79-годишна почина на място, след като я блъсна багер

Машината е извършвала ремонтни дейности на тротоар
23 май 2019 18:30,
13
79-годишна почина на място, след като я блъсна багер
Снимка: архив, Булфото

79-годишна жена от Дупница е починала на място, след като е била блъсната от багер, съобщиха от МВР – Кюстендил.

Инцидентът е станал около 12:30 часа в района на бившата Транспортна болница.

Машината е извършвала ремонтни дейности на тротоар. Жената е събирала клони в близост до багера, който при работата си я блъснал.

Тестът за алкохол на водача на пътно-строителната машина е бил отрицателен.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Багеристът е виновен.Като не си е намерил човек за отцепление, трябвало е да гледа с 6 очи.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
срещу малоумие лек няма,колко трябва да си умен да се навреш в багера за да събираш клоните изпочупени от него,и то докато работи,наистина жалко,възрастните често са на едно ниво с децата, не му е леко и на багериста и на роднините на бабата
8
2
 
13
 
! Отговори
Читател преди 4 години
На бабата и е било много важно да се завре точно там, а и багера като го гледам мъничък как да го види.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охрана на труда- хахахаха- един познат работи в такава фирма, отива с едни бумаги , оставя ги и седмица по-късно минава да си ги прибере заедно с бакшиша и до другия път
6
0
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
защо района около работещата машина не е бил обезопасен?ааа ми то тук е така ние сме на балканите противозаконно е да се следват правила регулации и закони иначе ще те помислят за запдняшки *** така че караме през просото айде до утре при следващия подобен случай причинен по небрежност до тогава псувайте и кълнете щото всеки друг ни е крив само ние самите никога не сме си
5
0
 
16
 
! Отговори
Така става преди 4 години
В България само се разписват в инструктажа за безопасност, но не го следват и дори шефа на багериста съм сигурен, че не го знае, за да му го проведе. Във Финландия при ремонт се слагат колчета и ленти, на безлюден път, като в радиос от 100 километра има само мечки. Тук съм бил свидетел как не се гледат планове и багера с кофата прекъсна тръбопровод, а преди това скъса две тръби с кабели за интернет.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този инструктиран ли е за да работи с тази машина и знаели какви са инструкциите за безопасна работа. Знаели че в обсега на работното поле на машината не трябва да има Живо Пиле. 30 години съм работил на всички видове транспортни машини по времето на недоносения социализъм. Охрана на труда имат ли тези Частници. Изобщо имат ли някакъв надзор от някой. С такива машини работеха хора с много сиво вещество в главата си а не безмозъчни същества. Да убие невинната баба поради недостиг на Мозък.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ е 100г след Европа, едвам крета че даже и на заден ход сме дали.Това обезопасяване, това маркировка ... несъществува. Заедно с *** сме и ни е срам са си го признаем.
2
1
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Не мога да повярвам! Как е възможно някой да се извършва ремонт без да има осигурен безопасен периметър за машините ? Глупост ли е, безумие ли е не знам каква дума е подходяща за подобен случай.
1
1
 
23
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Човешкият живот у нас не струва и пукната пара. Малоумието набира скорост.