Портних огледа и отсече: Щети по новия булевард няма!

Имало проблеми обаче по прилежащите пътни артерии
22 май 2019 14:38,
40
Портних огледа и отсече: Щети по новия булевард няма!
Снимка: Facebook

Кметът на Варна Иван Портних и екип на общината направиха проверка на уличната инфраструктура след поройния дъжд от вчера. Оказа се, че според тях, по трасето на чисто новия булевард "Васил Левски", който още не бил въведен в експлоатация, проблеми няма, но имало по някои от прилежащите пътни артерии, предава БТА. 

В социалните мрежи обаче бяха разпространени снимки на паднал стълб до шосето, надлез, който се пълни вода и на критична ситуация на прословутото наклонено кръгово движение, където булевардът е бил наводнен и се е наложило екипи на Гражданска защита да изтеглят закъсал автомобил. Някои от хората сигнализират и за свличания. Повечето жители на морската столица пишат, че всичко това се случва току след откриването на новия булевард, който коствал на данъкоплатците над 120 милиона лева. 

Още по темата

Зам.-кмета на Варна каза пред bTV, че проблемът със стълба не е некачествето строителство, а паралелна комуникация, която минавала успоредно на моста.

Сериозно количество вода се е събрало и близо до кръговото на бул. "Цар Освободител" - в посока кварталите. Проблемът идвал от запушени маси и свлечени земни маси, останали от строителния период.

Отново заради недовършен участък за комуникации е станало свличане на чакъл на кръговото с бул. "Сливница". Разпоредено е почистване на терена, а утре, след спиране на дъжда, по нареждане на кмета участъкът трябва да бъде завършен.

В района на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. "Подвис". Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки.

В старата част на бул. "Васил Левски" - до бул. "Осми Приморски полк" има малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също утре ще започнат дейности за изграждане на дъждоприемна канализация.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строено от фирма с пословична репутация. След нея - потоп, ама този път буквално
11
4
 
36
 
! Отговори
А ПОРТ в НИХ не надо преди 4 години
Всичко си е в рамките на нормалното, водопадите са украса, водното огледало - екзотика. Първото акваколело в ЕС, браво юнак!
10
6
 
41
 
! Отговори
ОГЛЕЖДАМ И ОТСИЧАМ преди 4 години
Калинките /в централната и местна администрация/ са; 1. много над поносимото; 2-под нивото на елементарната компетентност; 3- работят в условия на непрозрачност; 4-корумпирани са.
9
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямало поражения вика, цял булевард се стовари на земята, нямало поражения...Навремето какви булеварди имаше ехеее...
8
6
 
48
 
! Отговори
Toto преди 4 години
Водопад с фасада за 120 милиона?????? Цялото строителсто е еталон за правотелството и как финансовите средства изтичат нейде и некой джобче . Туй нещи нийде го нема.
7
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този паднал стълб верно ли струва 120 млн. та всички се кахърят за него.
6
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
120 милиона??? Дали са вложили и 10 от тях, съмнявам се? Останалите ги знаем къде са, ама нали няма кой да ги съди.....! :)
5
3
 
57
 
! Отговори
Метео преди 4 години
Чакаме да стане +37 и после първият сняг, дали ще издържи гениалното съоръжение. Морето наистина скоро ще стигне до Търговище.
4
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бил въведен в експлоатация - а какво се случва в такива случй при инцидинт. Това е най-малкото - цялото съоръжение е направено с двете леви /от проекта до изпълнението/ ако така ми направи някой ремонта у нас, това че няма да му платя ще е най-малкия проблем ... Един рабен път няма в града, шахтите масово монтирани в най-високата точка ... цялата им работа ...
3
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И той ли отсече? Гербаджии големи секачи се извъдиха..... :)
2
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То потоп, а кметът отрича ... нагъл
1
6
 
46
 
! Отговори
Zaki преди 4 години
Vidimi rezultati...ot GERB