Тестовете на тол системата започват със "сухи тренировки"

Първо ще се установи свързаността между компонентите
12
Тестовете на тол системата започват със "сухи тренировки"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От утре започва първият етап от тестовете на тол системата, която ще таксува тежкотоварния трафик на база изминато разстояние. 

Тестовете ще започнат със симулации на данни за движение по републиканската пътна мрежа, а не със събиране на реални данни на терен, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Целта е първо да се установи дали има добра свързаност между отделните компоненти на системата. След като тази интеграция бъде установена от екипите на Националното тол управление, ще се премине към втори етап – тестове с данни, постъпващи от бордови устройства, монтирани на транспортни средства.

За да са ефикасни тестовете, не е необходимо да има приета тарифа на тол таксите, нито окончателен обхват на покритие от пътища, за които ще се плаща тол, уточняват от АПИ.

Експертите на Националното тол управление ще правят "сухи тренировки" за функционалността на системата и как се работи с нея на база тестови тарифи и техническо, а не търговско покритие върху пътищата. Техническото покритие е от 10 800 км и е обхватът, заложен в заданието за разработване на системата. А тестовите тарифи са от доклада на Световната банка от 2016 г.

Поетапно през следващите месеци ще се тестват 5-те базови компонента на системата: таксуване на базата на изминато разстояние, правоприлагане, обслужване на клиенти, плащане и управление на плащанията, информационна сигурност и устойчива работоспособност на системата.

По план днес и утре ще се проведе обучение на оперативните ръководители и ключовите експерти от екипа на Националното тол управление. На тестовете ще присъстват експерти на Световната банка, като тяхната задача, както и до този момент, е да наблюдават, верифицират и оценяват резултатите от тестовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после ще се прецака с гръм и трясък,както всички "системи" в България.Хората по света са го измислили,ненужни напъни на неграмотни oligofreni са това тук.
9
0
 
3
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Протестър Божо още ли не я е написал тая система?
8
0
 
4
 
! Отговори
socialen преди 4 години
ПП ГЕРП па няква далавера правят да източат държавния бюджет.
7
0
 
3
 
! Отговори
Рр преди 4 години
До Йосиф Менгеле. Те тия Версаче, Гучи,Долче и Габана, Клеопатра,Изаура, Джони локър ще им станат на тия дето крадат и управляват вече 35 Зетьове и снахи. Тя вече една докара на баща си такъв на Калфата.
6
0
 
4
 
! Отговори
Кръстопът хахаха преди 4 години
От какъв трафик ще печелиш бе Шматко. Всичко за Русия от Азия отива по море. Има малко стока от Турция за Европа и това е. На какъв кръстопът си бе ***. Всичко от Азия Африка за Европа минава през Средиземно море и Океана. Да си Чувал за Генов, Неапол, а за Холандия че всичко е пристанища и Терминали за каквото се сетиш, контейнери, насипни, течни, газообразни. Ами Белгия, Гърция Атина, Солун. Най големия морски търговски флот. Да си чувал че стоки се возят с влакове. ***.
5
0
 
3
 
! Отговори
Йозеф Менгеле преди 4 години
До РрАаааа има и Версачи, Лоренцо, Долчи Габаноф, Кристабел, Жесика..................
4
0
 
3
 
! Отговори
бай Вазелин преди 4 години
Не правете сухи тренировки, прежулват.
3
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 4 години
Авторе, образовай се и научи,че тол е пътна такса, налог. Не повтаряй думите на семпли хорица, които измислиха този глу- пав израз" тол такса". Помисли за чистотата на българския език.
2
5
 
4
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До РрМного си зле.Абсолютен идиотизъм е да си на кръстопътя на два континента и да не печелиш от трафика.Това трябваше да стане още през деветдесетте години.
1
4
 
10
 
! Отговори
Рр преди 4 години
Когато въведат тол системата щее краят на Българския автомобилен живот. Все още които е е България и има възможност и то и ще се изнесе на запад. Вече се раждат (Български) деца с имена Курт, Кевин, Катрин, Ребека, Кони, Джон, Кларк, Хю, който не знаят Български и никога не са били в България. Те са Немци, Англичани, Австрийци, Холанци, Дечани. И виновни са тези които са на Власт вече 35 години. Бивши Комунисти, комсомолски секретари и цялата *** с родовете им. Най некадърните и крадливи Б