Бойлер избухна в апартамент в Пловдив, по чудо няма пострадали

Нанесени са значителни материални щети
20 май 2019 23:46, Василия Пейчева
26

Бойлер избухна в пловдивски блок на бул. "Източен". Нанесени са значителни материални щети - унищожен е апартаментът, в който се е намирал бойлерът, както и прозорци в сградата.

Инцидентът е станал малко след 4 часа сутринта. За щастие жертви и пострадали няма, но съседите са се събудили изплашени от взрива, съобщава Bulgaria ON AIR.

Апартаментът, в който е избухнал бойлерът, е собственост на домоуправителката на блока. В него е имало още двама възрастни - съпругът ѝ и свекърва ѝ.

Причината за взрива вероятно е късо съединение.

Тепърва ще се оценяват щетите, които на пръв поглед са за няколко хиляди лева.

Кой ще поеме разходите за възстановяването на стъклата на общите части е въпрос, който също предстои да се обсъди.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 1 година
На вратата на банята имаш шалтер, аз никога не оставям бойлера да бичи 24часа, а съм сложил часовник и се включва за час и половина на нощна тарифа.
А иначе имайте в предвид, че бойлерите събират много котлен камък , който се натрупва на дъното - точно където е монтиран защитния вентил , така че чисте котления камък го отвреме на време.
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мине малко време и се пусне такава сбъркана статия да уплаши женорята.
16
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измама е тази информация. Има три защити. И след тях. Резервоара е от стъкломасата и се пуква. Водата изтича.
По скоро е нагласена тая работа, отколкото случаен инцидент.
15
0
 
3
 
! Отговори
От Бай Петко преди 1 година
Докато нагревателят е здрав и е във водата, той генерира пара. Тя увеличава обема си за сметка на водата и я изтласква във водопровода.
В даден момент нивото на водата спада под това на нагревателя и той работи само в парна среда. След изгарянето му следва кондензиране на парата в резултат на охлаждането й, при което водата от водопровода отново запълва ресивера. При силно варовита вода и спукан нагревател е възможно допълнително протичане на ток през водата и необходимост от ДТЗ.
14
0
 
4
 
! Отговори
До "Аннонимен&q преди 1 година
Най-просто е възвратен клапан от изхода за топлата вода в посока към входа за студената, но преди комбинирания предпазителен вентил.
Rem.
Когато съществително от мъжки род е подлог в изречението, то се членува с пълен член!
13
0
 
11
 
! Отговори
До бай Петко преди 1 година
Бай Петко, сам казваш, че парата е над водата, значи, че нагревателят е във водата. При еднакво налягане на парата и водата във водопровода, как нагревателят ще остане само на пара? Личи си, колко си изучил електротермията!?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
повреден термостат, предпазителен клапан за налягане не работи, нагревателя не спира , водата се изпарява и ето ти взрив, за да ви е мирна главата сложете един допълнителен препазителен клапан по налягане в системата , или си купете бойлер с електронна защита по налягане
11
0
 
7
 
! Отговори
От Бай Петко преди 1 година
Ако сте учили "Електротермия" в МЕИ-"Ленин", (а не в ТУ-София), то ще знаете, че топлопроводимостта на парата е много по-ниска от тази на водата. Така че капсулован в магнезиев окис нагревател, който е изчисляван за вода,(повърхностно натоварване на "Кантала" над 7-8 W/cm2), той в парна среда ще изгори бързо. А защо парата е над водата, а не под нея - питайте Архимед.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липсващ или неизправен баланс вентил, повредена защита от прегряване, неправилно поставени спирателни кранове.
9
4
 
6
 
! Отговори
У нас бойлери преди 1 година
гърмят, а ето какво прави Русия -" Китайски
медии съобщиха, че благодарение на микровълновия фотонен радар руският
многофункционален изтребител Су-57 “ще изпрати на ***” американското
военно оборудване." Това са фактите!
8
0
 
19
 
! Отговори
Truman преди 1 година
Правилно е отбелязал по-долу колегата че няма как да стане от КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ.Авторката на репортажа показва пълно невежество Чула и запомнила че по някога късо е съединение е причина за пожари.....Но тук не става дума за пожар.Но тъпи и неграмотни висшисти бълват нашите университети.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От утре започвам да се къпя в реката
6
10
 
6
 
! Отговори
П. Петков преди 1 година
Премахнете комбинирания възвратен клапан и предпазен вентил, и бойлерът никога няма да експлодира! При отказ на дилатационния терморегулатор и на биметалния прекъсвач, който е без самовъзврат, налягането във водосъдържателя няма да надвиши това във водопроводната мрежа. Парата ще изтласка водата обратно във водопровода, а нагревателят ще остане остане на "сухо" и ще изгори.
Щетата ще бъде само нов нагревател и вероятно водомер за студена вода.
Възвратен вентил на имота също не трябва да има.
5
17
 
9
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 1 година
Който ползва бойлер, има бомба в къщата си, която тиктака. Който готви на газ - също. Тик-так, тик-так. Следващият път - гърмеж във вашия дом.
4
5
 
8
 
! Отговори
Теди преди 1 година
ПРАВЕТЕ СИ ЗАСТРАХОВКА ДОМ ИМУЩЕСТВО
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много неграмотни има 😂
Как ще гръмне бойлер от късо? Гърми от свръхналягане. Дали е бил без вода и от парата. Или изпускащия клапан е блокирал и ред други причини, но не и от късо съединение
2
1
 
19
 
! Отговори
Вълнаро преди 1 година
Разглеждал съм апартамент, в който беше гръмнал бойлера. Тотална щета, това е по-зле от тротилова шашка. Единият панел на банята беше изхвърчал и беше смазал кухнята, за щастие никой не беше спал същата вечер там. Сменете си старите бойлери, че мамата си трака...
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да е късо съединение.Просто са си купили някакъв бойлер ментак.Във всички по-нови модели им слагат защити,че да не гръмне ми да почне да тече.Има една Бг фирма даже са си патентовали фланеца че им бил уникат и собствена разработка :)