БСП: Здравеопазването ни - с порочно финансиране!

Протестът на медиците - спонтанен, коментира депутат
Обновена: 24 апр 2019 22:09 | 24 апр 2019 21:37, Петя Славова
16

2090 гледания   |  Още видео
В здравеопазването има порочно финансиране. Това обяви в "Денят ON AIR" депутатът от БСП доктор Георги Михайлов. Според него именно това е една от основните причини за проблемите и протестите в родните болници.

Михайлов призна, че не може в 21 век хората страдащи от рак да не могат да разчитат на основни консумативи за необходимите им изследвания. Той също така бе категоричен, че тези липси ще се отразят на бюджета на здравната каса.

Още по темата

"Не може в 21 век един основен консуматив за диагностиката да отсъства в рамките на 3 месеца. Всички приказки за икономическа ефективност отиват в канавката. Това, до което сме се докарали, е толкова неприятно е, че няма какво да го дискутираме. Не може само една фирма да е вносител на този стратегически консуматив. Това говори за липса на визия. Изследванията са скъпи и ще бъдат изразходвани много повечве средства от преди. Протестите на медиците ще продължат. Това говори за огромен проблем", разкри депутатът.

Михайлов коментира и неспирните протести на медици в цялата страна. Депутатът от БСП заяви, че докато заплатите на лекарите продължават да бъдат ниски, те ще продължат да напускат България.

"Лекарите не търсят политическа подкрепа, а протестират спонтанно, тъй като искат да останат в страната си. Те не говорят за заплащане, а за промяна на модела в здравеопазването. Заплатите им няма как да бъдат автоматично увеличени от министъра. Няма генерална визия за развитие. Специалистите са заринати от бумащина, която не им позволява да обърнат внимание на пациентите си. Има порочно финансиране, което обогатява определени кръгове. Здравеопазването е под всякаква критика. Затова и младите специалисти бягат навън. Можем да задържим лекарите със сериозно заплащане и добри условия", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

 


16
Още от Страната
Здравеопазването ни - болно! А може ли да се излекува?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
до ганев преди 3 седмици
Ех, ганев, ганев.... колко си зле. Върви да те освидетелстват, за тежка умствена изостаналост ти се полага да получаваш инвалидна пенсия.
13
3
 
1
 
! Отговори
ганев преди 3 седмици
Много приказки за какво ли не. Относно тези които коментират за парите
1. Позамислете се - в 21 век - ДОКТОР ПРЕГЛЕД не прави а техниката. Степен на сложност? Една операторска дейност. Ако някой не може да прочете резултата - да си хвърли дипломата
2. 430 болници при 6,5 млн. население - МИНИМУМ 130 са излишни - Нямало кадри !!
3. Ценообразуването на пътеките - ДА СЕ ЗАБРАНИ оценяването им от мед. лица. Какво пише на тяхните дипломи
4. Понятия от типа - избор на лека- НЕ. Нали вс. иимат ДИПЛОМИ
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На другарите от БСП само искам да им кажа:

Каквото искате финансиране предлагайте и правете, но БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ ПОВЕЧЕ БЕЗ ПАРИ НЯМА ДА ВИ АРГАТУВАТ И СЛУГУВАТ!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Финансирането си е доброя, просто от ГЕРБ здраво крадат.
10
6
 
6
 
! Отговори
?!? преди 3 седмици
Тоя БСП-рски доктор яко прибира пари от пациенти бачка на три часни кабинета
9
5
 
11
 
! Отговори
Червените милионери преди 3 седмици
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; Курнелия Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуков–милионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
8
3
 
8
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 3 седмици
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
7
3
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 3 седмици
Вече се призна, че има тотален недостиг на медицински сестри. Те работят на по две места. Няма как да работят на три. След не повече от 3 години така ще е и лекарите. Даже големи болници се крепят на 20 - 30 % дипломи на лекари пенсионери, за които плашат за да покрият формалните изисквания на медицинските стандарти. Обслужването в болниците е много лошо. Две трети от времето на медицинския персонал минава в писане на разни документи, половината от тях се дублират относно съществената информаци
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо имам същите права, каквито има и здравнонеосурениния? Нали нови 2 или 3 модела щеше да прави Ананиев от септември, 2018г. Покриха се и нищо не действат да правят в тази насока. Болниците лекуват неваксинирани от морбили. Никакви наказания за тези родители, антиваксъри.
5
4
 
9
 
! Отговори
Нема здравеопазване преди 3 седмици
Вижте Висшия съвет на биесипето - пълна шизофрения - няма лечители
4
6
 
14
 
! Отговори
като пуснете преди 3 седмици
в България гнусните еврейски здравно-застрахователни компании здравеопазването няма да се подобри
западните гадове искат и на нас да ни смъкнат 7 кожи от гърбовете за скъпо и пре-скъпо здравеопазване

кога ли най-после ще се срине този гнусен юдо-масонки запад ......само злини, страдания и хомосексуални ценности ни донесе тази "демокрация"
3
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
къде видяхте здравеопазване?
2
3
 
4
 
! Отговори
МАРУШКА ЛЮЦКАНОВА преди 3 седмици
Спират ме Много пъти във ФЕЙСБУК
Над 30 пъти
И затова вече до великден спирам да пиша за
Политика
Но искам в тези дни да напиша това
Че за едни може да има милостиви бог или аллах
А за други няма милостиви бог или аллах
Но има по -голяма велика сила и
Това е КАРМАТА СЪДБАТА!!
Тя ще отмъсти за сторините злини на нашия народ
От НАТО И ЕС и управляващи ЗАЕДНО С НАТО И ЕС
1
7
 
8
 
! Отговори
МАРУШКА ЛЮЦКАНОВА преди 3 седмици
Какво искат пък
Не стига дето умират толкова много народ
От нашия народ и не ги лекуват
Това лекари ли са
Нищо не лекуват!
Моята дъщеря умря в оаил КЪРДЖАЛИ
Сега на 1.04.2019 г.. Млада омъжена от една година
И няма деца!
Толкова млади хора си отиват!!
Никакво здравеопазване не е!!
Алчни за пари само и частни кабинети!!
А имахме безплатно лечение през комунизма!!
И населението ни минаваше над 8 000 000
А сега сме под 5 000 000
И че и гонят български народ от собстената си страна
НАТО и ес !!!