Стотици хиляди на път, ремонти и липса на обходни пътища

Избирайте по-нестандартни часове на тръгване, съветва експерт
Обновена: 26 апр 2019 09:09 | 26 апр 2019 09:06, Елка Василева
31

3584 гледания   |  Още видео

Ключовата дума на деня е "трафик". Голямото пътуване за Великден започна още вчера, продължава с пълна сила и днес. Очаква се около 200 хил. автомобила да напуснат само София.

Патрули на "Пътна полиция" са разположени на всички изходни точки на столицата. Най-натоварен се очаква да бъде трафикът към граничните ни пунктове със Сърбия и Гърция.

Най-честата грешкa е това, че всички тръгват в края на последния работен ден. Не трябва да се тръгва никога точно в края на работния ден, убеден е председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR препоръча да избираме по-нестандартни часове за тръгване на път по време на празничните дни. Поне два часа по-рано или по-късно от основния трафик.

Радков отправи критика към служителите на "Пътна полиция", че не съдействат за облекчаване на движението, а вместо това застават някъде с радар. По думите му те дори спомагат за задръстванията, тъй като шофьорите рязко намаляват, за да не бъдат спрени и се образуват тапи.

"В България страдаме от липсата на обходни пътища. В момента всички изходи на София са в ремонт. Преди да започне да се строи основна пътна артерия, първо трябва да бъде изграден обходният път", подчерта Радков в "България сутрин".

И обърна внимание на водачите да не употребяват дори малко количество алкохол преди да се качат зад волана.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR
 


31
Още по темата: Пътна полициятрафик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
24
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 месец
Прадядо ми е раждан в София както и аз.Преди 2 дни се прибрах от Родопите и по-точно от едно забутано селце.След седмица прекарана там смело ще ви кажа.МАЙНАТА И НА СОФИЯ.Натъпкат ,мръсен град пълен с недоволни хора.Ако успея да прекарам работата си там няма и да се върна.Писна ми от мрънкащи кореняк софиянци
8
6
 
5
 
! Отговори
Местен преди 1 месец
До Честен
Изглежда четеш, но не разбираш прочетеното. Как и по каква логика свърза тези личности с написаното от мен. Широкоскроен съм, но що касае нормалните граници. И точно как свърза чесън, пот и липса на култура + хвърчаха (бомби торби с ***) с след Освобождението в София са се събрали будни и образовани хора от цяла България, че от кално градче с волски коли и няколко минарета да стате що-годе европейски град.
7
7
 
20
 
! Отговори
гражданин преди 1 месец
софия няма "стар град", какъвто имат всички европейски градове, а и доста български. Извод - София е едно голЕмо село, а натуралните софиянци са си натурални селяни с елементарно мислене, както се вижда от мненията по-долу.
6
7
 
7
 
! Отговори
@ Жътварски преди 1 месец
Хахахахахахахахах... Милата мишчица колко е възбудена рано сутрин на Разпети петък. Явно си останал сам в наследствения панел в Люлин, завещан от дядо ти, който наистина освен кирпичена къща на село друго не е имал. Не бой се, ще си дойдат хората. И онази черничката Цецка пак ще е на терена. Потрай малко. Цункиии!!!
5
1
 
21
 
! Отговори
Честен преди 1 месец
До Местен

Ако навремето местните са били с твоята гледна точка и Вазов, и Славейков, и Христо и Евлоги Георгиеви, и още много други щяха да са просто някакви досадни селяни, дошли да тровят въздуха на наследниците на сердикийските родове. Добре, че след Освобождението в София са се събрали будни и образовани хора от цяла България, че от кално градче с волски коли и няколко минарета да стате що-годе европейски град. Не споря, че има болезнено комплексирани и амбициозни новодошли, но все пак...
4
13
 
13
 
! Отговори
Жътварски, София преди 1 месец
Вън провинциоланлните скакалци, паразитиращи на гърба на град София! Армия от зидаро - мазачи, продавачи, бензинаджии, миячи, чистачи, готвачи, общаци, шофьори, дистрибутори, търговски представители и прочие неквалифицирана гмеж! София на Софиянци! Товари потомствените козари на конски вагони и диркетно в кирпичените паланки, от които са допълзяли!
Козари, работещи за под 1500 лева чисто, да се депортират без прошка!
3
13
 
18
 
! Отговори
Местен преди 1 месец
В последните десетина години все повече заобичвам празниците. Тихо и спокойно е, няма нье, няма мье, сякаш се връщам младежките си години, когато София все още не миришеше на чесън, пот и липса на култура. Околоблоковите пространства бяха чисти, от балконите не хвърчаха (бомби торби с ***). Каква носталгия само!
2
5
 
10
 
! Отговори
Mario преди 1 месец
И следобед пускаме бариерите
1
10
 
9
 
! Отговори
са преди 1 месец
Щом пътуват значи имат пари!А щом имат пари за гориво и винетки,ще търпят и ремонтите-нали с винетките се плащат!А ако си стоите у вас е най-добре-все пак ипотечните кредити защо ги плащате!