В Созопол протестират: Незаконен строеж никне в Стария град

Преди месец собственичката обещала да спре строежа, но...
13 май 2019 12:26, Петя Славова
16
В Созопол протестират: Незаконен строеж никне в Стария град
Снимка: Кадър, Нова тв

Пореден строеж по Черноморието възмути местните жители. Случаят е от Созопол и започва преди около месец и половина, когато собственичка на ресторант решава да разшири заведението си в Стария град. Още тогава общината й забранява и тя обещава, че няма да строи върху крайбрежните скали, но този уикенд  започнало ново строителство за доизграждане и се наложило да бъде извикана полиция.

Според Теодора Свиридова строителите са започнали да работят в 8 часа сутринта в събота. За час и половина те са поставили горното ниво на строежа.

Хората от града считат, че действията са незаконни. Така смята и изпълняващият длъжността кмет на Созопол Катя Стоянова: "Имаме издадена заповед за спиране на незаконно строителство. В момента засегнатите лица  са подали възражение срещу нея до Административен съд. Въпреки това ние няма да оставим нещата така и няма да допуснем изграждането на едно такова незаконно съоръжение”, заяви тя пред Нова тв.

Преди месец самата собственичка на ресторанта, до който е започнал новия строеж обещава, че ще го спре. Тогава тя казва, че е взела мерки и хората могат да спят спокойно. Също така добавя, че въпросният строеж зависи и от това, че в областната управа нямат документ за собственост.

"Имотът е изключителна държавна собственост.", категоричен е обаче областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. По думите му, Юлия Кючукова е получила полицейско разпореждане за спиране на строежа. Той допълни, че е разговаряно с районния прокурор и в случая става въпрос за увреждане на държавно имущество, което е и престъпление. Чолаков бе категоричен, че ако строежът не спре, собственичката може да бъде задържана за 24 часа.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
АВС преди 4 години
и тя ли е от ромите
15
0
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
До xa-xa 12Ти " не достатъчно умен" ли си, или се правиш на такъв?
14
10
 
1
 
! Отговори
Чорбаджия преди 4 години
Аз съм собственик на много имоти и мога да си правя каквото искам в тях. Частната собственост е неприкосновена.
13
0
 
9
 
! Отговори
C18 преди 4 години
До ха-ха ....Като иска да разширява бизнеса си да купи съседния имот и да го разширява, никой не и пречи.
12
31
 
2
 
! Отговори
xa-xa преди 4 години
Защо спъвате малкия и среден бизнес ето това е бюрокрация. Значи човек няма право да си ръзшири бизнеса това са скали какво хойа ми им пречи като има конструкция за няколко маси. ама това е съседска злоба тия дето са я изпортили и те ще умрат!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говорят за спиране !Никой не споменава премахване !Странно :))
10
0
 
23
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Простолюдието, не признавате никакви закони и правила. Строите, където ви падне и хич не ви пука от нищо. После се чудите що държавате е ТАКАВА. Ами, каквито сте вие, такава ви е и държавата.
9
0
 
7
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Аплодисменти!!!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да има едно лесно не върху скалите ами в морето да ги строят хотелите.
7
6
 
21
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 4 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този е сред Наглите! Имало стотици случаи на злоупотреби,в които били реагирали без медиен натиск! Защо не цитира поне 2-3 ,а?! Откъде-накъде България ще плаща глобите за злоупотреба с евро-пари? Да не би Бг да е строила и пропилявала тези средства противозаконно?! Какво друго,ако не ,,вихреща се безнаказаност" стои зад факта,че Порожанов и Ангелкова още заемат постовете си ?! Онези,които одадоха оставка,ще върнат ли заграбените средства?! Само оставки не вършат работа,макар на първо време, да показват ,все пак,някакво отношение към корумпираните и корупцията...
5
4
 
15
 
! Отговори
Баш Суджука преди 4 години
Щом е на наш човек, значи е законен.Точка.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да се оплачат на кмета си от ГЕРБ - нали те си го избраха.
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе тая собственичка не знае ли как стават нещата? Дарява един апартамент с асансьор на колекционера на апартаменти и работата ще стане! Като се стиска, така и се пада!
2
8
 
17
 
! Отговори
Православен преди 4 години
За Гербаджиите законите не важат!
1
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този строеж не е незаконен!Този се строеж се строи от човек на суджушката шайка, значи не е незаконен!Ако пък случайно е незаконен, ще изменим закона, така че да стане законен!