БСП: Здравеопазването ни - с порочно финансиране!

Протестът на медиците - спонтанен, коментира депутат
Обновена: 24 апр 2019 22:09 | 24 апр 2019 21:37, Петя Славова
16

В здравеопазването има порочно финансиране. Това обяви в "Денят ON AIR" депутатът от БСП доктор Георги Михайлов. Според него именно това е една от основните причини за проблемите и протестите в родните болници.

Михайлов призна, че не може в 21 век хората страдащи от рак да не могат да разчитат на основни консумативи за необходимите им изследвания. Той също така бе категоричен, че тези липси ще се отразят на бюджета на здравната каса.

Още по темата

"Не може в 21 век един основен консуматив за диагностиката да отсъства в рамките на 3 месеца. Всички приказки за икономическа ефективност отиват в канавката. Това, до което сме се докарали, е толкова неприятно е, че няма какво да го дискутираме. Не може само една фирма да е вносител на този стратегически консуматив. Това говори за липса на визия. Изследванията са скъпи и ще бъдат изразходвани много повечве средства от преди. Протестите на медиците ще продължат. Това говори за огромен проблем", разкри депутатът.

Михайлов коментира и неспирните протести на медици в цялата страна. Депутатът от БСП заяви, че докато заплатите на лекарите продължават да бъдат ниски, те ще продължат да напускат България.

"Лекарите не търсят политическа подкрепа, а протестират спонтанно, тъй като искат да останат в страната си. Те не говорят за заплащане, а за промяна на модела в здравеопазването. Заплатите им няма как да бъдат автоматично увеличени от министъра. Няма генерална визия за развитие. Специалистите са заринати от бумащина, която не им позволява да обърнат внимание на пациентите си. Има порочно финансиране, което обогатява определени кръгове. Здравеопазването е под всякаква критика. Затова и младите специалисти бягат навън. Можем да задържим лекарите със сериозно заплащане и добри условия", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
до ганев преди 4 години
Ех, ганев, ганев.... колко си зле. Върви да те освидетелстват, за тежка умствена изостаналост ти се полага да получаваш инвалидна пенсия.
11
3
 
2
 
! Отговори
ганев преди 4 години
Много приказки за какво ли не. Относно тези които коментират за парите1. Позамислете се - в 21 век - ДОКТОР ПРЕГЛЕД не прави а техниката. Степен на сложност? Една операторска дейност. Ако някой не може да прочете резултата - да си хвърли дипломата2. 430 болници при 6,5 млн. население - МИНИМУМ 130 са излишни - Нямало кадри !!3. Ценообразуването на пътеките - ДА СЕ ЗАБРАНИ оценяването им от мед. лица. Какво пише на тяхните дипломи4. Понятия от типа - избор на лека- НЕ. Нали вс. иимат ДИПЛОМИ
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Финансирането си е доброя, просто от ГЕРБ здраво крадат.
9
6
 
7
 
! Отговори
?!? преди 4 години
Тоя БСП-рски доктор яко прибира пари от пациенти бачка на три часни кабинета
8
5
 
12
 
! Отговори
Червените милионери преди 4 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
7
3
 
9
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 4 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
6
3
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Вече се призна, че има тотален недостиг на медицински сестри. Те работят на по две места. Няма как да работят на три. След не повече от 3 години така ще е и лекарите. Даже големи болници се крепят на 20 - 30 % дипломи на лекари пенсионери, за които плашат за да покрият формалните изисквания на медицинските стандарти. Обслужването в болниците е много лошо. Две трети от времето на медицинския персонал минава в писане на разни документи, половината от тях се дублират относно съществената информаци
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо имам същите права, каквито има и здравнонеосурениния? Нали нови 2 или 3 модела щеше да прави Ананиев от септември, 2018г. Покриха се и нищо не действат да правят в тази насока. Болниците лекуват неваксинирани от морбили. Никакви наказания за тези родители, антиваксъри.
4
6
 
15
 
! Отговори
като пуснете преди 4 години
в България гнусните еврейски здравно-застрахователни компании здравеопазването няма да се подобризападните гадове искат и на нас да ни смъкнат 7 кожи от гърбовете за скъпо и пре-скъпо здравеопазване кога ли най-после ще се срине този гнусен юдо-масонки запад ......само злини, страдания и хомосексуални ценности ни донесе тази "демокрация"
3
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
къде видяхте здравеопазване?
2
3
 
5
 
! Отговори
МАРУШКА ЛЮЦКАНОВА преди 4 години
Спират ме Много пъти във ФЕЙСБУКНад 30 пъти И затова вече до великден спирам да пиша заПолитикаНо искам в тези дни да напиша товаЧе за едни може да има милостиви бог или аллахА за други няма милостиви бог или аллахНо има по -голяма велика сила иТова е КАРМАТА СЪДБАТА!!Тя ще отмъсти за сторините злини на нашия народОт НАТО И ЕС и управляващи ЗАЕДНО С НАТО И ЕС
1
7
 
9
 
! Отговори
МАРУШКА ЛЮЦКАНОВА преди 4 години
Какво искат пъкНе стига дето умират толкова много народОт нашия народ и не ги лекуватТова лекари ли саНищо не лекуват!Моята дъщеря умря в оаил КЪРДЖАЛИСега на 1.04.2019 г.. Млада омъжена от една годинаИ няма деца!Толкова млади хора си отиват!!Никакво здравеопазване не е!!Алчни за пари само и частни кабинети!!А имахме безплатно лечение през комунизма!!И населението ни минаваше над 8 000 000А сега сме под 5 000 000И че и гонят български народ от собстената си странаНАТО и ес !!!