Кола удари кон на "Тракия", по чудо щетите са само материални

Животното е загинало след инцидента
29 май 2019 08:45, Габриела Джекова
36
Кола удари кон на "Тракия", по чудо щетите са само материални
Снимка: bTV

Автомобил се е блъснал в безстопанствен кон на АМ „Тракия”. Животното е изскочило на пътя и е загинало след сблъсъка. Хората не са пострадали.

Шофьорът Калоян Йорданов се е прибирал със семейството си от Пловдив за София по АМ „Тракия”, когато след тунела край Ихтиман на пътя се е появил кон.

„Не карахме бързо, беше след тунела. Ние бяхме в лявата лента, а конят беше по средата и нямаше начин да го избегна. За щастие не влезе в колата, а изхвърча настрани”, обясни шофьорът пред bTV.

Най-голям стрес обаче е преживяла съпругата му, защото е пътувала от страната на удара.

„Спряхме веднага, обадихме се на 112. В последствие разбрахме, че сигнал е подаден часове по-рано до полицията, но не са взети мерки да се избегне инцидент. Разбрахме, че имало проверка, но конят не бил намерен”, посочи Йорданов.

Той допълни, че е завел щета към застрахователя и очаква да разбере дали тя ще бъде одобрена.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българските журналисти, всичките сте отврат. Как може да създадете такова заглавие. Материални щети няма, ами горкия кон, а стреса, причинен на хората?! Правилно в България животните нямат права. Българската журналистика отдавна е безсърдечна и продажна. При подаден сигнал, защо никой не реагира?! Той този кон не може да лети. Просто както обикновено никой нищо не го интересува ако няма финансова облага. Даже не знам защо си губя времето да ви чета...
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Koня умрял но не се притесняйте просто материална щета.
Явно че не е някой арабски кон, че тогава щяха да запищят леле колко много материални щети, няма нищо лошо в гледната точка на журналистите но просто е особена и странна.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и все пак в тия държави ги е грижа за прородата, което тук не се наблюдава !
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В белите държави са изградени тунели под магистралите от доста години надам. Ама тука още 5 века се трепем барабар с животните !
27
0
 
1
 
! Отговори
Бойко преди 1 месец
Застрахователът ще плати. Следва регрес към АПИ и тогава ще платим всички от джобовете си, защото някой мърльо не си върши работата. Пак добре, че се е минало без жертви.
26
0
 
0
 
! Отговори
са преди 1 месец
До Анонимен

Не знам за такъв застраховател.Че вдигат,вдигат,но,в зависимост от колата,най-много да е до 100 лева!За моята 22 годишна кола са ми плащали 700 лева и ми вдигнаха каското с 10 лева!Иначе дано са взели коня за месо,че става страхотен суджук!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам дали Каското покрива такава щета, но ако я покрива, какво ще стане според моя опит. Застрахователят ще плати някаква сума по Каското, но на следващата година ще вдигне цената на застраховката с платената сума. Колкото до ГО, конят очевидно няма застраховка ГО и човекът ще пие една студена вода. Безстопанствен кон, а коня не е МПС, за да се плаща от Гаранционния фонд, а и Гаранционния фонд не плаща, както видяхме при фалита на Олимпикс
24
2
 
7
 
! Отговори
Лукав Застраховател преди 1 месец
-Що блъскаш коне бре ?-и не спираш ? И не спазваш дистанция на всичкото отгоре-Коня е пред теб !
23
1
 
18
 
! Отговори
Ристу преди 1 месец
Най-тъпото е, че сигнал вече бил подаден за коня, но никой не си мръднал пръста, за да предотврати произшествието. Българската работа е винаги такава - след дъжд - качулка. Като се обърне каруцата - виновни много.
22
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Полицията освен да джоби пишлемете за трева друго не върши... ЗАКРИВАЙ ДЪРЖАВАТА!!!
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствената функция на КАТ е да ви рекетира, като ги накараш да си размърдат дебелите дупета, се "мобилизират" и извършват виртуална проверка. Не дай си боже да ги помолиш да ти помогнат за нещо, каквото и да е било катаджийте, ще те изгледат учудено, после ще намерят за нещо да те изрекетират и накрая ще ти теглят една майна, да не ги занимаваш с глупости.
20
0
 
1
 
! Отговори
Stanislav преди 1 месец
Някой друг да спре на магистралата, да слезе от колата и да върна коня километра назад ?
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сутринта слушах и тъпизма на т. н. шофьор че конят ударил колата -като преди време имаше случаи че дете се блъснало в джипа на оня негодник та така и тия-магистралата има мантинели и животното не може да излезе от нея що не спря някои да го изведе от там а имат време да говорят по телефони в колите което е забранено
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пипи

ЗДвП Чл. 106. (1) Водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, на животни или на стада трябва непрекъснато да направляват животните, така че да не създават пречки и опасности за движението, и да не ги оставят без надзор в обхвата на пътя.
Мой познат блъсна сърна с колата си, викна КАТ - не му написаха акт, казаха, че при ударено диво животно няма от кой да се търси обезщетение, при катастрофа с домашно си има предвиден ред, ако разбира се КАТ и застрахователя свършат работа.
17
1
 
4
 
! Отговори
хахахха преди 1 месец
кон на лизинг
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Не

Някоя дебела милиционерска трътка я е домързяло да издири собственика на коня.
Що да предотврати катастрофа, като може да седи в колото и да цъка клипове за ел. фишове и да го галят по празната манерка после колко много "резултати" има.
15
1
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 1 месец
До Анонимен 11
Приятелю, това е най-нормалното нещо, което би се случило в нормална държава. Но като съм си патил от КАТ и застрахователите в подобен на този случай съм много песимистично настроен. Та ако няма Каско, как ще му платят от ГФ? За да стане това КАТ трябва да издадат протокол, в който да пише, че коня е виновен. Или по-точно, че АПИ са виновни, че има кон на магистралата. Но много ме съмнява, няма нормативен документ забраняващ изрично коне на магистралата. Та те така в тази държава.
14
1
 
12
 
! Отговори
избегалец преди 1 месец
Няма такава държава
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хе-хе

Собсвеника на коня ще гризне двъвцето. Не само, че никой нищо няма да му плати, ами ще плати глоба от КАТ за това, че не е упражнил контрол над коня , и ще плати на Гаранционни фонд за обезщетението на водача.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До м дааа


Идеята на всяка една застраховка е да пълним гушите на застрахователното лоби.
Удрям ти колата, застрахователя ми ти плаща 200 лева, но ти правиш ремонти за 1000 лева да си я отремонтираш, познай кой ще доплати разликата от 800 лева.