По сигнал: Намериха мъртви коне в Панагюрско

Не е ясно кой е техният собственик
27 май 2019 18:35,
1
По сигнал: Намериха мъртви коне в Панагюрско
Снимка: архив "Булфото"

Извършва се проверка във връзка със сигнал за открити мъртви коне край село Панагюрски колонии, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик, цитиран от Фокус.

Още по темата

Коне стъпкаха стопанина си, докато ги прибирал

По думите му сигнал за инцидента не е подаден официално на тел. 112. Полицията е запозната със случая чрез кмета на населеното място, който е информирал полицейският инспектор, зачислен към населеното място в деня на изборите вчера.

"Става въпрос за два мъртви коня, които са намерени в близост до главния път от село Панагюрски колонии към Панагюрище. Екип от разследващи от Районното управление на полицията в Панагюрище прави проверка по сигнала, като към момента се правят опити да бъде открит собственикът на двете животни.

До момента, въпреки проведени разпити с местното население, такъв не е открит. Не е изяснена и причината за смъртта на животните – дали става въпрос за умишлено умъртвяване или животните са консумирали нещо отровно“, уточни Стоянов.

Той допълни, че за да стане ясно причината, е необходимо да бъде извършена и ветеринарно-медицинска експертиза. Разследването на инцидента продължава.

По-късно от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщиха, че предприемат действия, свързани с изясняване на обстоятелствата и проверка на животновъдните обекти за отглеждане на еднокопитни в населеното място. Целта на проверката е да се установи дали има липсващи и недекларирани животни.

Кметът на Панагюрски колонии е извършил загробване, с което е изпълнил задълженията си съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност. Мястото на загробване ще бъде обработено от Областната дирекция по безопасност на храните – Пазарджик с дезинфектант. Към ОДБХ-Пазарджик до този момент официално не е постъпвал сигнал по този случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Излиза, че без сигнал нямаше да ги намерят.