Търсят осиновители за част от обитателите на зоопарка в Айтос

Сред тях са лисици, маймуни, щрауси, миещо мече и гълъби
28 май 2019 15:00,
4
Търсят осиновители за част от обитателите на зоопарка в Айтос
Снимка: Архив, Булфото

Зоопаркът в Айтос търси осиновители на част от своите обитатели. Сред тях са лисици, маймуни, щрауси, миещо мече и гълъби.

Осиновителят на дадено животно помага чрез месечна финансова издръжка, която ще бъде изразходвана за храна или подобряване на неговото местообитание. Това съобщиха от управата на зоопарка.

От там информираха, че днес се отбелязват 50 години от създаването му. Към момента там се отглеждат общо 200 екзотични животни и птици на близо 13 декара площ.

За отглеждането на животните се грижат ветеринарен лекар и биолог. От тази година старите клетки на животните са обновени с нови изцяло с екологични материали.

По повод половинвековният юбилей на парка, до 18,00 часа днес входът за посетители е безплатен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги включат в някоя политическа група и ще наберат лесно средства. Можеха да се снимат с кандидатите за евроизбори и отдолу да пише втория от ляво на дясно е нашия кандидат, заобиколен от други наши членове.
2
0
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 4 години
Страхотно място, толкова е приятно там. Адмирации за кмета и за служителите на зоопарка. Посещавам го всяка година и той става все по красив и поддържан. Личи си старанието и грижата, които полагат работниците.
1
0
 
7
 
! Отговори
Олга преди 4 години
Мда.... осиновители. Търсят пари!