Рискова контактна мрежа и паркови неволи – сигналите в HelpBook

Едно от оплакванията е за неприятна миризма в центъра на Стара Загора
24 май 2019 09:42,
2
Рискова контактна мрежа и паркови неволи – сигналите в HelpBook
В части от Пловдив контактната мрежа за съществувалите тролейбуси още стои. Снимка: Helpbook

Въпреки строгите правила за разхождане на кучета по парковете и градинките и въпреки солените глоби към нарушителите, сигналите за нарушения не липсват.

Ще ви запознаем с такъв, постъпил в платформата на Helpbook.info, който се отнася за столичния парк "100 години София" в кв. "Младост". В него сигнализиращият твърди, че стопаните масово си водят домашните любимци да се разхождат из тревните площи, фитнес зоните и площадките, като не почистват след тях и застрашават живота на стотици деца. Молбата е институциите да си влязат във вменените от закона задължения и да се наложи някакъв ред.

Друг сигнал отново се отнася за проблем в столичен парк.

"Преди 2 години беше отстранена работеща и в добро състояние обществена чешма в парк Гео Милев, като на нейно място беше поставена нова такава с разликата, че е с огромни размери, което доведе до прибутване на голям камък, върху който деца и по-ниски хора се качваха, за да утолят жаждата си в летните жеги. Още миналата есен чешмата спря и до този момент не работи. Лятото идва, и както изглежда, посетителите на парка отново ще са лишени от вода. Кое наложи демонтажа на една работеща чешмичка с нова - неудобна и неработеща?“ 

От град Стара Загора постъпи прелюбопитен сигнал, касаещ лоша миризма от заведение за бързо хранене.

"В центъра на гр. Стара Загора до общината се носи ужасяваща воня от заведението за хамбургери. Според мен е недопустимо на такъв хубав център да се носи такава миризма. Всеки път като минавам от там се задушавам и доста хора също се възмущават. Моля вземете мерки и накарайте заведението да си сложи филтри на комините.

Следващия сигнал е от градът под тепетата. От сигнала става ясно, че в промишлената зона на Пловдив все още съществуват остатъци от тролейбусна мрежа, а по трасето ежедневно преминават високи камиони и кранове. Въпреки, че рядко се случва от там да преминават пешеходци, опасността от закачане и оплитане на тежкотоварните автомобили и автокранове не е изключена и вероятно ако се скъса дори само една обтяжка, ще падне почти целия комплект. 

Не един и два бяха сигналите, получени през седмицата в HelpBook.info. В платформата на Investor Media Group да се подаде сигнал към отговорните институции е лесно и бързо. Ако видите нередност или нарушение чрез HelpBook може да привлечете внимание към проблема и да сигнализирате институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Закон преди 4 години
Какво е кучето си е Ваша грижа, просто спазвайте закона вместо да се обяснявате.
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кучето ни е ретрийвър - с всички ваксини,обезпаразитено, паспорт, чип, платен годишен данък. събираме му акото в специално купени пликчета. къде точно да го извеждаме, и как да стигнем до там ? може би с дрон ? а не трябва ли тези, с питбули и ротвайлери да ги водят с намордник, или поне хванати на синджир ? коя порода точно кучета застрашават децата?