Над 160 жертви на пътя от началото на 2019-а, ранените над 2500. Докога?

Състезание "Млад шофьор" в столицата с внимание към безопасното шофиране
Обновена: 18 май 2019 19:21 | 18 май 2019 16:28, Екип на Bulgaria On Air
78

Спад с 10% на броя на жертвите и пострадалите при катастрофи от началото на годината в сравнение с миналата, отчитат от "Пътна полиция".

Въпреки това жертвите на пътя са над 160, а ранените при пътнотранспортни произшествия над 2500. Затова властите обърнаха особено внимание на безопасното шофиране от страна на младите водачи по време на състезанието "Млад шофьор", което се проведе в столицата, предаде Bulgaria ON AIR.

Над 20 финалисти участваха в последния кръг от надпреварата на СБА, а победителят спечели възможността да управлява нов автомобил за година.

За да се тестват способностите на кандидатите за титлата най-добър млад шофьор на България, организаторите подложиха участниците на редица изпитания. Шофиране на мокър асфалт, изтъркани гуми и маневриране между конуси. Пътните полицаи дадоха основни съвети на начинаещите водачи.

По време на състезанието БЧК и СБА показваха как да се действа в тежки ситуации или в катастрофа. Всеки можеше да провери доколко добре си спомня теоретичната част от правилата за шофиране, чрез решаване на листовки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте подготвяли почвите за безкрайните глоби по пътищата, платени ***. По цял свят има ПТП-та и загинали. Защо не пишете за демографския срив и 30 годишният геноцид над България? Защо не пишете колко са умрели от глад, студ, липса на пари за лекарства, качествена храна? Защо не пишете, колко хора умират от инфаркти и инсулти на по 40 години, следствие на супер спокойният живот, който живеем. Защо не пишете за милионите гладуващи пенсионери? Всеки ден статистика кой умрял на пътя....
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия смешници които се разхождат с нови джипки и се казват тол полис са абсолютно ненужно клонче на огромната държавна хранилка къдет така и така виси 90% от населението състоящо се от пенсионери,телкове,ромове, държавни чиновници,безработни, затворници и бежанци.
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До защото ви крадътИли си пастир или си от стадото. Има ипци и д аси вълк, ама много рядко е успешна.
17
2
 
15
 
! Отговори
Велес преди 4 години
Хмм..., Сметката не излиза, сметкатааа... Сега за загинали в ПТП се смятат само тези, дето са веднага за моргата! А тези, дето се сгърнат в болницата,и стават за донори в центровете за трансплантация на органи не се считат за жертви на ПТП-тата!Аха... Така се стъкмява стъкмистиката!
16
6
 
2
 
! Отговори
Пешо ходец преди 4 години
Пеша ще се избиите бре мискини да ви вземат уфтомибилити пак ша саблъскате по тритоарите.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17Не е от тях, но работи за тях.
14
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100% вярно. През социализма е имало много повече птп-та и жертви от сега.
13
4
 
20
 
! Отговори
Защо ви карат преди 4 години
да карате постоянно ха фарове ?мошността на фаровете е около 100 Вата - това е около 0.2 на 100 повече разход на бензин, колкото повече бензин си купувате толкова по-големи са печалбите на юдо-масонките корпорации и съответно печалбата на юдо-масонскат бърокрация от таксички върху бензина на никой не му пука за вас *** мозъци - вие сте просто *** за юдо-масонския елит
12
3
 
15
 
! Отговори
Он лайн преди 4 години
на светофара съм. До мен от другата кола кървав поглед ме е заковал под сбръчкано чело и свъсени вежди. А съм го изял на старта,а ме е засякъл после.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Швеция?... A бе няма да е лошо да се посъветват със скандинавските страни.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"фарове в комбинация със слънцето което ме заслепяваше това безопасно ли е"Еш п тоя. кфи са тес фаруви ба?
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ем не са толкова много. Кат знам че преди 12-13 години имаше по 1200+ годишно, сег з почти преполовен година 160 са си голям напредък...
8
3
 
16
 
! Отговори
Този проблем е като преди 4 години
"глобалното затопляне" - на юдо-масонките марионетки им изнася да го раздуват и да налагат все повече ограничения и таксички ужким за да се повиши безопасността пример: коланите .... колкото животи са спасили толкова са и отнели - обаче им е зигодно да ни задължават да ги слагаме първо защото си купуваме колани а това са печалби за юдо-масонките корпорации и второ зашото това е възможност да ни глобяват а това са пари за юдо-масонката бюрокрация
7
6
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
До 4 анонимен За 2018 финландия имат 230 загинали ,не знам къде прочете за едно Птп .
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече говорят за безопасност на движението толкова повече катастрофите се увеличават. Какво стана с карането на Фарове какъв е ефекта бе. С колко се намалиха катастрофите откакто караме денононощно на Прожектори и през зимата и през лятото. Защо не дадете информация за ефекта от Фаровете. Ефекта е нулев по скоро щях да катастрофирам от един срещу мен на фарове в комбинация със слънцето което ме заслепяваше това безопасно ли е. Знаете ли колко катастрофи са станали поради тази причина.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пази боже да се срещнеш с такъв джигит самоубиец.
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да се консултирате с някои скандинавски страни като Финландия, например. За миналата година имат едно ПТП, и то предизвикано от чужденец. Консултирайте се как го правят... няма да сбъркате.
3
16
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Абе вие карайте с 180 км/ч , пк после Местан ви е виновен ,че ви пресякъл пътя на кръстовището ,а вие не сте могли да реагирате и сте изхвърчали в дерето , а за капак сте си загубили и детето !
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Води се война. Джигити срещу пенсии. За сега джигитите водят в резултата.
1
1
 
22
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Докато КАТ клечат в храстите за някой лев, книжките се продават на кило, а съда дава условни присъди за убийство на пътя, ще е така...