Рецептата Dnes: Фаршировани яйца за Великден

Цветни и празнични
23 апр 2019 08:20, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Фаршировани яйца за Великден
Снимка: iStock

Продукти:

12 яйца
¼ чаша от любимия ви готов салатен дресинг
сол и черен пипер на вкус
лют чили сос
¼ чаена лъжица дижонска горчица
1 червена боя за яйца
1-2 стръка див лук за поръсване
 
Приготвяне:
 
Сварете яйцата, като ги поставите в студена вода, изчакате да заврат на котлона на средна към слаба температура. След като водата кипне, намалете още котлона и ги оставете да поврат малко повече от стандартното, за да станат по-твърдо сварени.
 
Залейте ги със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Оставете ги да се охладят добре. Обелете ги. Разтворете боята за яйца и много внимателно и много бързо потопете всяко от тях в нея за 2-3 секунди, колкото да се оцвети белтъкът. Отцедете върху кухненска хартия.
 
Внимателно разрежете яйцата по дължина. Извадете жълтъците. Намачкайте ги в купа и към тях добавете всички останали съставки без пресния див лук. Разбъркайте и намачкайте, докато се получи сравнително хомогенна смес. Напълнете белтъците със сместа. Поръсете със ситно нарязания лук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурни ли са че боята която продават в магазина е безвредна. Щото миналата година боядисвах яйца и се изприщих само то това че вадих яйцата от боята с голи ръце. Ако пък хапна боядисан белтък кой знае какво ще ми се случи. Не лъжете хората да ядат боя че на някои организма няма да издържи и ще заминат на кино. Кой не нормален измисли тая умнотия. Някой от гърбавото ли племе.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, вие луди ли сте да топите яйцата в боя?
1
1
 
4
 
! Отговори
? преди 4 години
Не може ли лукът да е питомен, че дивия е труден за хващане? И за колко порции е рецепта с толкова много яйца, може би за шест???