Стотици хиляди на път, ремонти и липса на обходни пътища

Избирайте по-нестандартни часове на тръгване, съветва експерт
Обновена: 26 апр 2019 09:09 | 26 апр 2019 09:06, Елка Василева
31

Ключовата дума на деня е "трафик". Голямото пътуване за Великден започна още вчера, продължава с пълна сила и днес. Очаква се около 200 хил. автомобила да напуснат само София.

Патрули на "Пътна полиция" са разположени на всички изходни точки на столицата. Най-натоварен се очаква да бъде трафикът към граничните ни пунктове със Сърбия и Гърция.

Най-честата грешкa е това, че всички тръгват в края на последния работен ден. Не трябва да се тръгва никога точно в края на работния ден, убеден е председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR препоръча да избираме по-нестандартни часове за тръгване на път по време на празничните дни. Поне два часа по-рано или по-късно от основния трафик.

Радков отправи критика към служителите на "Пътна полиция", че не съдействат за облекчаване на движението, а вместо това застават някъде с радар. По думите му те дори спомагат за задръстванията, тъй като шофьорите рязко намаляват, за да не бъдат спрени и се образуват тапи.

"В България страдаме от липсата на обходни пътища. В момента всички изходи на София са в ремонт. Преди да започне да се строи основна пътна артерия, първо трябва да бъде изграден обходният път", подчерта Радков в "България сутрин".

И обърна внимание на водачите да не употребяват дори малко количество алкохол преди да се качат зад волана.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Пътна полициятрафик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
20
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
софия няма "стар град", какъвто имат всички европейски градове, а и доста български. Извод - София е едно голЕмо село, а натуралните софиянци са си натурални селяни с елементарно мислене, както се вижда от мненията по-долу.
6
7
 
7
 
! Отговори
@ Жътварски преди 4 години
Хахахахахахахахах... Милата мишчица колко е възбудена рано сутрин на Разпети петък. Явно си останал сам в наследствения панел в Люлин, завещан от дядо ти, който наистина освен кирпичена къща на село друго не е имал. Не бой се, ще си дойдат хората. И онази черничката Цецка пак ще е на терена. Потрай малко. Цункиии!!!
5
1
 
21
 
! Отговори
Честен преди 4 години
До МестенАко навремето местните са били с твоята гледна точка и Вазов, и Славейков, и Христо и Евлоги Георгиеви, и още много други щяха да са просто някакви досадни селяни, дошли да тровят въздуха на наследниците на сердикийските родове. Добре, че след Освобождението в София са се събрали будни и образовани хора от цяла България, че от кално градче с волски коли и няколко минарета да стате що-годе европейски град. Не споря, че има болезнено комплексирани и амбициозни новодошли, но все пак...
4
13
 
13
 
! Отговори
Жътварски, София преди 4 години
Вън провинциоланлните скакалци, паразитиращи на гърба на град София! Армия от зидаро - мазачи, продавачи, бензинаджии, миячи, чистачи, готвачи, общаци, шофьори, дистрибутори, търговски представители и прочие неквалифицирана гмеж! София на Софиянци! Товари потомствените козари на конски вагони и диркетно в кирпичените паланки, от които са допълзяли! Козари, работещи за под 1500 лева чисто, да се депортират без прошка!
3
13
 
18
 
! Отговори
Местен преди 4 години
В последните десетина години все повече заобичвам празниците. Тихо и спокойно е, няма нье, няма мье, сякаш се връщам младежките си години, когато София все още не миришеше на чесън, пот и липса на култура. Околоблоковите пространства бяха чисти, от балконите не хвърчаха (бомби торби с ***). Каква носталгия само!
2
5
 
10
 
! Отговори
Mario преди 4 години
И следобед пускаме бариерите
1
10
 
9
 
! Отговори
са преди 4 години
Щом пътуват значи имат пари!А щом имат пари за гориво и винетки,ще търпят и ремонтите-нали с винетките се плащат!А ако си стоите у вас е най-добре-все пак ипотечните кредити защо ги плащате!