Борисов: Започва ремонтът на пътя Асеновград – Кърджали

Строителството на пътя ще струва 33 млн. лв.
Обновена: 20 май 2019 17:01 | 20 май 2019 16:52,
48
Борисов: Започва ремонтът на пътя Асеновград – Кърджали
Снимка: БТА

Започва ремонтът на пътя Асеновград – Кърджали. Пътят е в много лошо състояние и там често стават катастрофи, заяви премиерът Борисов.

Строителството на пътя ще струва 33 млн. лв., заяви Борисов.

„Засега тези пари ги вадим само от бюджета, а трябва да си ги плащат тировете и бетоновозите“, коментира той по повод събирането на пари за строителството на пътищата от въвеждането на тол системата.

„Без тези пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи.“

Самата тол система трябва да бъде въведена у нас до август месец тази година, заяви премиерът. Той изясни, че единственият проблем около нея е спорът откога да влезе в сила и кои пътища да обхваща.

Борисов уточни, че в момента се извършват отчуждителни процедури за пътя, но вече те не могат да бъдат причина за отлагане на строителството, тъй като спорът в съда може да бъде само около цената на терените при тези процедури.

„От момента в който ми дадат проекта, ще започнем да правим Околовръстното шосе на Пловдив“, каза още той.

Премиерът обясни, че при толкова заводи и развита икономика трябва да се направи околовръстен път, за да не се съсипва и блокира града. Идеята е Околовръстният път да стига до пътен възел „Скобелева майка“.

По-рано днес на Асеновградско шосе в очакване на пристигането на Борисов негови привърженици се събраха, за да изразят благодарност за работата на премиера.

"Ако не е Борисов, да ни направи пътища - за никъде не сме", заявиха те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас!
16
1
 
12
 
! Отговори
ЕХ ТОЯ БОЙКО преди 4 години
Умора няма. Обикаля ли, обикаля да реже ленти или поне да се прави, че ще реже. Ако е на власт. Да разтяга лакърдии на кой колко и ЛИЧНО е дал. Брех тоз негов джоб бездънен. Само, че от бюджета /иреч от всички нас напълнен.
15
17
 
2
 
! Отговори
Панталеев преди 4 години
Браво Бойко ,ше ги спукаме на изборите.
14
19
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Единственият Премиер, който прави нещо за България
13
2
 
22
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Тоя не се умори да шета наляво надясно, а медийния слугинаж подире му. После Радев правил предизборна агитация. Смешници ни управляват и май няма скоро да има каквато и да е промяна.
12
22
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Удри баце по каскетите. Хората на баце лаnaт тук там ама и работа вършат а каскетите на Нинова и Радев само лanaт
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гладна точко, няма да гласуваме за Герб.
10
24
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Борисов е велик ръководител, знаеш, можеш, с завидно разбиране от всички световни лидери.АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ В М. ГАБРИЕЛ И ГЕРБ А ТИ...!?
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов и градски нужници ща почне да открива, само да е пред камерите.
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ПИПАЙТЕ ПЪТЯ ЧЕ ЩЕ ГО ОСКАТИТЕ КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. Онзи ден пътувах от Асеновград до Кържали пътя е като слънце правен е по бай Тошово време и няма нито една кръпка или дупка. Има на някои места само пропукване на свалта но пукнатините са дребни. Пипнетели го ще стане на дунавски вълни и кръпки.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се занимава с ремонтите на пътищата тоя, къде е министърът на транспорта?
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не спират да крадат бе във главата им е само обществена поръчка европейски средства да крадат ,саниране и асфалт и корупция и фирмите спечелили обществената поръчка дават 30 %за партия ГЕРБ и така 10 година яко крадене на европейски пари затова долу Гроп И разследване до 9 коляно.
5
0
 
25
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
Поредната неграмотна статия. Какво общо има пътят Асеновград - Кърджали с околовръстното на Пловдив? По темата от заглавието имате точно три изречения, след това започвате за тол-системата. После изведнъж минавате на отчуждаване на някакъв неопределен път, а след това изведнъж от нищото скачате на някакъв проект за околовръстното в Пловдив, който само чака да бъде "даден". Как и от кого се дава проект - не е ясно. Едно време в училище пишеха двойки и тройки за такива несвързани текстове. Зле!
4
1
 
22
 
! Отговори
г-н Хемус преди 4 години
Преди избори започваме всичко, след избори си сядаме на г*за и почваме да се чудим кви скандали да праиме и ко да крадеме, за да си спасим кожата до другите избори.тъй ли ще е ?
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ж.к.Слатина, Сухата река, Христо Ботев има кратери, не дупки, а тоя голям ЦИРКАДЖИЯ уж пътища прави които не подържа! А бе тоя е шменти капели
2
1
 
22
 
! Отговори
Апартамент преди 4 години
Гласувай за ГРОБ купи апартамент на ЦЦ със 3 асансьора
1
1
 
24
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Защо не каже Пловдив -Асеноград пътя излиза 3 пъти повече от първоначалното, вече 2 години не е готов, направен е супер накадърно ,всеки ден стават катастрофи. Проекта е направен от някой пиян проектант ,който не е предвидил че има отбивки по пътя. Кръговото на края преди Пловдив всеки ден излита някой!