До 3000 лева глоба за палатка на дюни

Предлагат се обособени места за палатки, кемпери и каравани
26
До 3000 лева глоба за палатка на дюни
Снимка: pixaBay

Глоба от 500 до 3000 лв. очаква хората, поставили палатките си извън обособените места. Това предвиждат промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, внесени от зам.-председателя на регионалната комисия Александър Ненков и депутати от ГЕРБ, съобщава 24 часа.

Отпаднаха санкциите, предвиждани в първоначалния законопроект, за хора, поставили плажни принадлежности върху дюните. С промените ще се избегне възможността за спорно тълкуване кои са плажните принадлежности, посочват вносителите.

Искрен Веселинов, шеф на регионалната комисия, предложи да се разреши в закона да се обособяват места за временно разполагане на палатки, кемпери и каравани извън територията на морски плажове, дюни и къмпинги. Това трябва да става с наредба от министрите на туризма, околната среда, земеделието и регионалното развитие.

Глобата за поставяне на шатра, палатка, кемпер или каравана извън определените места се предвижда да бъде от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение - от 1500 до 3000 лв.

Устройващите такива места ще се глобяват от 2000 до 5000 лв. или имуществена санкция от 10 000 до 20 000 лв, но при повторно нарушение глобата се покачва от 6000 до 10 000 лв., а санкцията - от 12 000 до 60 000 лв.

При първото четене на законопроекта се създаде дебат за спорните условия на търг за наем на плаж да се публикуват до 30 дни преди крайния срок за подаване на заявления за участие, тъй като този текст създава предпоставка за нелоялни практики. ГЕРБ предложи срокът да бъде 15 дни.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам табелоки навсякъде където има дюни и е забранено, щом поставяте условия, ще трябва и да укажете къде, иначе само си чешеме езиците
24
0
 
6
 
! Отговори
Меси преди 1 месец
Е то по-добре да си построиш къща!
23
1
 
4
 
! Отговори
Дейл Купър преди 1 месец
Винаги опъвам палатката на места недостъпни за еничарите в униформи и техните костюмирани господари проверяващи. Случвало се е на 30-40 м. от мен да съставят акт на други почиващи любители на дивата природа. Повярвайте да газят в пясък и трънки - никога. Веднъж гледах една наконтена с токчета по къра високо в планината, а милиционерчетата закъсаха с нивичката, та се наложи да ги спасяваме със самурайчето. Хахахаха
22
0
 
12
 
! Отговори
мангу преди 1 месец
а колко е глобата за незаконна къща върху чужд имот ???
21
2
 
5
 
! Отговори
Ел Пендехос Каброн преди 1 месец
Искам да видя,как ще глобят 3000 лв. двама вмирисани хипари дето нямат 2х1 за разпъната палатка :) ГЕРБ-МЕРБ гръмнете се
20
0
 
16
 
! Отговори
Некъф преди 1 месец
Слагаш палатка 3000 лева глоба, унищожаваш дюните и строиш хотел нищо не ти правят!!!
EгaTи държавата.
19
0
 
14
 
! Отговори
Танер преди 1 месец
Багери можи палатки ниможи аз си отивам баси тъпата държава честно
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ=ге ндарска държава
17
0
 
18
 
! Отговори
www преди 1 месец
А НЕЗАКОННИЯ СТРОЕЖ И БЕТОНИРАНЕ РАЗРЕШЕНО....
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
Също и за разорани дюни
15
0
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Боце че си одиш.
Мдааа
Значи вече не мога да отида ден-два за риба.
Пътник си
14
3
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 1 месец
Бе толкова хотели празни стоят, вие че ми спите по земята....
13
2
 
22
 
! Отговори
Tiger преди 1 месец
Гербарската зган вече стигна дъното.
Да глобяваш хората, които искат да са сред природата и да толелираш тези, които я унищожават - е това и в Африка го няма вече!
Така става, когата ниско образовани, без качества политици управляват държавата.
Жалко за народа, дано един ден се събуди и вдигне и да измете цялата ненужна утайка.
Моля се за това всеки ден!
12
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за строеж на дюни безплатно?
11
0
 
21
 
! Отговори
Дрискол преди 1 месец
На т.нар. държава на маке й у подката!
10
0
 
27
 
! Отговори
Несебърският преди 1 месец
Абе ние за какво ви ги направихме тези конюшни бре,да продължавате да ми се кефите по палатките ли? Хората бетонирали държавата ,,бордер-то-бордер'',само и само да ви вкарат вътре,вие не сакън,искаме природа.Е от де природа? Няма вече природа.Ако толкова искате сред природата,стойте си на село,тук природата си отиде отдавна.
9
0
 
37
 
! Отговори
мак преди 1 месец
На хора с палатки им е много трудно. Те нямат разрешителни придобити по незнайни начини, нямат собственост дори върху частица от плажа, за разлика от тези, които бетонират. Някой помни ли, колко и какви глоби отнесоха тарикатите, които строят незаконно, навлизат в морето и рушат дюни?
8
0
 
44
 
! Отговори
Абсолютно правилно! преди 1 месец
Не трябва да се позволява на почиващите да опъват палатки на върху дюните защото така пречат на багерите и бетоновозите да си вършат работата.

Ами така де, хората имат срокове да спазват и проекти за изпълняват! Имат горещи пари, милиони в офшорки и готови проекти за хотели и барове.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
са няма де да съ плакнат зелените, дето си приватизираха българската природа.
6
0
 
31
 
! Отговори
Смирен депутатт преди 1 месец
Българското черноморие трябва да се бетонира,няма лабово.