Велинградчани на протест заради безводие, блокираха пътя

Чести аварии оставят града без вода
23 май 2019 08:25, Боряна Павлова
6

1401 гледания   |  Още видео
С призива "Искаме вода" жители на Велинград блокираха движението по пътя за курорта. Хората настояват за незабавни мерки за справяне с честите аварии, които са причина за безводие, съобщава Bulgaria ON AIR.

Хроничната липса на вода накара жителите на квартал „Каменица“ да излязат на протест и да блокират пътя за града.

Според кмета на града Костадин Коев причината за поредната авария е прекъснат водопровод, построен още през 1960 година.

В средата на следващия месец кметът очаква да бъде пуснат в експлоатация нов водоем, който да осигури вода за квартала. Заради остарялата инфраструктура обаче това едва ли ще сложи край на авариите.
 


6
Още от Страната
Работим по 9 г. за жилище в София, в Стара Загора – малко над 7 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
раша бг е наша преди 3 седмици
водата е взета от частните хотелиери взети а и минералните горещи води всяка година отивам за три седмици в велинград от 1988 год до днешен ден и виждам с очите си гейзерите изчезнаха пуснати са тръби към хотела спа до клептуза пред реката миналата година целият град беше раскопан заради тръбите и центъра и още не са готови какво се обяснява кмета да спира присвояването на пари и всичко ще се оправи това е корортен град.македонци сърби гърци руснаци и българи почиват почиват в града
5
0
 
1
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 3 седмици
Алчни са не само хотелиерите, с цени като за френски курорт в силен сезон, ами и мушмуроците с частните квартири...да го дyхат!
4
0
 
14
 
! Отговори
Шерифа преди 3 седмици
Водата я откраднаха огромните хотели, както и новия "аквапарк" на Беев. Преди години на всеки ъгъл имаше чешма, от която течеше със сериозен дебит вряла, минерална вода с различни качества и свойства. Алчните тъпоглавци съсипаха хубавото градче!
3
1
 
11
 
! Отговори
ГаденБаден преди 3 седмици
Изчакайте хотелиерите да си напълнят басейните де, какво сте се разпротестирали, няма да се вмиришете толкова за една-две седмици.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ами след като и във Велинград - столицата на спа туризма на балканите реват, че няма вода , какво да кажем? Всъщност водата им изтича в реките или е отклонена към частните хотели. Сещате се, става дума за минералната им вода. На места, където преди имаше свободно достъпни чешми пък ги затапиха.. Тъй че сега като искат да се измият да си резеврират стая за 100 лева в някой хотел и да се изкъпят
1
7
 
9
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 седмици
Ето, че още страдаме от лошото наследство от комунизма. Навремето слагали етернитови тръби и сега ние трябва да вървим след тях и да им оправяме проблемите. Лошо е наследството с което вече 10г. се борим и още има да се борим.