След пороя: Над 100 сигнала за наводнени сгради в Пловдив

Обстановката и в други градове е усложнена
Обновена: 31 май 2019 21:46 | 31 май 2019 21:00, Петя Славова
8

До момента в Пловдив са подадени над 100 сигнала за наводнени сгради, които се отработват от сили на ПБЗН, Общината и доброволци. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Отработени са вече над 30 от тях.
Още по темата

В помощ на пловдивските пожарникари са предислоцирани два екипа на РДПБЗН-Пазарджик с 6 мотопомпи и шестима служители, съобщава БТА.

По специфична е ситуацията в Болница "Св. Каридат", където на място работят два екипа, като има усложнена обстановка поради избила водопроводна тръба. Болницата е с прекъснато електроснабдяване и са предприети мерки за обезопасяване и извеждане на пациенти. Екипи работят и в Онкодиспансера, подлеза на аптека "Марица", подлеза на Чифте баня, подлеза на Пловдивският университет - първо ниво на Мол "Галерия Плаза", има съобщения за закъсали автомобили по Кукленско шосе.

Около 14 часа в южната част на Пловдив падна краткотраен пороен дъжд, основно в кв. Кючук Париж. До 14:30 часа са получени 33 сигнала за наводнени обекти, от които по-характерни са за детските градини - "Вяра", "Мечта" и "Валентина", подлеза на централна гара и подлеза на улица Гладстон. Съобщено е за 22 случая на наводнени мазета в приземни етажи на жилищни и обществени сгради.

За ограничавана на наводнението са включени 9 екипа от службите на гр. Пловдив и Сектор СОД, допълнително е създадена организация за събиране на свободния от дежурство състав и съседни районни служби. Няма опасност за децата от детските градини, няма пострадали и бедстващи граждани.

Общо до 18.00 часа звената за "Пожарна безопасност и защита на населението" при Столичната и регионалните дирекции са реагирали на 76 сигнала за произшествия, от които 31 пожара, 43 аварийно - спасителни дейности и 3 лъжливи повиквания, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към момента силите и средствата на звената за ПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 18 произшествия.

Към 17.00 ., след краткотраен, но обилен дъжд, в Стара Загора са получени над 50 сигнала. Няма данни за бедстващи хора. Към 18.30 ч. на терен работят пет екипа, които отстраняват последиците.

По-сериозна е ситуацията на бул. "Славянски" до магазин "Практис" в Стара Загора, където нивото на водата е около 1.20 м, е изваден микробус с хора и лек автомобил със семейство с малко дете; в Музикалното училище, където са наводнени мазетата; на втория етаж в "Парк Мол" е възникнал пожар в сервизно помещение, като не се е наложила евакуация на посетителите и към 18.20 огънят е ликвидиран.

В целия град има множество паднали клони върху пътното платно и върху автомобили. Има паднали клони на пътя Стара Загора - Нова Загора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
раша бг е наша преди 4 години
ТОВА АКО БЕШЕ В РУСИЯ МНОГО ЩЯХАДА СЕ РАДВАТ ЗА ТАКОВО БЕСТВИЕ
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак да си изберат конската глава за кмет и ще ги отнесе Марица. Каналите които отвеждат дъждовната вода не трябва да имат нищо общо с фекалният канал което в никой град в бългрейшън не се спазва. Като се задръстят шахтите и улиците стават реки.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ориз, сейте ориз, оризищата са бъдещето а не кукуруз'ът!
3
3
 
13
 
! Отговори
... преди 4 години
Положението в цялата страна е без какъвто и да е контрол. Синоптиците и те вече не са същите. Не успяха да предвидят това, което в момента е в Шумен а говорих за централна България. През Шумен и региона, в момента преминава страхотна буря, + гръмотевици, примесена с проливен дъжд. В много от населените места в региона, няма ток. Положението е страшно...Иначе синоптиците на ден по 5 пъти се хилят от екрана. Закривай и да напускаме територията.
2
3
 
14
 
! Отговори
оти така? преди 4 години
Всеки дъждец в държавата на Победителя от изборите се превръща в бедствие!
1
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
близо над 2 че и 3 милярда отидоха за санирането да облепят сградите със стеропор а тези пари не можаха ли да подобрят канализацията на градовете от 5000 село дали 500 имат канализация ако недай боже ако завалят дъждове цяля седмица всичко ще е под вода