Пускат новите 6,5 км на АМ "Струма" преди 24 май

Министър Аврамова коментира и актуалните ремонти по пътищата
15 май 2019 15:00,
25
Пускат новите 6,5 км на АМ "Струма" преди 24 май
Снимка: БулФото

Ще се опитаме да отворим новата отсечка  от 6,5 км на АМ „Струма”  преди почивните дни за 24 май, тъй като предполагаме, че ще има по-интензивен трафик по пътищата на България. Строителите имат готовност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова пред Нова.

По думите й, тази отсечка ще облекчи трафика и няма да се налага влизане в Благоевград, както беше досега.

"Вчера направихме инспекция на строежа, разговаряхме със строителния надзор и със строителя, проследихме напредъка в изпълнението. Очаквам в близките дни, преди празниците, да има готовност да пуснем пътното платно в завършен вид", разказа Аврамова.

Още по темата

Министърът каза, че все още няма избран строител за най-тежкия участък от магистралата - Кресненското дефиле.

"До края на годината трябва  да имаме избран строител, да се проектира и да започне строителството. До 2023 г. трябва да приключим с магистралата, за да не изгубим европейско финансиране”, обясни министърът.", категорична е Аврамова.

Относно пътя Видин-Ботевград, тя уточни, че в момента се избират изпълнители и че очаква в близките две седмици да бъдат отворени и ценовите оферти, подадени за двата ЛОТ-а на участъка от Мездра до Ботевград. До края на годината трябва да започнат и строителните дейности.

Регионалният министър коментира и наложените ограничения до 90 км/ч по АМ”Тракия” от Чирпан до Стара Загора. По думите й ремонтът ще струва над 60 млн. лв. и ще може да започне след летния сезон.

"Действително има проблеми с пътната основа, което е предизвикало и неравностите по пътното платно. Ограничението е единствено с цел безопасност. Всеки, който е пътувал по този участък, знае, че 140 км/ч е невъзможна скорост по тази отсечка. Необходими са над 60 млн. лв. за ремонтиране на този участък, защото има нужда от ремонт на пътната основа, а това е непосилна сума за определения бюджет на АПИ и затова за там ще се търсят целеви средства.", каза Аврамова.

Според нея обаче, ще бъде най-разумно да ремонтните дейности да се измястят след лятото, предвид натовареният трафик през това време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На който не му харесва магистралата, да си кара по стария път.
3
6
 
17
 
! Отговори
Кирил и брат му преди 4 години
Не можахте ли да ги закръглите барем до 7? Ние светии ли сме или половин метър?
2
8
 
27
 
! Отговори
Бахуро преди 4 години
Пускайте по-бързо, че да може да има ремонт на ремонта на ремонта и герберастийката да си тече.
1
6
 
26
 
! Отговори
zeus преди 4 години
За един приятел от ЦИК питам дали това предизборно рязане на лентички на незавършен ЛОТ от магистралата е предизборна кампания с държавна пара?