HelpBook алармира: Опасна козирка застрашава хора в центъра на София

Още сигнали за разбити тротоари, шумен строеж и кофи за боклук
29 май 2019 07:04, Анисия Иванова
7

Снимка: Helpbook

Виж други галерии »
В последно време станахме свидетели на немалко инциденти, предизвикани от рушащи се отломки от сгради и съоръжения. Кой отговаря за доброто им състояние? На първо място това са собствениците, които по закон са длъжни да поддържат имотите си. Не по-малка отговорност носи общината, която е задължена периодично да извършва проверки. Наш потребител сигнализира чрез платформата Helpbook.info за опасна сграда в центъра на София.

Ето какво ни пише той: "Зад спирката, на самата сграда на ул. "Евлоги и Хр. Георгиеви" 73 се намира опасна козирка, под която хората изчакват автобусите, особено при дъжд. Импровизирания навес е в окаяно състояние и нищо чудно да се срути някой ден върху главите на чакащите. Моля да извършите предписание към живущите в сградата да вземат мерки за укрепването или премахването й.“

Информираха ни и за проблем, отново в центъра на София. Улицата пред столичен родилен дом е в отчайващо състояние - денонощно е задръстена от паркирани коли в двете посоки, тротоарите са разбити и обрасли от липи, неподдържани повече от 40 години, навсякъде е обилно минирано с кучешки изпражнения. Нашият потребител акцентира върху спешната необходимост за оправяне на тротоарите, подрязване на липите и въвеждане на една лента движение/паркиране.

В квартал Драгалевци вече месеци тече изграждането на строеж, а работниците по никакъв начин не спазват законовите норми за шума. Нашият потребител твърди, че тормозът е постоянен, работи се абсолютно всеки ден, включително събота и неделя, празнични дни, като работният ден започва в ранни зори и приключва след 19.30 ч.

Не се спазват никакви разпоредби за часовете, в които не би следвало да се извършват строителни работи, за да се осигури спокойствие на живущите в непосредствена близост. Авторът на сигнала моли отговорната институция да предприемете необходимите мерки, за да се осигури спокойствие на живущите в съседство поне в регламентираните часове: "Имайки предвид, че един строеж на многофамилна сграда отнема около две години, трябва ли да търпим такъв тормоз толкова дълго време напред?“

Завършваме днешния обзор със сигнал от Варна. Притесненият гражданин ни пише, че от години наблюдава "непоносимо" замърсяване около кофите за смет срещу една от езиковите гимназии в града. Според него сметосъбиращите съдове са твърде малко, амортизирани и с потрошени капаци, което позволява при дъжд да се пълнят с вода и по този начин зловонията се увеличават неимоверно.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да предадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Filip преди 4 години
Господа идЕоти, козирката видно е ерозирала, но няма индикации да е опасна. Естетически би било много по-добре да се оправи, но определено няма да "рухне". Колкото до хората които се криели под козирките, питате ли живущите колко страдат от тях?!
5
1
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Виновните за нередностите ги оправят с, "почерпка"!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези козирки трябва човек да има в джоба приготвени оранжеви флагчета и като мине покрай тях, да им ги връзва.
3
5
 
4
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Новината е България е опасна за българите, да се изнесем дружно нанякъде, свят голям... Тук надежда всяка оставете, герб не ще успеете да пре ете!
2
4
 
2
 
! Отговори
Gg преди 4 години
Made in BG
1
3
 
3
 
! Отговори
Сожук преди 4 години
Видими резултати.