Българинът, купил имение в Бевърли Хилс, строи база в Пловдив

Христо Христов инвестирал в града
Обновена: 25 апр 2019 16:45 | 25 апр 2019 16:45, Габриела Джекова
52
Българинът, купил имение в Бевърли Хилс, строи база в Пловдив
Снимка: Variety

Българинът, който купи имението в Бевърли Хилс за 35 милиона долара, строи производствена база в Пловдив, предава Марица.

Христо Христов инвестирал в града чрез фирмата си „Сейдж технолоджис“ ООД, на която е мажоритарен собственик. Оръжейният собственик вече е построил модерна сграда на Околовръстното съвсем близо до разклона за Прослав. 4-етажната база все още не била пусната в експлоатация, а вчера на терена имало бригада, която работела.

Още по темата

Предметът на дейността на дружеството е изработка на машинни елементи, агрегати и електронни устройства, показва Търговския регистър. Още в началото на годината „Сейдж технолоджис“ ООД е пуснало онлайн обяви за набиране на персонал. Наети били конструктори по електроника, машинен оператор на CNC струг, счетоводител, специалист логистика и др.

Другата фирма на Христов обаче набира по-голяма популярност - „Сейдж консултантс“, която търгува с оръжия, боеприпаси и стоки с възможна двойна употреба. Дружеството работи с продукция на заводите в Червен бряг и Провадия.

В борда на директорите на компанията присъства и Генчо Христов, съпруг на Дора Праматарова. Чрез фирмата си „Прайм-ДС“ семейството разбуни имотния пазар в Пловдив, когато през есента на 2007 година теренът на някогашната Сточна гара - земя и сгради, беше продадена на „Прайм-ДС“.

Сделката беше парафирана от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, който отговаряше за държавната собственост. На търга с тайно наддаване се явиха общо 11 компании, но "Прайм-ДС" успя да пребори конкуренцията. Впоследствие теренът бе апортиран в ново дружество - „ТПЦ Тримонциум Център Пловдив“. Две години по-късно цялата фирма е придобита от Einkaufs-Center Plovdiv, регистрирана в Хамбург, а в края на 2017 година 36 декара от зоната на Сточна гара минаха в ръцете на Nepi Rockcastle. Цената на придобиване е около 17 милиона лева.

Южноафрикански фонд ще строи четвъртия мол в града под тепетата. Сега Праматорова и Генчо Христов са сред сериозните инвеститори на имотния пазар в София.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Виждате ли как се става милионер от пестене на закуски. Казвам и аз на жената да не дава на децата пари за закуски, тя също да спре да закусва, аз не закусвам от началото на 90-те години откакто изчезнаха истинските банички и бозата, и ще станем милионери ама тя не, та не. Неможело да не закусват това било най важната храна за деня. Е тогава ще си брои стотинките а няма да е милионерка като Човеко Ристо Ристов.
17
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Данъците трябва да са като в нормалните държави от Запада - 45-65 процента. Събират излишни пари, които трябват на държавата и народа.
16
2
 
16
 
! Отговори
кйб преди 2 месеца
защо не се самосезират управляващите за една лека ревизийка?
15
0
 
8
 
! Отговори
CNC! ? преди 2 месеца
Казва му се ЦПУ,
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е това да ви е пример. Искат ли ви данак. Удари го по главата с чиста съвест.
13
0
 
13
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 месеца
КОЕ ОРЪЖИЕ Е ПРОДАЛ С МИЛИОНИ ПЕЧАЛБА ХР.ХР. И СВЪРЗАН С ЖЕНАТА С ПАРТИЙНОТО ИМЕ -ПРАМАТАРОВА / НИЕ ПОМНИМ ПРАМАТАРОВИТЕ НА ТОШКО ЖИВИЯ / !!!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дрогирани се трепят за дози , че някой му е откраднал. А тоя крал с милиони и жив?!
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
мила родна картинка - имоти в чужбина за милиони, а държавата опоскана и окрадена. за тия няма закони и граници. те са недосегаеми и над всичко и всички. спи народе, спи докато ти вземат и ризата от гърба
10
0
 
11
 
! Отговори
Българинът иска преди 2 месеца
Да работи усърдно за своите работодатели за малко пари!
Да гласува за ГЕРБ или БСП без значение!(другите партии са химери)
Да роптае и мрънка против вдигането на цените,но да не стачкува!
9
0
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 месеца
САМО ВИ ИНФОРМИРАМ ,ЧЕ В КИТАЙ НЯМА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ ,ЗАЩОТО ИМАШ ПРАВО НА 40 % СОБСТВЕНОСТ ,А ДЪРЖАВНАТА Е С 60% НАВСЯКАДЕ- ПО КОНСТИТУЦИЯ !!!!!!!!!!
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
който може да краде си може. бая пара е налял в Бевърли хилс, данъците и поддръжката на имота са супер скъпи. явно пълен с милиони. а народа беден. данъци дали е платил и колко? голям спестовник, да успее толкова милиона да изкара. или нещо покрай КТБ и наши фирми и хора?!?
7
0
 
20
 
! Отговори
позор преди 2 месеца
Тоя пръска пари а работниците му на минимална заплати!класика за България....по това се познава кой как е забогатял.
6
4
 
11
 
! Отговори
Цицолина Карабаджак преди 2 месеца
Ей сега ще си скъсам сутиена и ще си оплета чорапки. - една българка
5
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
мръсни крадливи г.рберасти начело с мухабоико време е да ви изметем
4
3
 
32
 
! Отговори
Коко преди 2 месеца
Честни хора са това, които с нищо не са ощетили България, и разбира се зад тях не стои никоя партия.
3
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Елена Йончива няма ли да му провери имотите на този капиталист ?...или той е "наш човек" !
2
3
 
22
 
! Отговори
Циник преди 2 месеца
.....въртят еНи пари...
1
10
 
33
 
! Отговори
Циник преди 2 месеца
Поредните оядени комундета!