Хакери източиха 2 600 лв. от карта на жена в инвалидна количка

Сумата била изтеглена от сметката й на различни транзакции
25 апр 2019 18:00,
17
Хакери източиха 2 600 лв. от карта на жена в инвалидна количка
Кадър: Нова

2 600 лв. източили хакери от банковата сметка на жена в инвалидна количка.

Ивелина Димитрова от село Тръстеник, Русе, събирала пърите за лечение и рехабилитация с надеждата, че един ден може да проходи. Сумата тя събрала с изработване на кривни.

Само преди ден обаче тя разбрала, че в сметката й била опразнена.

"На 23-ти април си влязох в пощата. Видях неприятен имейл, в който пишеше, че съм достигнала лимита си и не мога повече да пазарувам. Проверих и видях 6 транзакции, които не съм направила аз. Имам и дарителска, и лична сметка. За щастие от банката ми обясниха, че парите от дарителската сметка няма как да бъдат източени", разказа пред Нова телевизия Ивелина.

Тя веднага потърсила помощта на банката, от която я посъветвали да блокира картата. „Посъветваха ме да предам картата и да подам молба за оспорване на транзакциите. Пуснах и жалба до ГДБОП, за да сигнализирам за кибератака“, допълни тя.

Сумата била изтеглена от чужбина, показва онлайн банкирането. Всяка транзакция била от различен адрес. От банката гарантирали, че ще възстановят откраднатата сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много забавно... ВИЕ като клиент на БАНКАТА си плащате ТАКСИ. Срещу тия такси ви се ГАРАНТИРА, че БАНКАТА ще ви пази парите по сметките и ще можете да ги ползвате само вие по определени от банката начини.Ся, като ви "източат" картата, това е проблем на банката, а не ваш. Банката възстановява загубените суми...
14
0
 
0
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
моята банка ми дава възможност да блокирам отделни географски региони, в които да деактивирам картата.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бас хващам, че са индийци... истински реални от Мумбай, не от Максуда.
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българските програмисти са много алчни нищо че са бъкани с мангизи крадът от жени в инвалидни колички само за пари мислат програмистът е враг на народа
11
0
 
3
 
! Отговори
ПРИВОПИС?!? преди 4 години
;) Microsoft Word 0 Proofing tools!
10
0
 
18
 
! Отговори
ПРАВОПИС? преди 4 години
Какви са тези ПЪРИ и КРИВНИ, "интелигентни" младежи"?Голям срам, че това е ОГЛЕДАЛОТО на ПИШЕЩАТА интелигенция!Удържайте им от заплатата!( кой е шеф на Дневник?)
9
0
 
21
 
! Отговори
77254 преди 4 години
Ако са порядъчни хакери, ще намерят начин да върнат сумата, като я закръглят заради притесненията на тази изстрадала жена.
8
1
 
14
 
! Отговори
XuTbp5bp преди 4 години
Е дайте координати за мацката, има други "хакери" готови да помогнат ако е толкова симпатична, колкото я описвате и както изглежда на снимката :)
7
0
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Остава неясно какво означават думите "пъри" и "кривни".
6
0
 
11
 
! Отговори
5 преди 4 години
(схванах иронията, просто добавям.) хвала на такива бизнес дами. аз как не съм се сетил до сега, ами цял живот се мъча да уча и работя, че после да мога още да уча и още да работя.
5
1
 
11
 
! Отговори
do 4 преди 4 години
Все едно да кажеш че не са измамници poмитe, дето просят на улицата пред църквата, а към 9 ч. вечерта минава един голям черен мерцедес и ги прибира.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До внимавайтеЗащо да е измамничка.Ако не каже че е на смъртно легло ще събира по-трудно дарения. Трябва да се накара дарителите да реагират емоционално.
3
2
 
14
 
! Отговори
бглекар преди 4 години
След като изля една кофа помия по адрес на българските лекари тая "дама" по много сайтове че са неграмотни, с молба за ПАРИ за лечение в Кипър, защото само в тяхнанта клиника са и помогнали, аз се обадих на някои колеги в Кипър, и в Турция, и в Гърция, да разпитат с какво толкова и е сложен случая, че не можем да я оправим тука. Оказа се, че не само не е влизала никога в техни клиники, ами и на територията им изобщо.
2
4
 
6
 
! Отговори
внимавайте преди 4 години
Тая е измамничка. Не се връзвайте. Колко и събрахте, колко пъти я крадоха, колкото пъти я лъгаха, за 5 години и събрахте няколко милиона, тъй както беше на смъртно легло тогава, още мърда, на 50 места уж са я оперирали, пък ако завъртите по един телефон на клиниките - никъде не са я чували.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаш карта имаш проблем.