Две лъвчета починаха в нелицензирания зоокът "Кенана"

Ветеринар е установил, че били с хипотермия
22
Две лъвчета починаха в нелицензирания зоокът "Кенана"
Лъвицата Петя. Кадър: Нова тв

Двете новородени лъвчета в хасковския зоокът "Кенана" са починали само 36 часа след раждането си. За 13-годишната лъвица Петя това е било първо раждане.

Собственикът на зоокъта оправда тяхната смърт с факта, че майката не е успяла да ги захрани. Рано сутринта в почивния 1 май лъвицата и лъвчетата са посетени от ветеринарен лекар и всичко било наред.

"Веднага извикахме ветеринарния доктор Инджов от клиниката в Димитровград, когато ги взе докторът бяха живи, но в последствие едното почива после и другото", каза управителят на зоокъта Валентин Ахтаров.

Зоопаркът в града няма лиценз вече пета година, изтекъл е през 2014 г. През 2017 г. са подадени документи за подновяването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
сара преди 4 години
Жалко, че това се е случило! В последно време Хасковския зоопарк е едно обновено и много приятно за посещение място. Нови клетки, нови пространства за животните. И много нови животни .Чисти и озеленени алеи. Наистина жалко за този инцидент. Дано вземат мерки да не се повтаря.Напълно съм съгласна с Васил по-долу, че следва да се адмирират добрите начинания. И малко повече внимание.Може да нацъкате минуси, но пожелавам на всички да посетят този красив природен кът.
15
0
 
3
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 4 години
доста собственици измъчват животните си /без дори да го осъзнават/и ги разболяват само и само да угодят на собствените си психопатски характери
14
2
 
4
 
! Отговори
Tojo преди 4 години
400,000 държавни служители и нито един не си е мръднал пръста да предотврати това!? Е кво ли се учудвам, то хората измират по пътища, които уж са ремонтирани, пък за едни лъвчета ли ще се кахърим? Сичко е наред бе...Стабилни сме и стабилност ни очаква...
13
2
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Всичко лизензирано, законно е хубаво, а всичко нелицензирано и противозаконно е лошо ;-)
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни некадърници са в този" зоопарк''! Как може новородени да се оставят без отопление,та те са животни от топлите страни в Африка?
11
22
 
7
 
! Отговори
Vasil преди 4 години
С дъщеря ми посетихме Кенана и зоопарка на 1ви май. Има повече видове животни от този в Пазарджик. Мисля, че хасковлий трябва да се гордеят със зоопарка си и че с все още някой прави нещо хубаво в тази държава.
10
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В такива случаи винаги се дава на малките да бозаят и от биберон,а не само да разчитат на майката.Ако са починали от глад,толкова и са ги гледали,поне камера да бяха поставили да наблюдават малките.
9
2
 
17
 
! Отговори
Полина преди 4 години
Прости, много прости хора!Те освен "такованкува" друго не знаят!
8
5
 
29
 
! Отговори
6566 преди 4 години
Всичко умира в тая ***-България!!!!Жалка пародия на държава
7
3
 
29
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Големи сте некадърници беее в нормална държава да пратите лъвовете стига сте го мъчили в хасковския затвор убийци такива !!!
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4 лапи да се задействат веднага! И да затворят тоя концлагер за животни! За какво им е? За да може "милите" дечица да ходят и да ги дразнят и замерват с камъни.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пак никой не е виновен!
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е апартаменти и тераси да има ...
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаме държава , начаса ще затвори тоя коптор, наречен " зоокът"!!! Фактът, че няма лиценз, говори що за ред, законност и контол има. Само мъчат животните тези прости и сбъркани хора с мания за величие.
2
8
 
23
 
! Отговори
Там е така преди 4 години
Прибрали са им медикаментите и са ги отглеждали с хомеопатия. В този град/село са много зле с главите
1
5
 
29
 
! Отговори
Хасковлии преди 4 години
Жалко за лъвчетата, не са имали късмет да се родят там. Сигурно всичките медикаменти са 'прибрани' от персонала