Българинът, купил имение в Бевърли Хилс, строи база в Пловдив

Христо Христов инвестирал в града
Обновена: 25 апр 2019 16:45 | 25 апр 2019 16:45,
52
Българинът, купил имение в Бевърли Хилс, строи база в Пловдив
Снимка: Variety

Българинът, който купи имението в Бевърли Хилс за 35 милиона долара, строи производствена база в Пловдив, предава Марица.

Христо Христов инвестирал в града чрез фирмата си „Сейдж технолоджис“ ООД, на която е мажоритарен собственик. Оръжейният собственик вече е построил модерна сграда на Околовръстното съвсем близо до разклона за Прослав. 4-етажната база все още не била пусната в експлоатация, а вчера на терена имало бригада, която работела.

Още по темата

Предметът на дейността на дружеството е изработка на машинни елементи, агрегати и електронни устройства, показва Търговския регистър. Още в началото на годината „Сейдж технолоджис“ ООД е пуснало онлайн обяви за набиране на персонал. Наети били конструктори по електроника, машинен оператор на CNC струг, счетоводител, специалист логистика и др.

Другата фирма на Христов обаче набира по-голяма популярност - „Сейдж консултантс“, която търгува с оръжия, боеприпаси и стоки с възможна двойна употреба. Дружеството работи с продукция на заводите в Червен бряг и Провадия.

В борда на директорите на компанията присъства и Генчо Христов, съпруг на Дора Праматарова. Чрез фирмата си „Прайм-ДС“ семейството разбуни имотния пазар в Пловдив, когато през есента на 2007 година теренът на някогашната Сточна гара - земя и сгради, беше продадена на „Прайм-ДС“.

Сделката беше парафирана от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, който отговаряше за държавната собственост. На търга с тайно наддаване се явиха общо 11 компании, но "Прайм-ДС" успя да пребори конкуренцията. Впоследствие теренът бе апортиран в ново дружество - „ТПЦ Тримонциум Център Пловдив“. Две години по-късно цялата фирма е придобита от Einkaufs-Center Plovdiv, регистрирана в Хамбург, а в края на 2017 година 36 декара от зоната на Сточна гара минаха в ръцете на Nepi Rockcastle. Цената на придобиване е около 17 милиона лева.

Южноафрикански фонд ще строи четвъртия мол в града под тепетата. Сега Праматорова и Генчо Христов са сред сериозните инвеститори на имотния пазар в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Дългата ръка на ДС и Кремъл само да не завърши и този с новичок
36
1
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Нашата мила татковина,след като се отърси от "тъмният" социализъм и прегърна "сияйният" демократичен неолиберализъм,нещата се промениха драстично.Вече хората ровят в кофите за отпадъци с един приповдигнат и бодър дух на осъзнаване на европейските ценности.Даже човек да получава добра заплата,няма как да се чувствува комфортно и да е щастлив сред нещастни,болни,гладни,окъсани хора.Как човек да е щастлив сред разбити улици,войнствуваща простащина,тъпота,сивота,безнаказаност на престъпленията
35
0
 
8
 
! Отговори
Стив преди 4 години
България продължава успешно да продава оръжие на братски народи и да печели дебели пачки от смърт, осакатяване и страдание.
34
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
смешно ми става колко сме завистливи българите .....бил си купил човека къща ми нека щом може има средствада
33
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички тия милионери и милиардери закваската им е БКП и ДС. Няма случайни хора между тях. Да ги пита човек как така се оказаха в тоя бранш/особено оръжейния/ и с колко пари са тръгнали? Сигурно със заем от държавата и ипотека на жилището си???Изнесоха парите в края на 80-те, направиха криминална приватизация, като разпродадоха активи за милиарди, а държавата получи един....р А днес стават милионери от евросредствата...Нужно ли е да се чудим защо сме най-бедната държава в ЕС!
32
10
 
20
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тоя нашия.Който и да е той.Е болен мозък! Ти луд ли си бе?! Да се опитваш да подражаваш на Американците? Да пръснеш маса пари.За да се наредиш сред тях? И? Какво е усещането? Никакво май! Ама ей така.да си там! Ганьовска му работа!
31
1
 
46
 
! Отговори
Жеко преди 4 години
Абе той и Илия Павлов много беше активен до 2003 година.
30
4
 
28
 
! Отговори
Другия с коня преди 4 години
Мандалото хлопна Чадо.....Тройната Коалиция -БСП,НДСВ,ДПС си гласуваха Закон за Давност за Престъпленията при Приватизацията....Само ще четете какво се случва и ще се почесвате по Червените Тикви....Малко ви е.....
29
2
 
9
 
! Отговори
Веган преди 4 години
Бих посъветвал да не яде рукола.
28
1
 
35
 
! Отговори
До30 преди 4 години
Хайде да не е всеки ама едно 80% от родните "богаташи" бръкнаха в кацата с меда в така нареченият "преход" други 10% захлебиха покрай власта от Евро Фондовете,и останаха едни 10% за които се предполага че успяха сами! Ти от кои беше?
27
3
 
17
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Който нож продава от нож умира.
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТъпи били :) то вие щот сте много умни седите пред компа и псувате :))))
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде и тоз ли ви окраде бе?
24
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27Тези за които чувате са новобогаташите. Има хора за които дори не подозирате че съществуват защото не се занимават с политически глупости. Ама то за вас всеки който има нещо повече от вас или е постигнал нещо е крадец и измамник. Балканска селска логика.
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбирам Цвинокио-гледа човекот ДРОГАрете как крадат и той подръпва по малко. Колкото за един асансьор...За мен е напълно невинен...
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майна парвеню
21
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изплуват всекидневно анонимки като тоя изведнъж забогатели, без никой да ги е чувал цял живот. как става тая работа? с голямо крадене! с много лъжене и с много ***.
20
1
 
8
 
! Отговори
Америикан преди 4 години
До Анонимен 22:Ай сиктир! Който не работи не трябва да яде!А и вие пискате при 10% данък, камо ли при 50%...
19
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко лапане е падало тук ... този направо е крал пари с камиони ...Не могат да го пипнат сега, ни президенти ни държавни органи. Сигурно той им плаща заплатите така или иначе
18
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждате ли как се става милионер от пестене на закуски. Казвам и аз на жената да не дава на децата пари за закуски, тя също да спре да закусва, аз не закусвам от началото на 90-те години откакто изчезнаха истинските банички и бозата, и ще станем милионери ама тя не, та не. Неможело да не закусват това било най важната храна за деня. Е тогава ще си брои стотинките а няма да е милионерка като Човеко Ристо Ристов.