Ромите от Войводиново загубиха делото за съборените къщи

Съдът се мотивирал, че това са паянтови сгради върху общински имоти
Обновена: 9 май 2019 15:40 | 9 май 2019 15:29,
22
Ромите от Войводиново загубиха делото за съборените къщи
Снимка: архив, Булфото

Ромите от Войводино, оспорили решението на пловдивския административен съд да съборят къщите им, загубиха делото, съобщава 24 часа.

Васил и Иванка подали жалби срещу събарянето на домовете им, но те били отхвърлени от магистратите. В мотивите на пловдивския съд ясно се посочва, че става въпрос за незаконни паянтови сгради, построени върху общински имот.

Още по темата

Решенията не са окончателни и ромите ще могат да обжалват във ВАС.

Общо 17 дела са образувани в съда под тепетата за циганската махала във Войводиново. Кметът на община „Марица“ издаде заповед през февруари тази година за бутане на нелегалните домове.

Причина за този развой стана нападението на двама роми върху командос от Войводиново, след като той им направил забележка за неправилно пресичане. Инцидентът стана причина за напрежение и протести в селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
Друго предимство преди 4 години
Онези от нашите роми, които искат да се прехранват покрай редовни посещения в джамиите, а жените им да носят бурки, могат да се настанят в Пакистан.Пишем, пишем, пишем тук и по други сайтове тези предложения. Прес аташетата ги докладват където трябва, но и законотворците, и управляващите обръщат внимание само на онова, което е удобно за тях. Ще трябва да ги понатиснем по-осезателно.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Ти даде най-точното определение - живеят извън всякакви закони.И тъй като не е демократично да се опитваме да ги накараме да приемат закони, които не им харесват, най-хуманното и разумно решение е да ги пратим в прародината им, където могат да си правят колиби където си поискат. Там е топло и освен това около някои храмове всеки ден раздават безплатна храна.Който желае да се развива, там ще има по-големи възможности, защото Индия е несравнимо по-богата от България!
16
6
 
2
 
! Отговори
Justice Defender преди 4 години
нищо новопри бг посткомунистическа зависима корупмирана неревизирнна съдбна система обслужваща интереси на свързани с нея лица чрез връзки или подкупи и онеправдава невинни безпомощни беззащитни заради лична изгода,където делата са уговорени в полза ан престъпнициете за сметка на жертвите.А и бг безсъвестен фашиско- комунистически расизъм спрелмо ромите, само Бог може да ги зашити от корумопираните съдии които не осъждат противозаконните палати политци на държавна земя от които са се облажили
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то ако бяха спечелили и ас почвам строеж на общинска земя
14
4
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Сръце ми се кине за тия бедни хорица !!!
13
0
 
9
 
! Отговори
Общинските жилища преди 4 години
са за хора, които нямат друга възможност, освен да чакат от Общината да им осигури такова. Например инвалидите, вдовици с деца (не хитруши, които са се писали самотни майки), старци с мизерни пенсии, семейства на млади специалисти, които току що започват работа, но вече имат по две деца.Когато говорим за многолюдни фамилии, повечето от чиито членове са под 50 г. и нямат образование, идеалният вариант са достъпните за тях евтини къщи в изоставени села, да гледат *** и да обработват земята.
12
0
 
18
 
! Отговори
Вместо да си купуват преди 4 години
12-годишни булки за по няколко хиляди лева и после да правят сватби, които продължават цяла седмица, да използват тези пари, за да си купят къща на село. Цените тръгват от 500-800 лв и стигат до няколко хиляди. В дворовете им може да се отглежда зеленчук, няколко овошки и кокошки, достатъчни за изхранването на цяло семейство.На ливадите около тях могат да пасат кози.Ако те самите не се сещат за този вариант, Общината да ги настани така. Откажат ли, да губят право да искат общинско жилище!
11
1
 
26
 
! Отговори
Охх преди 4 години
И от де пари за дела, от моя джоб ли?
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понякога съдът взема и правилни решения...
9
10
 
15
 
! Отговори
Евродепутат преди 4 години
На всички ромовете да се осигурят безплатни жилища защото са социално слаби и немогат да си ги закупят също така безплатен ток и климатик за да запазим въздуха чист в България
8
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаше ли кой да им каже че това дело преди да започне е изгубено. Дело се води в Стрсбург бе умници. Там ще спечелите пари хем ще ви построят нови къщи. Ама се иска акъл който им липсва.
7
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да слагат чергилата на каруците си както е било преди и да се пръждосват!Къде по Евлопа има подобни да си вдигат колибите където им скимне?Няма такова нещо!
6
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не стига ,че нередовни ,че и нагли така наречените роми.В цяла България където е построено незаконно да се събаря.Ромите свикнаха да не плащат ел.енергия,вода , данъци.Е,жсвърши тази идилия,а и като откраднат стени му ръката да видим как ще краде.
5
2
 
22
 
! Отговори
Един от село преди 4 години
Сега трябва да им направят по един апартамент, плус един кон с каруца и моя *** за камшик.
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Плюс лихвите.
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите даплащат със задна дата данък сгради и да се провери ток, вода, смет такси нещо такова ... може и разходите по делото да платят както е в нормална държава.
2
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кмета кво е дремал до тоя момент? Трябваше да пребият момчето ли, за да се сети за незаконните коптори????
1
1
 
48
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Решението е правилно, но част от мотивите ми изглеждат не на място излиза, че ако не бяха бараки, а масивни къщи макар и незаконни щяха да уважат жалбите им.