Helpbook сигнал: Агресивни кучета в бившата къпалня "Мария Луиза"

И още: Проблеми в зоопарка в Хасково, автомивка без канализация
1 май 2019 21:55, Анисия Иванова
20
Helpbook сигнал: Агресивни кучета в бившата къпалня "Мария Луиза"
Архив: Булфото

Днешният обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info започваме с проблеми в зоопарка в Хасково.

"Зоологическата градина в Хасково, намираща се в парк "Кенана“, има само един вход, който е и единствен изход за всички посетители на парка. Вторият вход, който е на изключително удобно за посетители място, за да могат да напуснат Зоопарка, е заключен за поредна година. Подадох сигнал в Община Хасково, РИОСВ Хасково, но никой не взе мерки. На единствения в момента вход са наредени всички заведения и маси на търговци и за да печелят няколко хора се рискува с живота и здравето на всички останали - деца, родители, а и на самите животни. При възникване на инцидент кой ще поеме отговорността? Защо в Зоопарка се извършва търговска дейност, като на всички табели е записано да не се дават храни на животните. Моля за вашата намеса - да се осигурят поне още два входа и два изхода за посетителите на зоопарка. Не рискувайте живота и здравето на вашите съграждани и гости на града, както е последният случай с рухналата стена, отнела човешки живот.“

За проблем в Борисовата градина с опасни и агресивни кучета сигнализира наша потребителка. По време на ежедневна разходка на майка с дете животните неочаквано изкочили от двора на бившата къпалня "Мария Луиза": "Предвид че това е частно място, но все пак е в градина, обществена/държавна собственост, такива свободно бягащи огромни и опасни кучета са пряка опасност за всички граждани, ползващи Борисова градина за разходка! Какво щеше да стане, ако тези 2 огромни звяра бяха намерили пролука в ръждясалата и рушаща се ограда? На какво основание посред бял ден, когато има най-много хора в парка, подобни опасни кучета са пуснати свободно да бягат из целия огромен двор на къпалнята, без да има някой, който непосредствено да ги надзирава?!“ Потребителят моли Столична община за незабавна реакция.

Съобщиха ни за системни нарушения на кръстовището на бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "Драган Цанков“, където колите спират за престой на светофар върху релсите и затрудняват преминаването на трамваите, също така и за автомобили, преминаващи през лентите, отредени за движение в насрещна посока. Въпреки многобройните камери ефект за възпиране на водачите да извършват нарушения липсва.

Завършваме днешния обзор със сигнал за столична автомивка. Апелът е насочен към Столична община за извършване на проверка, тъй като според автора на сигнала на мястото няма функционираща канализация, а водата изтича по пътя и е довела до образуването на големи дупки на самата улица, като през зимата се образуват опасни поледици.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
беше хубав басейн с олимпииски размери а не като сегашните гйоловие с форма на бъбрек и сърце пълни с помия-жалко че го разсипаха
10
0
 
3
 
! Отговори
ловец преди 4 години
много чакали,много нещо...
9
0
 
14
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Още един хубав спортен комплекс, с басейни, с прекрасна локация, съсипан от мутрите. Ходил съм на басейните на "Мария Луиза" още като дете. После ги взеха мутрите, и в момента всико е като призрачен парк.
8
2
 
10
 
! Отговори
Цвента Ц преди 4 години
Фандъка не се интересува от това, там няма пари.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато хората изхвърят животни , нещата са обречени. Проблемите с бездомните кучета са функция на обществото, което става все по- бездушно, безотговорно и просто. Елате извън София, тръгнете и по селата да видите как с коли се изхвърлят животни, сякаш са б.оклук!!!!! И това е ежедневно! Оско*тяло племе.
6
16
 
7
 
! Отговори
Кучелюбец!! преди 4 години
До чужденецВърха на простотията е коментара Ви! Или пък този другия със салама и рибарските куки... Вие къде сте расли, от къде тази злоба...
5
2
 
10
 
! Отговори
Американ преди 4 години
"Въпреки многобройните камери ефект за възпиране на водачите да извършват нарушения липсва" --- докато няма бой - физически или финансов - ще е така..
4
5
 
22
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
До Анонимен 8:В успешните страни уличните nceтa се избиват или прибират за 3 дена, след което се избиват. В маймунските старни се кастрират и се пускат обратно да хапят глупавия nлeбc, щото бил много хипи и ги обичал.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да е видял да се правят превантивни мерки за кучета и да се налагат глоби? А нарушенията са на всяка крачка. Защо се чака някакъв си Хелпбук?
2
6
 
23
 
! Отговори
4 лапи преди 4 години
От организацията Четри лапи, сме пуснали нарочно кучетата, за да не забравят от ЕС, да ни превеждат субсидии, ако изчезнат бездомните кучета, нали ще фалираме.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо има още бездомни кучета??? Нали уж с едни евро субсидии трябваше да се реши този проблем отдавна??? Нали беше създадена организацията Меки Лапи или там как се казва която да работи по проблема???