луковит - Угърчин, включително пътен възел "Дерманци". Той е с дължина 15,26 км, като по него има два пътни възела, четири мостови съоръжения, два виадукта и 6 селскостопански подлеза и надлеза.

Поетапно ще се работи във всички участъци, за които имат техническа готовност като проектиране и отчуждителни процедури. "Имаме готовност да започнем и на третия участък. При осигуряване на техническа възможност ще работим на повече от едно място, така че 2023 г. трябва да бъде готов целият участък от "Боаза" до п. в. Русе - Велико Търново", каза още строителният министър.

Заместник-министър Нанков добави, че има изготвен идеен проект за магистрала "Хемус" от пътя Ловеч - Плевен до Велико Търново. Тази година стартира процедурата и за 90 км от Велико Търново до Търговище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нали до 2023 година,божеството обеща магистрала "Хемус" да бъде завършена изцяло и връзката и със Южна България през тунел под Шипка да е действителност.Нали уж,Русе -Търново-Габрово-Пловдив(смагистралите"Тракия" и "Марица"),щеше да е приоритетна връзка и щеше да се строи преди магистрала Черно Море.Какво пак се обърка?
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Символичен старт - така и ще бъде изградена, символично и на вълни разбира се. За останалото качество на изпълнение мисля се досещаме какво ще е ... трагедия. Как един равен път не направиха тия ...
19
2
 
13
 
! Отговори
Попай преди 5 години
По "магистралите" на вълни от Тиквата и сие има опасност човек да го хване морска болест. Оставка герберуги !
18
0
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 5. Ами пътници са - по новите магистрали.
17
6
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Те ги изнесоха с куфарчетата и външнотърговските фирми. Какво чудо,какво крадене беше и сега ще ми го сравняват с някакви кирливи апартаментиИ поименно ги знаем но днешното манипулирано интернет поколение хал хабер си няма,нали е слободия.Колко от тези 70 години БКП/БСП не са били на власт бе юнаци голобради. Вие ще ми говорите за пътища и кражби,те точно на такива пик.льовци разчитат,за които живота почва преди 10 години.Какво сте живяли,какво сте видяли ,неудачници с претенции.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2. Ами ти кой очакваш?
15
8
 
9
 
! Отговори
Фандъкова преди 5 години
До 12 мишка ако не бяха направени от наши дедеовци второкласните и третокласните пътища сега щяхме да караме по сгурия. В момента караме още по тях , а мутрата само ги кърпи!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и БСП са крадливи комунисти!!! Не ги ли махнем, тези бандити ще ни ограбят до дъно!!!
13
4
 
17
 
! Отговори
Магистралката преди 5 години
Те, магистралите добре, ама къде са ни заводите, селското стопанство, индустрията.....Апропо, Боце не ми се види много кукуряк напоследък. Кръвното ли пак или нещо друго ?! Дали пък не вижда края не царуването си ?! Кофти е да паднеш от високо, Боце, знам го и ти съчувствам, ама не ви искат вече "партньорите" отвъде големото море. НЯма да може да фалшифицирате тия избори, че Свободна Европа ще ви разкрие, както разкри апартаментите, мамо ! Ама не тъжи, ти си имаш бол пари, ша съ опраЙш.
12
9
 
10
 
! Отговори
Стар шофьор преди 5 години
Т .р.о.лчета и недорасли пубери ,който се е друсал по пътищата изградени от вашите благодетели ,може съвсем ясно да направи сравнението кога беше и е по добре и кога си трошахме,,возилата".Който редовно минава Боаза също. Не се хабете с детските си коментари,ами питайте тате и дядо кога беше по добре.Не може на бялото да се вика черно.60 км.аутобан и един виадукт който се прави 18 години-това,две дупки за метрото и ....до там.Това бяха ,,вашите хора," мушмороци млади,анонимни и евтино купени!!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 2Баце ги реже лентичките вече 10 години---Ами, то премиерът, лидерът, генералът (к'во още беше?) само това "го може". :)
10
3
 
18
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Само тука на снимката виждам няколко имения и апартаменти поне за милиард!
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
леле колко пари можеха да се изнесат от бсп от България ако бяха на власт!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се откраднат десетки милиони и фирмите на #КОЙ ще се облажат, а качеството ще е под всякаква критика. Вече не им вярваме, да си ходят и те и БСП!
7
2
 
17
 
! Отговори
- преди 5 години
Вземете оправете действащите пътища , че народа се изтрепа. В БГ действаща магистрала по международен стандарт НЯМА!
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОРУПЦИЯ ДО ДУПКА
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия номера вече не ни впечатляват.Пътници сте.
4
4
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Баце ги реже лентичките вече 10 години, вие сте тия с надеждите
3
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на ГЕРБ, нека да си реват цървените
2
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хемус" до Велико Търново през 2023 година ...Баце, кой ще реже лентичките 2023-та? Да не би да се надяваш ти да си !?