Роми в Бургас без вода - не било дискриминация

Не си плащали сметките от години, имат борч над 100 000 лева
Обновена: 21 май 2019 22:03 | 21 май 2019 20:45, Екип на Bulgaria On Air
56

Роми от бургаския квартал "Комлука" протестираха заради липса на вода. Те окупираха общината и търсиха съдействие от кмета.
Още по темата
Над 500 семейства в ромския квартал са без вода от март, след като местното ВиК дружество спря водата заради натрупани задължения от над 100 000 лв.

Според общинския съветник в СОС от ВМРО Карлос Контрера протестът на ромите е необоснован, тъй като водата им е спряна по законен път.

"Тези, които организират протеста и участват, явно не осъзнават цинизма на това, че имаме една група граждани - млади семейства и пенсионери, които трудно си плащат сметките, но го правят. В същото време те години наред са ползвали водата и когато съвсем законно им се спре водоснабдяването, излизат на протест", заяви Контрера в "Денят ON AIR".

Общинският съветник от ВМРО изказа мнение, че изборът на време за протеста умишлено е в праймтайма във всички медии, за да се внушава, че в България има дискриминация срещу ромите.

По думите му мястото на протеста също не е било правилно, тъй като общината няма отношение към частните спорове на потребителите с ВиК.

"Трябва да се подкрепят хората и институциите, които бранят закона и реда, а не да ги оставяме да бъдат оплювани, какъвто опит се направи с този протест", заяви кандидатът за евродепутат.

Едно от основните искания на ромите е да им бъдат сложени водомери, тъй като в момента нямат.

"Част от постройките, които те претендират да бъдат водоснабдени, са незаконни. Някои от тези хора са се присъеднявали към ВиК мрежата незаконно и това е престъпление. Тоест, ти си уличен в бандитизъм и изведнъж крещиш, че искаш равни права. Този тип поведение е причината голяма част от българите да се настройват негативно към тях", категоричен бе Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Бургасводароми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
1
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Правилно е който ползва трябва да плаща но трябва и ние да се наредим до ромите и да попитаме как се ценообразува цената на водата не от ВиК да си копуват скъпи коли и да ни обясняват колко много са инвестирали в подобряване на инфраструктура апък Боко тиквата да ни разправя че това било с евро пари
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имало 15 законни абоната, които давали вода на още 3000.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До iceblast88Добре, но нека да е в някоя гора в Индия.
37
2
 
18
 
! Отговори
Не богохулствай!!! преди 4 години
До Justice for allТези работят във фирма "Титан". Имаш ли представа какви са заплатите там? А знаеш ли изобщо, че ромските деца получават надбавки, доста по-различни от тези на българчетата - към стандартната детска надбавка се начисляват още две суми заради това, че са ромчета. Жените им пък се водят самотни майки и държавата им осигурява помощи, които да се равняват на минималната заплата, дава им помощ и за отопление и какво ли още не.И въпреки всичко, не си плащат сметките.
36
2
 
15
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Тъкмо няма да им се налага да работят и да плащат каквото и да е, ще си ходят голи по полята, ще си ядат каквото си намерят в гората и ще са щастливи. А ние ще сме доволни, че повече няма да трошим пари по първобитни индивиди. В гората, няма да има дискриминация за ромите, ще си живеят както си искат. Всички печелим. Колкото по бързо хванат гората толкова по добре за всички, там да си имат по колкото чавета могат да изхранят и всичко ще си дойде на мястото.
35
2
 
20
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Какво си правите труда да ни занимавате с глупости? Расизъм няма и няма как да има в случая защото се прилага закона такъв какъвто е за всички граждани на България. Като си плащат задълженията ще имат вода както всички други хора навсякъде по света. Като не им харесва гората, рекичката и вода бол. Да си се оправят в първобитно общинен строй и да няма да реват повече, ама и като хванат болест от водата да не идват да реват за лекари и болници. Да си живеят така както искат, по първобитно му!
34
2
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Когато един Гиганин престане да се държи като такъв,то той се превръща в средностатистически гражданин.А това са няколко общочовешки правила:да планира семейното си положение,да се образова,да спазва елементарна хигиена,да работи ,да плаща за консумираните стоки и услуги,да спазва елементарни норми на благоприличие.С една дума да се държи като човек
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Justice defenderОт написаното ти веднага 2 психопрофила : 1- Малко ромче на 15год. , дето още му е трудно да ползва Гугъл.2- Анти-българин *** ,който е закрилник на всичко друго , но не и справедливостта.
32
3
 
6
 
! Отговори
Сатана преди 4 години
Като не спазват коректно договора
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че те за какво я ползват? Така или иначе не се къпят, вътрешно ползват ракия...
30
36
 
2
 
! Отговори
Justice defender преди 4 години
Според моралния закон на Бога,международното право и общочовешките норми хората са по-важни от материалните неща с живота от парите на ВиКлИ расисзма, дикриминация,репресиите и геноцида срещу роми са много по-големи престъпления от това че някой не си е платил водата, а и бг корумпирани политици по комунисическо-фащисти ислямски навици свикнали да ограбват онеправдават най- безпомощните и трябва да им платят водата които присвоиха европарите за роми,разрушиха къщите им а не своите палати!
29
27
 
1
 
! Отговори
Justice for all преди 4 години
Бг-турски политици с расиски убеждения,ркорупционнен манталитет,комунистиюеско--материлитична идеология и фацистко-репресивни методи за разруяапване на Божиите творенич погазават Божия морален закон,международното право,Конституцичта и общощошеяки норми чрез дискиминацич,репресии и геновцид ромската онбщност,след като политиците са виновни че има бг грвждани без средства за оцелявне, собсвен дом и водомер,нямат законно право да търсйт колективна отгошорност,само лична и трябва да им пуснат вода!
28
3
 
32
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Кога в София общината ще доразчисти останалите бараки до река Суходолска в Захарна фабрика?
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега и на хотелите и аквапарковете дето крадат като мингиши да им спрат водата и ще рахатясаме.
26
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако им опростят този дълг или ако им пуснат водата без да са изплатили тези 100 000 лв, това би означавало да дискриминират всички нас, коректните абонати на ВиК.
25
2
 
30
 
! Отговори
Подкрепям! преди 4 години
КОНТРЕРА Е ПРАВ !!!!!!!!!!!
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24 ВескоВ Европейските страни водомерите се сменят на 6 години БЕЗПЛАТНО! Но не и в бедна България.
23
2
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗА ДА СИ ОТКРИЕШ ПАРТИДА ЗА ВОДА НЕ Е НУЖНО ДА ИМАШ КЪЩА А САМО ДОКУМЕНТ ЗА СОБСТВЕНОСТ НА ЗЕМЯТА!!!ОБАЧЕ ТЕЗИ НЯМАЛИ НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ ЗА СОБСТВЕНОСТ НА ЗЕМЯТА ВЪРХУ КОЯТО СА БАРАКИТЕ ИМ!
22
3
 
39
 
! Отговори
Веско преди 4 години
А мен ме принудиха да си платя сманата на водомерите с нови от монополната фирма!? Може би като бонус, защото си плащам редовно и нямам задължения. Моля информирайте как е решен казуса, защото според мен си е наистина дискриминация към редовните платци.
21
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите работят за да издържат политици и роми. Законите не важат за политици и роми. През османското владичество мюсюлманите не са плащали данъци (джизие), а сега ромите не плащат данъци. Но вече няма робство, а съжителство. Радвайте се на свободата си и не забравяйте да плащате джизие.