Борисов: Започва ремонтът на пътя Асеновград – Кърджали

Строителството на пътя ще струва 33 млн. лв.
Обновена: 20 май 2019 17:01 | 20 май 2019 16:52,
48
Борисов: Започва ремонтът на пътя Асеновград – Кърджали
Снимка: БТА

Започва ремонтът на пътя Асеновград – Кърджали. Пътят е в много лошо състояние и там често стават катастрофи, заяви премиерът Борисов.

Строителството на пътя ще струва 33 млн. лв., заяви Борисов.

„Засега тези пари ги вадим само от бюджета, а трябва да си ги плащат тировете и бетоновозите“, коментира той по повод събирането на пари за строителството на пътищата от въвеждането на тол системата.

„Без тези пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи.“

Самата тол система трябва да бъде въведена у нас до август месец тази година, заяви премиерът. Той изясни, че единственият проблем около нея е спорът откога да влезе в сила и кои пътища да обхваща.

Борисов уточни, че в момента се извършват отчуждителни процедури за пътя, но вече те не могат да бъдат причина за отлагане на строителството, тъй като спорът в съда може да бъде само около цената на терените при тези процедури.

„От момента в който ми дадат проекта, ще започнем да правим Околовръстното шосе на Пловдив“, каза още той.

Премиерът обясни, че при толкова заводи и развита икономика трябва да се направи околовръстен път, за да не се съсипва и блокира града. Идеята е Околовръстният път да стига до пътен възел „Скобелева майка“.

По-рано днес на Асеновградско шосе в очакване на пристигането на Борисов негови привърженици се събраха, за да изразят благодарност за работата на премиера.

"Ако не е Борисов, да ни направи пътища - за никъде не сме", заявиха те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
ДА И ПРЕДИЗБОРНО преди 4 години
БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ОБЪРКВА И СЪСИПВА ДЪРЖАВАТА! С НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ СИ НАМЕСИ, СИГУРНО Е СЪСИПАЛ И МАЛКОТО, КОЕТО ЕВРОПА МУ Е ПОРЪЧАЛА И ПЛАТИЛА ДА ПОСТРОИ!!! ОБЩЕСТВЕНО ОПАСЕН И ВРЕДЕН Е УДАРНИЯТ МУ ПРЕДИЗБОРЕН НАПЪН, ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ ВЪРШИ НЕЩО!!! ЯВНО МОЖЕ ДА СЕ ИЗТРЪГНЕ ЧОВЕК ОТ УДАРНИЯ КОМУНИЗЪМ, НО УДАРНИЯ КОМУНИЗЪМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗТРЪГНЕ ОТ БОРИСОВ!!!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нивото на герберския електорат се познава по агитацията им. В кола с включена камера! Бат Бойко, има и Кам4, пусни си и там камерата, поне бленуващите бабишкери ще се подмокрят и може да гласуват за недоразумение като теб!
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къщата отдавна е разкрита заедно с гащите и детето. Рогоносецът тук се прави на мъж какъвто не е.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да поживеят родителите ми още някоя година и след това да се махам от тази скапана мутренска държава! Няма как да има прогрес с такива паразитиращи същества в управлвенивто!
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрата каза, че ако се открие къщата в Барселона ще я подари, но както винаги, пинокио няма да си изпълни обещанието! То кое ли е обещал и изпълнил. Тоя умира за власт и кражби! Долу мутри!
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, днес пак рецивисти са прекарвали мигранти и то във вътрешността на страната!!!! Ти пак режеш ленти по Пазарджик, обикаляш Пловдив и Асеновград, Зайков никакъв го няма...... Нещо да кажеш??!!??????
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На днешна дата Гърция уби герб! С техните нови ниски данъчни ставки целият ни народ ще си зададе въпроса защо там множе, а в европейска БГ не! Герб беше до тук! А медиите услужливо покриха новината предизборно... долни медии! Позорно е да сте такива клакьорки!
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, шефе? България се разпада под твоето управление! 1 186 000 умрели, от които 15 000 самоубили се!!!! Спри се малко, че хората да отдъхнат и поемат въздух.
29
0
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
"Ако не е Борисов, да ни направи деца, за никъде не сме", което донякъде е верно, че стерилността при младите двойки днес е голяма. Не съм вярвал, че в Асановград живеят толкова прости гербери. За никъде били. Абе дедовците и бащите ви как живяха досега и па са ви отгледали. Те закъде са били?;)))
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toва явно само в България го има - премиер да ходи да открива строителството на пътища. Утре пак ще му събират капачки за нещо "пропуснато" от милиардите излишъци и бъдещето благоденствие....
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Резача на ренти нещо се оля в обясненията за къщата в Барселона. Уж била на братовчеда, *** той не го бил виждал 30г. Само дето му е прехвърлил фирмата си Ипон, като стана политик , а и доста имоти по времето, когато беше кмет на София...Давай, лъжи да видив кво ще стане още..
26
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Борисов, асфалтирай и пътя към оста на "дружбата" за да емигрират русофилите за руския Гулаг !
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А мавзолей кога ще си построи
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такова нещо "ГЕРБ строи" или "ГЕРБ ремонтира", както пишат някои. Парите ги даваме ние - данъкоплатците, строителството го вършат строителни фирми, на които се плаща с нашите пари. ГЕРБ само използват случая да си направят предизборна реклама.
23
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ПИПАЙТЕ ПЪТЯ ЧЕ ЩЕ ГО ОСКАТИТЕ КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. Онзи ден пътувах от Асеновград до Кържали пътя е като слънце правен е по бай Тошово врем-------------Не е правен по Тошово време, а това по което си пътувал тъкмо ГЕРБ го ремонтираха преди 6 години, сега ще ремонтират по същия начин останалата част до Пловдив.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, дето пътищата трябвало да ги плащат тировете е поредната опашата лъжа на Борисов. Транспортните фирми ще си прехвърлят разходите на клиентите, клиентите - на потребителите и... като ви поскъпнат всички стоки заради транспорта, най-накрая от вашия джоб ще излезе плащането на тол-таксите, дори и да не се движите по бойкострадите.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За водоснабдяването от Въча има редица проекти от 60-те години на миналия век, а и Плевнелиев като президент искал да му закачат някой ВЕЦ. Симулира се дейност, а резултат никакъв. Така работи областната управа
20
1
 
14
 
! Отговори
А преди 4 години
Цвъко е обещал пред граб жени, граб младежи и граб пеленачета, че ако не спечелят изборите няма да си купи апартамент, а само асансьор. Ония с терасите и барбекютата е потвърдил това пред контакта.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че е ББ да харчи европейските пари, че иначе друг щеше да ги харчи и друг да реже ленти и да казва "АЗ направих това, АЗ направих онова и ЩЕ направя едиси какво"Ето, протежето му Здравко Димитров, който на предишните избори го гласяка за обиране на протестния вот срещу ББ, успешно вкара общински съветници и веднага се дистанцира от тях, а те веднага влезнаха в управляващото мнозинство. Вече 10 години са им приоритетни Модър-Царевец, Околовръстното, вода от Въча и насреща нищо. НУЛА
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отчаяният некадърник плещи каквото му дойде на езика. Преди два дни каза, че поради калинките толът се отлага за неясното бъдеще, ся се сети, че е автогол и реши дс го пусне през август. Не, че некой му верва де, а гепирастията със снимките му треа да има с що да се ранат.