На метри от морето: Съмнение за незаконно строителство в Созопол

Местни алармират, че се подкопават основите на жилищата им
21 май 2019 11:15, Петя Славова
23

4915 гледания   |  Още видео
Отново съмнение за незаконно строителство в Созопол. На метри от морето върху скали се изгражда нова сграда. Собствениците на съседни имоти обаче сигнализираха, че се подкопават основите на жилищата им. ДНСК и Община Созопол днес извършиха проверка.
Още по темата

Разрешението за строеж е издадено през 2017 година, но от седмица тежка строителна техника дълбае директно върху скалите. Изкопът вече е стигнал до терасите на съседните имоти, които са закупени предимно от чужденци. Богдан пристига със семейството си и вижда, че под терасата зее огромен изкоп.

"Началото беше преди няколко години, но вчера ние пристигнахме и виждаме - катакомба….не знам защо са го направили може би така се прави в България!?, коментира гражданинът пред Bulgaria ON AIR.

Хората също се притесняват, че новият строеж ще закрива гледката им към морето, заради което са си купили преди време и жилищата.

От община Созопол и ДНСК направиха проверка на място. Трябва да се установи дали има навлизане в съседен имот и дали няма опасност да се активизира свлачище, което да повлече сградите над скалите.

Според общината в Созопол частният инвеститор ще бъде задължен да направи аварийно укрепване, ако се наложи незабавно, въпреки че в момента има забрана за строителство по морето. Резултатите от проверката ще станат ясни до дни.

 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Тони преди 1 месец
Началника на РДНСК -Милен Вевчев, защо е проспал Разрешението за строеж при проверката по 158 от ЗУТ ?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ма там въобще има ли законно строителство ? Аз съм абсолютно сигурен, че при една проверка всеки е в кюпа.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До г-н Борисов ли строи

Борисов ще реже лентата.
19
0
 
7
 
! Отговори
Тошко преди 1 месец
Лейте си бетон колкото си щете. Поздрави от Гърция!
18
0
 
6
 
! Отговори
Гошу преди 1 месец
Съмнения?
Аз миналия ден хванах жената с комшията голи в леглото...
Съмнявам се, че ми изневерява!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Време уно

Отивал на море за да цитирам "гледаме природа, гори, патици, лебеди и други птици"!? Човек да се смее ли, да плачели на такива безсмислени простотии.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един истински журналист не може да пуска статии на база съмнения, слухове, квартални клюки и т.н.! Има си закони и стандарти, ако са нарушени да се отстранят, защо е нужна тази драма не мога да разбера?
15
1
 
15
 
! Отговори
СС преди 1 месец
Едно цунами ще оправи всичко по крайбрежието ни ! Рано или късно !
14
1
 
15
 
! Отговори
Веско преди 1 месец
Очаквам като разпродадат и тази безумица, да се окаже че пътя дп брега е частен и им оставят една пътечка :)
13
0
 
12
 
! Отговори
Мемо преди 1 месец
След като бъдат издадени РС се изпращат в РДНСК за проверка и едва тогава влизат в сила! Така че инж Милен Ненчев, който е протеже на WC Премиера и областен координатор на НФСБ да не се прави на ударен и изненадан, че строежа бил висок 17 метра!
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей съсипаха го тоя град бе! И цялото черноморие! Само не ми казвайте, че някой представител на партия ГЕПИ има три тризонета там на преференциални цени...
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е законно.
Преди да купуват имоти с гледка да се бяха заинтересували за статута на оарцела пред тях.
10
2
 
24
 
! Отговори
Време уно преди 1 месец
Едно време ходехме на морето да гледаме природа, гори, патици, лебеди и други птици, а сега сивите бетонни сгради влизат чак в морето и тръбите от канализацията влизат в морето. Останали са само два - три запазени плажа и те са заградени от мутри.
9
0
 
22
 
! Отговори
Съмнения преди 1 месец
за законно строителство в Созопол. Ето това би било новина.

Закривай!!!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората обещаха "видими резултати" .... и ги имате. Кво пищите?
7
1
 
28
 
! Отговори
... преди 1 месец
Значи предполагам, че когато се е издавало това разрешително кмет е бил Рейзи! Един предимно честен кмет който октадна само 17 милиона лева! Спокйоно народе за разлика от Иванчева койято е осъдиха на 20-30 години затвор за искане на подкуп, при това я осъдиха без каквото и да било доказателства, на кмета Рейзи НИЩО НЯМА ДА МУ НАПРАВЯТ! НЕ ЗА ДРУГО МИ ТОЙ СИ Е ПЛАСЩАЛ НА СПЕЦ ПРОКУРОРА И СПЕЦ СЪДА! Така, че спете спокойно системата ни работи като пушка! Невинните трепе виновните награждава!
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Според общината в Созопол частният инвеститор ще бъде задължен да направи аварийно укрепване, ако се наложи незабавно..."

А стига бе!

Верно?!! И само там ли?

Предполагам, че склонът и брегът ударно ще се укрепват с поредните разнофункционални сгради, по наблюдавания само отпреди няколко месеца напредничав почин в района на Шофьорския плаж. И докато в отговорните институции разберат, проверят и се убедят, грубият строеж може и да е завършен...
5
0
 
32
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
До Анонимен

Спокойно, фирмите дори и да са различни обикновено са на един и същи човек. Продава първа линия, после строи от пред...тоя филм сме го гледали и на морето и в софия...
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващия частен инвеститор пък ще купи по някакъв начин скалите пред този , сегашния, който си мисли, че е хванал дядо Господ за шлифера, като се намърда на първа линия. И така нататък, докато в някой хубав ден не удари едно хубаво наводнение да отнесе тези безумия ,които се творят там.
3
1
 
13
 
! Отговори
Добре де, преди 1 месец
ама това е новина от миналата седмица!