Кърнаре се бунтува: Жители блокираха Подбалканския път

Хората недоволстват, заради незаконното строителство
13 май 2019 09:20, Петя Славова
49

Жители на карловското село Кърнаре и съседни населени места блокираха за около половин час Подбалканския път София – Бургас късно снощи, предаде Bulgaria ON AIR.

До недоволството им се стигна, след като преди седмица заведение в центъра на селото бе нападнато от роми, които искали да се присъединят към частно парти. Прозорците на обекта бяха изпочупени с брадви, а един от присъстващите е бил нападнат с нож.

Още по темата

Сред исканията на жителите на Кърнаре са справедливи наказания за виновните и събаряне на незаконните къщи в селото.

"Искаме да им вдъхнем кураж и да им покажем, че не са сами", обясни един от протестиращите. Други от събралите се разказаха, че ромите били непрекъснато с ножове и децата не можели да играят спокойно.

"Искаме Национален кризисен щаб, който да почне да действа следващия месец и да реши проблема с незаконните постройки в България с програма от 3 до 5 години. Има десетки хиляди незаконни постройки. Тези наши съграждани не плащат данъци, не плащат електроенергия и вода. Те се научиха, че може да се живее извън законите. Това не може да продължава повече. Изгубихме 25 години, ако изгубим още няколко, последиците в обществото ще бъдат непредвидими".

Полицията и жандармерията не допусна протестиращите да стигнат до ромската махала. Кметът на Кърнаре посочи, че в населеното място живеят около 300 роми и всички постройки са незаконни.

Комисия от община Карлово започва да ги описва. На по-късен етап на ромското население ще бъде предложено да закупи парцели и да си построи законни къщи, в противен случай общината ще пристъпи към събаряне.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква махала да охраняват като тя е незаконна,а щом е назаконна то там не може никой да се запише за живеене и местожителство-постоянно,временно,че да гласува на избори по списъци или по справки къде щял да гласува към кое населено място,а какво остава за месторабота за която трябва местоживеене с адрес в отдел кадри или в общината за социални за отчет,че изплащането им към кой адрес,че те така може да се пишат за социални навред,а ток,вода,такси ***,данъци къщи да си неплащат щом нямат адрес
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полюьионерите не смеят и да припарят до ромските махали. А МВР има бюджет по-голям от всички останали министерства взети заедно.
28
1
 
28
 
! Отговори
Зелените преди 4 години
Преследване на феномена деца правят деца.Спиране на помощите за децата след 4 то дете, поставяне на безплатна спирала.Спиране на помощите при отсъствия от училище.Полагане на обществено полезен труд и задължително посещаване на вечерни училища срещу помощите.
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицаитеи са напълно излишно бреме за народа -да се закрие тая ненужна пасмина от хрантутници
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвате нали, то не и за вярване, но унгарците ги изловиха "При заловен в Будапеща сирийски терорист е намерена такава карта. Била е зареждана месечно с 500?. Анонимните дебитни карти са раздавани масово, само за м. януари те са кръгло 64.000 броя."Повече на annonimousnews! Може да потърсите, ако искате!
25
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно така ще ни "управляват", докато сме овци!"Ромите" са с привилегии в България и си имат Хелзингски Комитет, плате отвън, да ги защитава!"Бежанците" са с привилегии в ЕС, имат си и те ХК, имат си и анинимни дебитни карти раздадени от ЕС, закачени са на социалната система в ЕС за да я цицат...От на се иска да работим и да плащаме за привилегиите на натрапниците! А, и да мълчим естествено и да избираме "евродупетати"!
24
8
 
16
 
! Отговори
германец преди 4 години
Като ги изгоните ромеите къде ще ходят ? В София ли ? Май там им е мястото - на жълтите павета.
23
0
 
7
 
! Отговори
Калитко преди 4 години
Вчера видях Джей Ло на бензиностанцията. Брей, голяма цица голямо нещо.
22
2
 
43
 
! Отговори
Malian преди 4 години
от 100 коментара останаха 23. Иначе имаме свобода на словото
21
0
 
46
 
! Отговори
аз преди 4 години
Успех, Кърнаре! Ние сме с вас!
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да пукнат БХК и ЕС, за да живеем ние.
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук престъпниците вилнеят, а се тероризират съвестните.... Бойковски манталитет.....
18
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащате и издържате тези, които са против вас - политици и роми!
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 4нали приеха закона да се стреля на месо по хора нахлули в частна собственост и застрашаващи живота на собственикаПриеха го ама в петък, а това стана по-рано.
16
9
 
12
 
! Отговори
КУРнела Сланинова преди 4 години
Протестирайте си колкото искате, и Борисов да приема колкото ще закони за неизбежна самоотбрана!Като вземем властта ще забравите за тези работи.Аз ви обещавам!Ще видите кон боб яде ли!
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
държавата върви към закриване ,оформя се нова град -държава София !
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Византия са виновни че са ги приели узаконили и дали Религия на Ромите
13
1
 
36
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Докато ги наричахме с истинското -игани нямаше такива работи,откакто станаха роми виждате какво става.
12
1
 
46
 
! Отговори
Ирония преди 4 години
Каква ирония . Българите които протестират осигуряват заплатите на полицаите които охраняват ромеите които правят АД живота и на българите и на полицаите за да могат едни политици да си живуркат необезпокоявано . Няма такава държава.... няма такова народно търпение .... Няма такава апатия ...
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бутането е решение за населеното място,но бройката човеци все някъдеще трябва да отиде.Ще иска работа,домток вода.Банкявото ни ги харзулва на нас,а инак им взима гласовете.Отвънналагат тези пируети да се замитат ибацко слушка и го прави с условенрефлекс.