Оценяват щетите от градушката в Карлово и Нова Загора

Ледени късове унищожиха реколта
17 май 2019 05:00,
5
Оценяват щетите от градушката в Карлово и Нова Загора
Снимка: Facebook
По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са сформирани комисии за оценка на щетите от градушката в Карлово и Нова Загора, съобщават от пресцентъра на Министерството.
 
В четвъртък следобед силна градушка удари Централна България. Именно населените места около Карлово и Нова Загора са най-пострадатели от ледените късове. В село Каравелово са унищожени всички лозови и зеленчукови посеви.
 
Представители на общинските земеделски служби започват още от днес оглед на пораженията. Тяхната задача ще бъде да опишат щетите на земеделските стопани, за да им бъдат платени обезщетения в най-кратки срокове. 
 
За улеснение на засегнатите стопани е създадена и организация за подаване на заявления за обезщетение до кмета на населето място. 
 
ОТ Изпълнителната агенция  за борба с градушките съобщават, че в района на село Каравелово и в района на Нова Загора не са извършвани противоградови действия, тъй като те са извън защитаваната територия. 
 
До края на месеца се очаква да стартира работата на новоизградената ракетна площадка и команден пункт в района на Област Стара Загора - "Тъжа". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Ниманд преди 4 години
До СтъниЕдно време имаше !!! На бившата ракетна площадка на язовир Жребчево колко риба съм хванал :)
4
1
 
4
 
! Отговори
Стъни преди 4 години
Борба в градушките обхваща определени , локални територии от страната, не цялата територия.Няма разположени повсеместни точки за борба с градушките , защото струва скъпо.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо има изобщо Агенция за борба с градушките. Каква би трябвало да в тяхната работа.
2
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Те ни връткат от 1989 г., че до сега.От многото " връткан" сме на това дередже.Язък за реколтата.
1
0
 
3
 
! Отговори
65 преди 4 години
Добре де ,нечога да проумея защо все там удря градушка ,където има каквито и ще да са благинки.Що не удари жълтите павета,Вчера ,на 25км. От София плющя град като за световно.Не с спомням такова бедствие да е имало преди 15-20год.Цяла страна изхранваше от нашият добив.Всяка година има паника около житото и накрая -хоп чудесен добив.Нещо май ни връткат