Българин дари 10 000 лева на болницата в Сливен

Това е първото публично дарение, което прави той
10 май 2019 16:00,
19
Българин дари 10 000 лева на болницата в Сливен
Кадър: bTV

Дарение на стойност 10 000 лева направи българин от САЩ за областната болница в Сливен, съобщава bTV. С парите ще бъде купена нова апаратура за отделението по неонатология.

Пенчо Недев обясни причината щедрия му жест да отиде точно в това отделение. "Това е най-необходимото място според мен, защото те са най-беззащитни", смята дарителят.

Най-тежките случаи от Сливен, Нова Загора и Ямбол се поемат точно от неонатологията. В Ямбол родилното отделение беше закрито, а процентът на недоносените деца е над средния за страната.

Пенчо Недев е роден в Сливен, но живее в САЩ от 20 години. Дарител е и на българската църква в Чикаго. Това е първото публично дарение, което прави българинът.

"Когато направих първото дарение анонимно, тогава изпитах едно вътрешно удовлетворение и не съм спирал и това е елемент от моето щастие", споделя Пенчо Недев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ДО 7 - ТИ въобще живееш ли в БГ ?? само в Сливен в гетото са над 100 000 !!"Знам, че ти е тежко след лоботомията ... но с Google картата може лесно да се преброят 430 къщи в гетото. Дори и по 10 да живеят сметката е 5 000. В Горната махала са 60 къщи - значи около не повече от 600.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tozi chovek e zamognal s talanta daren mu ot boga ,adarjava zashtoto ima sartse.A kreditnite milioneri v Bulgaria se pravjat na razseeni karat skapi koli,tichat sled Nilotata i tem podobni.
10
0
 
3
 
! Отговори
панчо преди 4 години
те и крадците изедници искат да дават дарения но се притесняват че колосалните суми са с недоказан произход и само това ги спира милитеособенно голямо желание за дарения имат магистрати митничари и политици които много често се отказват от апартаменти луксозни коли и пари в офшорни сметки но за тяхно голямо разочарование закона ги спира да даряват че ако излязат имената им като дарители в медиите и ще им последва проверка от нап
9
0
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
еваллане е като много други нашенци веднъж напуснали и не ги интересува нищо освен кълнене по адрес на страната си а този човек е благороден има два вида хора такива които нямат проблем с даването без да искат нищо насреща и втори тип хора които само искат без да се замислят да дават насреща
8
0
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Точно това казах, прочети пак. На първо място е Пловдив със сигурност!
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сливен е градът с най-много шведи в населението! Сред Пловдив разбира се!
6
13
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ДО 7 - ТИ въобще живееш ли в БГ ?? само в Сливен в гетото са над 100 000 !!
5
1
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Най големият дарител на Храма Александър Невски в София - дарил 60 000 лв е ??/ ---ТОЙ Е?? Не не ее политик - не е и бизнесмен!! - ТОЙ е един просяк !!!!Дядо ДОБРИ!!! Срам и Позор за всякакви апартаментчици съдии политици бизнесмени и всякакви бизнес дами и КРИБ и АИКБ и ЕРПта и всякакви магнатиЕдин ПРОСЯК Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ДАРИТЕЛ НА НАЙ ГОЛЕМИЯТ ХРАМ!!ДОРИ ЦАРЯ КОЙТО ЕЖЕГОДНО ПРИСЪСТВА ТАМ - ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСРАМИ!! СРАМОТА !!!! ДАМИ И ГОСПОДА!!!
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Българин дари 10 000 лева на болницата в Сливен"---Чудесна новина! Българин от САЩ дарява!Щото до сега само от Сливенския квартал "Надежда" даряваха...Доколкото усещам, в публикацията се намеква, че тези средства, ще отидат пак при привилегирования етнос, "защото те са най-беззащитни"... Егати !
3
7
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
-Няма лошо- човекът иска да направи нещо добро- да бъде смислен животът му - Но за тези 20 г в които е бил в странство- сега с това дарение единствено ще увеличи прираста на *** в Сливен а те и без това са безчет ) ХМ!
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да има къде да се прасят ***.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво обикновените българи помагат а крадливите политици крадат милиарди и другите обикновени българи не ги наемат и за смешна заплата на работа и емигрират а политиците искат някой да ги избере отново ами да си се изберат те